Gal Gadot nebude znovu Wonder Woman, její nový akčňák na Netflixu je navíc propadák

Gal Gadot nebude znovu Wonder Woman, její nový akčňák na Netflixu je navíc propadák
Heart of Stone | Netflix
Film s rozpočtem 130 milionů dolarů vypráví o tajné agentce, která pracuje pro světovou organizaci chránící mír po celé Zemi. Jejím protivníkem se stane nebezpečný hacker, který se může dostat k nejdůležitější a nejnebezpečnější zbrani zvané Srdce. O tom, co přesně ono "Srdce" je, se z trailerů nedozvíme prakticky nic, a můžeme jen odhadnout, že se jedná o jistý typ superpočítače či pokročilé umělé inteligence.
Rachel Stoneová: Sázka na Srdce: finální trailer | Netflix
Webová stránka Rotten Tomatoes, která agreguje recenze z angloamerického a latinoamerického tisku, nabízí v tuto chvíli přehled 54 recenzí a verdikt je velmi nemilosrdný. Hned 36 recenzí hodnotí film velmi negativně a jen 18 lehce pozitivně. Další texty přibývají každou chvíli, ale k zásadním změnám v hodnocení nedochází.
V tuto chvíli se s 33 % kladných recenzí jedná o jeden z nejhůře hodnocených filmů Gal Gadot. Například podobně (byť víc komediálně) laděný snímek Red Notice, jenž rovněž vnikl pro Netflix a v němž účinkovala s Dwaynem Johnsonem, má na Rotten Tomatoes 37 % kladných recenzí a Batman vs. Superman 29 % pozitivních článků.
Gal Gadot
Gal Gadot

Herečka

Předchozí snímky režiséra Toma Harpera, Wild Rose (2018) a Vzduchoplavci (2019), si přitom vedly velmi dobře. Na snímku se podíleli i někteří tvůrci stojící na různými díly Mission: Impossible a netflixovským hitem Old Guard: Nesmrtelní s Charlize Theron.
Rachel Stoneová: Sázka na Srdce
Rachel Stoneová: Sázka na Srdce | Netflix
Hlavní výtky směřují k tomu, že film s názvem Heart of Stone (což se dá přeložit jako Srdce z Kamene nebo Srdce slečny Stone) vlastně žádné srdce nemá a chybí mu jakýkoli „lidský dotek“ a závan originality.
Asi nejoptimističtější text napsal Fred Topel z United Press International: „I když to není úplně Wonder Woman ani Rychle a zběsile, pořád je to solidní start, který volá po dalších dobrodužstvích“, s jasnou představou, že Netflix chce z Rachel Stone udělat podobný pojem, jakým je Ethan Hunt.
Jiné ohlasy chválí kameru George Steela, která se hodí spíš pro velká plátna než obrazovky televize, a také výběr lokací - hlavně honička v ulicích portugalského Lisabonu je prý povedená.
Rachel Stoneová: Sázka na Srdce
Rachel Stoneová: Sázka na Srdce
60%
Na straně zklamaných recenzentů a recenzentek naopak zaznívá častá výtka, že film je zkrátka generický a dělaný podle úmorně nudné formulky, jakou prosluly akční filmy z Netflixu z poslední doby. Ty nejlepší scény prý navíc víceméně kopírují díl Mission: Impossible s podtitulem Fallout. Jinak je to spíš sbírka unavených klišé z jiných špionážních filmů a celý scénář působí jako odmítnuté nápady z bondovek.
Rachel Stoneová: Sázka na Srdce
Rachel Stoneová: Sázka na Srdce | Netflix
Chris Joyce z YouTube kanálu Movies and Munchies říká: „Akce obsahuje jisté vzrušení a tempo je velmi rychlé, což ale nejde ruku v ruce s celým vyprávěním, tvořeným anokrektickou dějovou linkou bez jakéhokoli vývoje postav.“ Podle Gayle Sequeiry z magazínu Film Companion je „Sázka na Srdce filmařinou bez jakékoli gravitace, druh filmu, kde všechno pluje nevzrušivě kolem. Celkem zábavný dvouhodinový let, kde ale nic nepřistane – ani emoce, ani údery, ani zvraty.“
Akhil Arora si na svém webu všímá i další věci: „Dostáváme tu svět řízený superagenty, kteří se zjevně nikomu nezodpovídají a kteří udržují tento svět v bezpečí pomocí vševědoucí umělé inteligence. To zní jako noční můra, ale v Sázce na Srdce to má být něco báječného.“
Reakce prvních diváků a divaček nás čekají během následujícího víkendu. Předpověď našeho AI algoritmu je, že film bude mít hodnocení kolem 64 %. Asi se AI líbí filmy o AI.
rok-2020-byl-pro-zeny-od-filmu-rekordni
Patty Jenkins a Gal Gadot při natáčení Wonder Woman | Warner Bros.
S kariérou Gal Gadot je to navíc momentálně velmi nejisté. Pokud film nebude mít na Netflixu dostatečnou sledovanost, žádné další díly o agentce Stone nebudou. A v tuto chvíli se objevily i zprávy, že na třetí Wonder Woman se ve studiu Warner Bros. vůbec nepracuje.
Gal Gadot sice loni v prosinci naznačovala, že by spolupráce s režisérkou Patty Jenkins mohla pokračovat, tento výhled ale hatí složité plány režiséra Jamese Gunna, který má oživit celé komiksové DC universum. Začít se má se Supermanem v červnu 2025. Značka Wonder Woman navíc utrpěla těžkou ránu s druhým dílem, který se stal jednou z obětí pandemie covidu, kdy se musela zavřít kina a tržby oproti prvnímu dílu klesly z 822 milionů na pouhých 170 milionů dolarů.
Rachel Stoneovou tam nejspíš budete hledat marně, ale na nejlepší filmy na Netflixu se můžete podívat v našem žebříčku.