Vzduchoplavci

67%
Vzduchoplavci

Je rok 1862, mladá zámožná vdova Amelia Wren (Felicity Jones) se spolu s ambiciózním vědcem Jamesem Glaisherem (Eddie Redmayne) vydala na let horkovzdušným balónem. Jejich cílem je vyletět nejvýše než kdokoliv jiný v historii. Jedná se o cestu na samotnou hranu života. Vzduch je tu řídký a šance na přežití mizivá. Jejich pomalý vzestup odhaluje jejich pravá já. Poznávají sami sebe i sebe navzájem, což jim pomáhá najít místo ve světě, který právě nechali pod sebou. (Miňonka, Kinobox.cz)




Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Krásný dobrodružný příběh o průkopníkovi meteorologie a průkopnici balónového létání. Sice nevím, jak moc je snímek přitažen za vlasy z hlediska toho, co v něm dvojice zažila, ale to nechám stranou. Krásné záběry, drama, dobrodružství a to vše velmi dobře zpracované. 75%.
p.a.douch
p.a.douch
8 362 bodů
8
Ano je to inspirováno skutečnými událostmi, ale je to film! Proto v tom balónu neseděli dva obstarožní fousáči (James Glaisher a Henry Tracey Coxwell), ale mladice z traumatem (Felicity Jonesová) a mladý muž (Eddie Redmayne). Tento let se odehrál v roce 1862, ale traumatický zážitek Amelie Wrenové je inspirován událostí z roku 1824 a smrtí Thomase Harrise. Takže ano, není to stoprocentně podle skutečností, ale veškeré události, které se odehráli ve filmu se skutečně staly. Jinak film je napínavý, dobrodružný a mě skutečně bavil. Já bych do toho proutěného koše v životě nevlezl, a tak jsem rád za zprostředkování tohoto zážitku. A jak jsem koukal, tak Glaisher byl v meteorologii stejně úspěšný jako ti meteorologové dnes. Jen nevím jestli je to dobře, nebo špatně. Takže ano, film "Vzduchoplavci" vřele doporučuji. P.S.: Postava Amelie je inspirována Sophií Blanchardovou a Margaret Grahamovou, a Ameliin vztah s manželem je inspirován vztahem mezi Sophií a jejím manželem Jeanem-Pierrem Blanchardem (viz hesla na britské verzi Wikipedie).
Jarusu
Jarusu
1 437 bodů
7.5
Po dlouhé době opět film, který se nějakým způsobem vryje divákovi do hlavy a nesplyne s ostatními, žánrově podobnými, snímky. Film se může na začátku zdát utahanější, ale díky poutavému příběhu a skvělému grafickému zpracování brzy změníte názor. Pro mne určitě milé překvapení.

Dodatečné informace

Původní název:
The Aeronauts (více)
  • Velká Británie Vzduchoplavci
  • Velká Británie The Aeronauts
Premiéra v ČR:
20. 12. 2019
Země původu:
Velká Británie
Rozpočet:
40 mil. USD
Tržby:
3,49 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Vzduchoplavci je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch