Jan Stehlík

Jan Stehlík

Autor

Články autora

  1. Britská reklama na „12 let v řetězech“ nechává rozum stát přede dveřmi všehoschopného marketingu
    VOD23. 5. 2014
    Britská reklama na „12 let v řetězech“ nechává rozum stát přede dveřmi všehoschopného marketingu

    Síť britského obchodního řetězce Sainsbury´s vyrukovala nedávno s poutačem na prodej DVD a Blu-Ray oscarového filmu „12 let v řetězech“, který vyvolal zaslouženou reakci. To, že reklamní průmysl používá triky, kde je hlavním kritériem zisk, není nic nového, ale čeho je moc, toho je příliš.

  2. Viggo Mortensen má radši Chodce než Aragorna
    Filmy20. 5. 2014
    Viggo Mortensen má radši Chodce než Aragorna

    O tom, že se představitel Aragorna nebojí říkat nahlas svůj názor, už jsme se mohli přesvědčit v mnoha ohledech (protest proti válce v Iráku, označení prezidenta Bushe coby Saurona amerických prezidentů), nedávno se také s odstupem času vyjádřil k filmovým adaptacím J.R.R.Tolkiena.

  3. Bond. Příští James Bond. Kdo to bude?
    Téma8. 5. 2014
    Bond. Příští James Bond. Kdo to bude?

    Zajímá vás, kdo nahradí Daniela Craiga v roli agenta 007? Odpověď je zatím ve hvězdách, ale proč si netipnout už teď. Nabízíme vám jich hned celý tucet.

  4. Sedm nejočekávanějších amerických seriálů! Je na co se těšit!
    Seriály3. 5. 2014
    Sedm nejočekávanějších amerických seriálů! Je na co se těšit!

    O tom, že televizní seriálová tvorba zažívá obrovský boom, není pochyb. A zaslouženě. Ostatně přitahuje stále kvalitnější tvůrce, kteří by dříve vnímali nabídky k televizní tvorbě jako cosi podřadného a jejich talentu nehodného. Doba se mění. A kvalita seriálů stoupá. V Americe se momentálně diváci (a my s nimi) těší na tuto šťastnou sedmičku.

  5. Walking Dead naruby?  Aneb BBC ukázala, že zombie jsou taky jen lidi.
    Seriály26. 4. 2014
    Walking Dead naruby? Aneb BBC ukázala, že zombie jsou taky jen lidi.

    Britská BBC vložila svou mini-sérií „In the Flesh“ další střípek do mozaiky svých mnoha kvalitních originálních formátů. Na poli evropského seriálového dramatu nemá zkrátka albionská veřejnoprávní televize výraznější konkurenci.

  6. The Raid 2 – Největší akční řežba, co jste kdy viděli?
    Filmy15. 4. 2014
    The Raid 2 – Největší akční řežba, co jste kdy viděli?

    Před dvěma lety vcelku nenápadně vstoupil do světových kin indonéský akční nášup s titulem The Raid (Zátah). Dnes už málokdo pochybuje o tom, že šlo o možná nejlepší akční film roku. A Raid 2? Prý akční film jaký nemá obdoby.

  7. 10 věcí, které jste možná nevěděli o seriálu True Detective (Temný případ)
    Téma13. 3. 2014
    10 věcí, které jste možná nevěděli o seriálu True Detective (Temný případ)

    Seriál HBO True Detective (Temný případ) s přibývajícími díly nabíral na popularitě a sledovanosti takovou rychlostí, že poslední (osmý) díl série dokonce způsobil problémy samotné televizní stanici. Zatížený systém zkrátka takový zájem asi nečekal. A co o seriálu možná nevíte?

  8. Oscar 2014 Glosa: „No tak byl 12 let otrokem, a co jako!?“
    Téma3. 3. 2014
    Oscar 2014 Glosa: „No tak byl 12 let otrokem, a co jako!?“

    Za titulní větu své glosy jsem si vybral toto fiktivní zvolání, které v jiné formě, nicméně ve stejném obsahu velkopansky probublává do kulturních rubrik mnoha médií a to coby reakce na udělení nejcennějšího Oscara filmu S. McQueena 12 let v řetězech.

