Netflix: Novinky a tipy na září 2020

Netflix: Novinky a tipy na září 2020
Enola Holmes (2020) | Netflix
Nejzajímavější novinky:
Asi to ukončím (2020)
Asi to ukončím
Novinka výjimečně originální a oceňovaného scenáristy a aktuálně už i režiséra Charlieho Kaufmana (V kůži Johna Malkoviche, Adaptace, Věčný svit neposkvrněné mysli) je silně surrealistickým a žánrově nejednoznačně zařaditelným vyprávěním o mladém páru (Jesse Plemons, Jessie Buckley), jenž se vydává na návštěvu mužových rodičů. Ze zdánlivě obyčejného výletu se však vyklube něco výrazně neobvyklého... Na sledování a hlavně pochopení velmi náročná podívaná, již by určitě měli vidět autorovi skalní fandové, pro mnoho diváků však nepochybně půjde o značně nestravitelné sousto.

Ďábel (2020)
Ďábel
Temný příběh z amerického Středozápadu, odehrávající se mezi 40. a 60. lety minulého století, je mozaikou mapující osudy několika lidí, jejichž životy se osudově a tragicky protnou. Ďábel má sice pomalejší tempo, zpočátku poněkud nejasný dějový vývoj a téměř všudypřítomný voiceover, dostatečně ale boduje neokázale ponurou atmosférou, solidními zvraty a v neposlední řadě velmi dobrými hereckými výkony plejády známých a schopných herců (Tom Holland, Robert Pattinson, Sebastian Stan, Jason Clarke aj).

Enola Holmes (2020)
Millie Bobby Brown, Louis Partridge
Již od dětství jsem velkým fanouškem Sherlocka Holmese (ať již v knižní, filmové či seriálové podobě), čili jsem velmi zvědavý na každý nový titul, v němž se má nejslavnější fiktivní soukromý detektiv objevit. V nové netflixovce se má oblíbený génius (tentokrát s tváří supermanovského Henryho Cavilla) objevit pouze jako vedlejší postava, tou hlavní zde bude jeho mladší sestra v podání Millie Bobby Brown (Stranger Things), jež bude muset kromě jiného pátrat po nezvěstné matce (Helena Bonham Carter).

Tipy na dříve přidané filmy:
Divoši (2012)
Aktuálně předposlední režijní počin kontroverzního Olivera Stonea sice stojí trochu ve stínu jeho slavnějších a úspěšnějších děl (Četa, Wall Street), za pozornost ale každopádně stojí. Drsný, skvěle obsazený a zkušeným režisérem výborně natočený thriller o dvou charakterově protichůdných, ale navzájem si absolutně oddaných mužích, kteří v pěstují a prodávají nejkvalitnější marihuanu v celé Kalifornii. Kvůli svému byznysu se však stanou trnem v oku mexickému drogovému kartelu...

Christine (1983)
Christine
Rok po uvedení legendární Věci přišel kultovní režisér John Carpenter s pozapomenutou adaptací hororu Stephena Kinga o autě s vlastní (a hlavně ďábelskou) duší, které svým majitelům nepřinese nic moc dobrého... Mírně nadprůměrná žánrová podívaná se sice obešla bez velkých hereckých hvězd, za vidění ale stojí zejména kvůli příjemně staromódnímu stylu vyprávění, které dbá na postavy a jejich vývoj a vztahy, a dodnes působivým akčně-hororovým pasážím.

Útok na Bílý dům (2013)
Milujete Smrtonosnou past či Skálu a tak byste rádi něco na podobný způsob? Tak přesně pro ty z vás je tu Útok na Bílý dům, za nímž trochu překvapivě stojí "mistr katastrof" Roland Emmerich, jemuž se zde povedlo přijít s ohromně zábavnou (a naštěstí dostatečně nadnesenou) novodobou variací na výše zmíněné akční klasiky, v níž musí washingtonský polda (Channing Tatum) spojit síly s americkým prezidentem (Jamie Foxx) a společně čelit přesile ozbrojených teroristů, kteří přepadli Bílý dům a drží v něm spoustu rukojmích (včetně Tatumovy dcery).
Poznáte oblíbené filmy po přečtení jedné věty?