HBO GO: Novinky a tipy na listopad 2020

HBO GO: Novinky a tipy na listopad 2020
Údolí slz (2020) | KAN / HBO Max
Nejzajímavější novinky:
Sekerka (2020)
Pětidílná antologická minisérie oceňovaného britského režiséra Stevea McQueena (12 let v řetězech, Vdovy) se odehrává od konce 60. do poloviny 80. let minulého století a pojednává o komunitě londýnských imigrantů z Karibiku. Jelikož je režisér jedním z potomků oné generace přistěhovalců, jedná se pro něj o velmi osobní projekt. Objeví se zde např. John Boyega (Star Wars: Vzestup Skywalkera) nebo Letitia Wright (Black Panther).

Sektor (2020)
Nový americko-britský seriál Sektor je zasazený do světa mezinárodních financí. Zaměřuje se na skupinu dvacátníků, kteří se snaží budovat svou kariéru a budoucnost. Mladí ambiciózní absolventi soutěží o omezenou nabídku stálých pracovních míst v jedné z předních londýnských investičních bank. Jejich mysl a vzájemné vztahy však brzy začne pohlcovat firemní kultura organizace, v níž se vše řídí nejen obchodem a dividendy, ale také sexem, drogami a egem. Zatímco členové skupiny zažívají své první úspěchy a prohry, začnou si uvědomovat, že život možná není jen honba za penězi a lepším postavením. Mezi tvůrce seriálu patří např. Lena Dunham, známá zejména díky seriálu Girls.

Údolí slz (2020)
Izraelská válečná minisérie, inspirovaná skutečnými událostmi, sleduje očima mladých vojáků jomkipurskou válku, která vypukla roku 1973, když arabské země vedené Egyptem a Sýrií zahájily překvapivý útok a téměř porazily Izrael. Údolí slz vypráví tři emotivní a hluboce osobní příběhy jednotlivců, kteří se ocitli uprostřed válečné smršti.

Tipy na dříve přidané filmy:
Henry: Portrét masového vraha (1986)
Henry: Portrét masového vraha
Snímek Johna McNaughtona (Nebezpečné hry) má dodnes pověst kontroverzního a nebývale drsného a temného psychothrilleru, jehož děj a titulní postava vycházejí ze skutečného příběhu amerického sériového vraha Henryho Lee Lucase. Záměrně civilní, přitom děsivě autentický a sugestivní portrét ztělesněného lidského zla (ve vynikajícím podání Michaela Rookera), které páchá bezdůvodné a brutální vraždy s až mrazivou samozřejmostí a lehkostí.

Pevnost Apačů v Bronxu (1981)
Pevnost Apačů v Bronxu
Jeden z mírně zapadlých snímků Paula Newmana navzdory roku svého vzniku představuje parádní ukázku typické neuhlazené a drsné americké krimi 70. let, která se dějově nesoustředí pouze na vyšetřování jednoho konkrétního případu, ale primárně na uvěřitelné vykreslení života v Bronxu, v němž se to jen hemží pasáky, prostitutkami, narkomany, drogovými dealery, pouličními zlodějíčky apod. A těmto ne zrovna vzorným obyvatelům musí dennodenně čelit skupina místních policistů, z nichž se ale někteří také nechovají úplně příkladně...

Železný obr (1999)
Železný obr
Celovečerní filmový debut Brada Birda, jenž se nejprve podílel na seriálu Simpsonovi a poté dobyl svět hity jako Úžasňákovi, Rattatouile nebo Mission: Impossible. Nostalgicky laděné sci-fi retro vypráví o devítiletém chlapci, který se spřátelí s obrovským robotem, který na Zemi přiletěl z vesmíru a jde po něm americká vláda. Železný obr je klasický 2D animák, který skrze tradiční zápletku nabízí půvabné dobrodružství plné roztomilého humoru a dojemných momentů. Krásná podívaná pro celou rodinu.