  9. Clooney a Schwarzenegger podporují boj za demokracii na Ukrajině
    Filmy23. 2. 2014
    Clooney a Schwarzenegger podporují boj za demokracii na Ukrajině

    Podpora v ukrajinském boji za demokracii přichází z celého světa a neminula ani Hollywood. Jako první se ozvali svými videovzkazy George Clooney a Arnold Schwarzenegger.

  10. Shia LeBeouf je člověk! Ne Optimus Prime.
    Téma15. 2. 2014
    Shia LeBeouf je člověk! Ne Optimus Prime.

    Nedá mi to, abych se mladého amerického herce ve světle posledních událostí nezastal. Vypadá to jako bychom konečně odhalili vyvrhele, odpadlíka, exhibicionistu, plagiátora, přeceněný a promarněný talent. Možná je mladý herec v krizi, kdo z nás ostatně nebyl (nezapomněli jste si dneska vzít prášek?), a pokud ho mnozí vidí na kraji propasti, já si přeji, aby to stejně jako Indiana Jones (v poslední křížové výpravě) zvládl a přešel propast k vytouženému kalichu.

  11. Recenze: Temný případ - seriál, který sotva začal a už víte, že se povedl
    Recenze5. 2. 2014
    Recenze: Temný případ - seriál, který sotva začal a už víte, že se povedl

    Není asi správné vynášet soud nad seriálem, který není ani ve své polovině, ale u Temného případu, který vyprodukovala a před třemi týdny začala vysílat stanice HBO, rád udělám výjimku. Stručně řečeno, po třech odvysílaných dílech vstávám ze sedadla a tleskám (i když po tomhle druhu televizního zážitku vstávat asi nebudete, spíš vás pohltí gauč a po nějaký čas zůstanete v tísnivé tmě s pocitem, že tenhle svět není úplně to pravé místo k životu).

  12. Vlk z Wall Street na Blu-ray a DVD výrazně zvlčí a bude o hodinu delší!
    VOD31. 1. 2014
    Vlk z Wall Street na Blu-ray a DVD výrazně zvlčí a bude o hodinu delší!

    Tvůrci posledního trháku Martina Scorseseho Vlk z Wall Street prozradili, že chystaný režijní sestřih na DVD a Blu-rayi nabídne fanouškům filmu o hodinu delší zábavu (již v kinoverzi má film 3 hodiny).

  13. Otřesné zážitky z kina aneb PROČ se střílí do diváků
    Téma18. 1. 2014
    Otřesné zážitky z kina aneb PROČ se střílí do diváků

    Pohoršení nad tím, že někdo v kině zastřelí člověka, protože posílal SMS, je vcelku logické. Je třeba si ovšem přiznat, že ti, co mají osobní zkušenost s arogantními egotripaři zažehujícími své mobilní lampiónky během projekce, chápou i střelce.

  14. Co jste možná nevěděli o 10 nejstahovanějších filmech roku 2013
    Téma12. 1. 2014
    Co jste možná nevěděli o 10 nejstahovanějších filmech roku 2013

    Začátkem roku jsme se v jednom z bilančních článků podívali na zoubek tomu, jakých 10 snímků se loni stalo největším miláčkem "internetových diváků". No a dnes Vám k oné desítce přidáme pár perliček o samotných filmech.

  15. Nejvíc sexy herec roku 2013? Ztvárnil roli, která titulu odpovídá. Je to Superman!
    Téma21. 12. 2013
    Nejvíc sexy herec roku 2013? Ztvárnil roli, která titulu odpovídá. Je to Superman!

    Tak se nám na konci roku objevují tradiční žebříčky nejlepších a nejhorších filmů, rekapituluje se, bilancuje, oře, seje a sklízí a samozřejmě, aby se člověk nejen děsil u toho, co bylo upatláno nebo nudil u toho, co už viděl a dávno zná, tak se podívejme maličko bulvárně i na to, kdože to z hereckého světa připadá divačkám Albionu v tomto roce nejvíce sexy. Jak je tomu u nás, to nechme zatím stranou (patrně to bude Karel Gott).