Jan Stehlík

Jan Stehlík

Autor

Články autora

  1. „Sledovat další epizody The Walking Dead? Děláte si prdel?“ – o svém vyhazovu z projektu se po letech rozpovídal režisér Frank Darabont
    Seriály24. 11. 2013
    „Sledovat další epizody The Walking Dead? Děláte si prdel?“ – o svém vyhazovu z projektu se po letech rozpovídal režisér Frank Darabont

    Časopisu Rolling Stone se podařilo prolomit několikaleté mlčení režiséra Franka Darabonta (Vykoupení z věznice Shawshank, Zelená míle, Mlha) ohledně jeho vyhazovu z veleúspěšného projektu televizní stanice AMC The Walking Dead (Živí mrtví).

  2. Ko-LEGO-vé Petera Jacksona aneb trailer na trochu jiného Hobita, který pobaví a vyvolává otázku: Co to, proboha, dělalo za lidi?
    Téma16. 11. 2013
    Ko-LEGO-vé Petera Jacksona aneb trailer na trochu jiného Hobita, který pobaví a vyvolává otázku: Co to, proboha, dělalo za lidi?

    Už koncem léta se na internetu objevil poněkud neobvyklý trailer na očekávaný druhý díl Hobbita – Hobbit: Šmakova dračí spoušť a to z dílny partičky, která si říká Brotherhood Workshop (možná narážka na spřízněné Warner Brothers). Vzhledem k tomu, že datum premiéry, ve které Šmak zmáčkne spoušť, se nezadržitelně blíží (12.12.), není na škodu nabídnout jako osvěžení tento zábavný kousek ctitelů filmových adaptací J.R.R.Talkiena nebo J.K. Rowling.

  3. David Fincher se ponoří do hloubky 20 000 mil
    Filmy30. 8. 2011
    David Fincher se ponoří do hloubky 20 000 mil

    Dnes již klasický román francouzského romanopisce a obdivovaného fantasty Julese Vernea 20 000 mil pod mořem se dočká nové adaptace.

  4. Program pražské pocty Romanu Polanskému zveřejněn!
    Festivaly a ceny29. 8. 2011
    Program pražské pocty Romanu Polanskému zveřejněn!

    Velikán polské i světové kinematografie – Roman Polanski bude mít začátkem října v Praze velkou přehlídku filmů a to nejen svých.

  5. Téma: Po premiéře – okamžik pravdy, nebo přetvářky?
    Filmy3. 11. 2009
    Téma: Po premiéře – okamžik pravdy, nebo přetvářky?

    Premiéra filmu se skládá z několika fází. První je fáze potkávací. Před samotným zahájením premiéry se všichni, co něco znamenají (nebo si to bláhově myslí) musí potkat. Potkávání probíhá tak, že celebrity různě proudí foyer kina, objímají se, nezvykle nahlas smějí a dávají si dobrý pozor, aby do sálu nevstoupili jako první. Platí nepsané pravidlo, že čím později do sálu vstoupíte, tím jste na společenském žebříčku významnější.