Festival Film Music Prague 2012 potěší fanoušky velkého plátna a k tomu pomůže dobré věci

Festival Film Music Prague 2012 potěší fanoušky velkého plátna a k tomu pomůže dobré věci
Oficiální plakát festivalu
festival-film-music-prague-2012-potesi-fanousky-velkeho-platna-a-k-tomu-pomuze-dobre-veci
Oficiální plakát festivalu
Tři dny, tři různé akce na stejné téma. V pátek 16tého se v Kongresovém centru Praha (kam je umístěn celý festival) uskuteční ples Dance for Help, kde svou účast přislíbilo hned několik předních českých skladatelů filmové hudby (Petr Hapka, Aleš Březina, Jan Jirásek, Varhan Orchestrovič Bauer). Nikola Bojčev, prezident For Help, o.s., k "roztančenému" zahájení festivalu říká: "Tancechtiví lidé dostanou příležitost na parketu ukázat klasické tance i ty moderní. Pozvaní hosté využijí tanečních pauz k vytvoření té správné slavnostní nálady. A ti štědří z vás mohou podpořit charitativní účel a zakoupit v aukci některý z dražených artefaktů. Předem děkujeme za Vaši podporu, které si nesmírně vážíme!"
Sobotní festivalový den nazvaný Disney in Concert se zavděčí celé rodině. Kouzelná hudba Walta Disneyho bude vůbec poprvé prezentována filharmonií v České republice. Návštěvníci se mohou těšit na hudební ukázky z klasických pohádek Aladdin (1992), Malá mořská víla (1989), Kráska a zvíře (1991) či Lví král (1994), ale taktéž z novějších snímků jako Tarzan (1999), Zvoník od matky boží (1996) nebo Legenda o Mulan (1998).
festival-film-music-prague-2012-potesi-fanousky-velkeho-platna-a-k-tomu-pomuze-dobre-veci-1
Ilan Eshkeri (vlevo) a Gabriel Yared (vpravo)
Nedělní finálne Concert for help bude patřičně velkolepé. Dvouhodinový moderovaný koncert nabídne skladby z následujících filmů -Alexander Veliký (Vangelis), Anglický pacient (Gabriel Yared), Den nezávislosti (David Arnold), Gladiátor (Hans Zimmer), Harry Potter a Fénixův řád (Nicholas Hooper), Královna Viktorie (Ilan Eshkeri), Propast (Alan Silvestri), Hvězdný prach (Ilan Eshkeri), Lev v zimě (John Barry), Měsíc v kanálu (Gabriel Yared), Star Trek: Nemesis (Jerry Goldsmith), Talentovaný pan Ripley (Gabriel Yared), Star Trek: Pátrání po Spockovi (James Horner), Valkýra (John Ottman) a Válečný kůň (John Williams). Aby byla akce opravdu památná, zhostí se role jednoho z dirigentů Ilan Eshkeri a své klavírní umění předvede Gabriel Yared.
Jak je vidno, na své si přijdou na festivalu Film Music Prague 2012 opravdu všichni. Předprodej vstupenek v síti Ticketstream je již zahájen. V loňském ročníku se povedlo na výzkum rakoviny nastřádat sto tisíc korun. Držíme pořadatelům palce, aby v letošním roce tuto cifru minimálně zdvojnásobili!