Výběr nejlepších fantasy na Netflixu

Výběr nejlepších fantasy na Netflixu
Zámek a klíč | Netflix
Z ohromné fantasy nabídky, která je na Netflixu dostupná, jsme vybrali pět nejlépe hodnocených filmů a seriálů. Pokud tedy patříte mezi milovníky fantasy žánru, neměli byste si tyto kousky nechat ujít.

Filmy

Warcraft: První střet, 77 %
Filmová verze slavné počítačové hry společnosti Blizzard je na Netflixu dostupná s českými titulky. Samotný vznik snímku nebyl nijak snadný, společnost Blizzard velmi dlouho váhala s prodejem filmových práv, bála se, že pokud se snímek nepovede, postihne to i samotnou hru a její prodej. To se naštěstí nestalo. Rozpočet snímku činil něco přes 160 milionů dolarů, zisk 439 milionů dolarů byl sice nižší, než všichni doufali, ale i tak se jedná o slušnou částku, která Warcratfu navíc zajistila prvenství v oblasti nejvýdělečnější filmové adaptace videohry v dějinách.
Warcraft: První střet
Warcraft: První střet | CinemArt
Hellboy, 77 %
Tento film vznikl sice již v roce 2004 a dočkal se i remaku z roku 2019, ten ale nedosahuje ani jeho oblíbenosti, ani jeho kvalit. Navíc Hellboy je podle fanoušků jen jeden – Ron Perlman, kterého si u studia vymohl sám režisér Guillermo del Toro. Hellboye měl původně ztvárnit Vin Diesel, ale režisér si postavil hlavu a řekl, že bez Perlmana Hellboye režírovat nebude. I Hellboye najdete na Netflixu s českými titulky. Pro našince je tento film speciální i tím, že se natáčel v Praze.
Selma Blair, Ron Perlman
Hellboy | Revolution Studios
trilogie Hobit, 81 %
Na vrcholu pomyslného žebříčku toho nejlepšího, co fantasy na Netflixu nabízí, je samozřejmě trilogie Hobit, která je dostupná nejen s českými titulky, ale i dabingem. O výjimečnosti těchto snímků hovoří i to, že jsou z našeho výběru jedinými, které si vysloužily nominace na Oscara – Neočekávaná cesta tři, Bitva pěti armád jednu a Šmakova dračí poušť také tři.
Martin Freeman
Hobit | Warner Bros.

Seriály

Zámek a klíč, 74 %
Hororově laděný fantasy seriál Zámek a klíč je adaptací stejnojmenného komiksu od Joea Hilla a Gabriela Rodrígueze. Poté, co je otec tří dětí zavražděn, nastěhují se sourozenci s matkou do otcova rodného domu. Děti brzy zjistí, že dům je plný magických klíčů proměňujících realitu a že nejsou jediní, kteří je chtějí používat. V letošním roce čeká na diváky třetí, závěrečná sezóna seriálu. Termín premiéry však Netflix zatím neoznámil.
Jackson Robert Scott, Emilia Jones, Connor Jessup
Zámek a klíč | Netflix
Zaklínač, 78 %
Seriálová adaptace slavných románů Andrzeje Sapkowského budila pozornost od začátku. Většina publika je touto adaptací nadšená a Zaklínač patří na Netflixu k nejsledovanějším pořadům. Vznikly již dvě série a natáčení třetí řady bylo zahájeno před několika málo dny. Netflix u této příležitosti vydal oficiální zápletku a první fotografii z placu. Kdy bude premiéra, zatím Netflix ale neoznámil.
Henry Cavill
Zaklínač | Netflix
Rozčarování, 81 %
Animovaný seriál od tvůrců legendárních Simpsonových je na Netflixu k dispozici v českém dabingu. A ačkoli tento seriál není tak populární nebo slavný jako zmíněná žlutá rodinka, fanoušci si ho velmi chválí a své publikum si bez problému našel. Není tedy divu, že už se na Netflixu dočkal čtvrté řady.
Rozčarování
Rozčarování | Netflix
Temný krystal: Věk vzdoru, 83 %
Seriálový prequel k animovanému snímku Temný krystal z roku 1982 je také dostupný v českém znění. Loutkový seriál zajal hlavně svou jedinečnou výpravou, a ačkoli byl v roce 2020 zrušen a další díly již nevznikly, získal cenu Emmy za nejlepší dětský pořad roku.
Temný krystal: Věk vzdoru
Temný krystal: Věk vzdoru | Netflix
Lucifer, 84 %
Seriál Lucifer (také v českém znění) patří mezi jedny z nejsledovanějších pořadů na Netflixu. I proto ho společnost ukončila až po šesti sezónách vysílání. Seriál se navíc netěšil jen velké oblibě u diváků a divaček, ale dočkal se i nominace na cenu Emmy. Fantasy příběh, ve kterém si vládce pekel vezme dovolenou a rozhodne se užívat si luxusu v Los Angeles a ve volném čase řešit kriminální případy, bavil ve všech ohledech. Byl vtipný, měl silnou romantickou linku, charismatického hlavního hrdinu, který uměl i zpívat a hrát na piano, a obsáhl i odvěký boj mezi dobrem a zlem.
Tom Ellis, Tricia Helfer
Lucifer | Netflix
Lovci stínů: Nástroje smrti, 90 %
Vítězem v oblasti seriálů jsou ale překvapivě Lovci stínů – adaptace stejnojmenné románové série Cassandry Clare. Zajímavostí přitom je, že ačkoli na našich stránkách je tento seriál hodnocený 90 %, na IMDb získal od uživatelů „jen“ 68 % a na ČSFD dokonce pouze 56 %! Sama bych ho tedy mezi nejlepší pořady nezařadila, ale vaše názory hovoří jasně. Boje lovců stínů s démony jsou k dispozici s českými titulky.
Katherine McNamara, Luke Baines
Lovci stínů: Nástroje smrti | Constantin Film/Freeform