US tržby: Leonardo DiCaprio se popral se Star wars o diváky

US tržby: Leonardo DiCaprio se popral se Star wars o diváky
Les sebevrahů
Pokud jde o prvenství, ještě to poslední díl Star Wars ustál. Na konto si připsal z amerických kin 42 milionů a celosvětově se posunul na pozici třetího nejvýdělečnějšího filmu všech dob. Nyní má již před sebou jen Titanic a Avatar. Obě mety jsou vzdálené, minimálně nechvalně proslulý lodní titán by ale mohl jít - s nadsázkou řečeno - díky Epizodě VII znovu ke dnu.
REVENANT Zmrtvýchvstání skončil druhý a to s velmi slušnou cifrou 39 milionů dolarů. Ano, podobný film mohl klidně otevřít i za dvojnásobek. Nezapomínejme ovšem, že jde o Rkovou podívanou a navíc poměrně specifickou (podobně jako nový Šílený Max, i tohle není typický film pro mainstreamového diváka). Vzhledem k úspěchu na Zlatých glóbech by se navíc měl film propadat pomaleji, takže si na sebe určitě dokáže vydělat.
Taylor Kinney, Yukiyoshi Ozawa, Natalie Dormer
Les sebevrahů
Nepříliš zázračně se naopak uvedl horor Les sebevrahů, což se ale po slabých recenzích dalo čekat. Snímek skončil až čtvrtý (za komediálním hitem Daddy's Home) a to s pouhými 12 miliony. Studio ale ve výsledku příliš brblat nebude, neboť je výlet do děsivého japonského lesa vyšel na pouhých 10 milionů. Základ je tak doma a už se bude jen vydělávat.
Zatímco REVENANT, zdá se, předčasný únik na internet ustál, Osm hrozných možná začíná dohánět. Přestože si film oproti minulému víkendu v počtu sálů polepšil o pětistovku, i přesto mu klesly tržby o celých 59% a připsal si na konto pouhých 6.4 milionů. Propadák to nebude, v kontrastu s předchozími hity Tarantina jsou ale tržby Osmi hrozných výrazně skromnější.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.