Gal Gadot sází na Srdce a opět zkouší prorazit v akčním žánru. Vykrade Bonda dost dobře?

Gal Gadot sází na Srdce a opět zkouší prorazit v akčním žánru. Vykrade Bonda dost dobře?
Rachel Stoneová: Sázka na Srdce | Netflix
Letos se už počtvrté dočkáme oblíbené izraelské herečky Gal Gadot, avšak poprvé ve skutečně výrazné roli. V pár scénách se objevila jako Wonder Woman v DC komiksovkách Flash a Shazam! Hněv bohů, dokonce se mihla v desátém díle franšízy Rychle a zběsile, její největší letošní role však přichází až nyní.
Rachel Stoneová: Sázka na Srdce: finální trailer | Netflix
Hraje totiž nezkušenou agentku MI6 Rachel Stone, jež je však ve skutečnosti velmi zkušenou agentkou tajné organizace nazvané Charta. Jejím zájmem bude tajemný předmět známý jako Srdce, který pochopitelně nesmí padnout do nesprávných rukou. Nástin příběhu tedy působí vysloveně neoriginálně, avšak o kdovíjakou tvořivost tu zjevně nejde.
Rachel Stoneová: Sázka na Srdce
Rachel Stoneová: Sázka na Srdce
60%
Vedle Gadot se v dalších rolích objeví Jamie Dornan, Sophie Okonedo, Matthias Schweighöfer či Alia Bhatt. Režie se ujal Tom Harper, dosud stojící za několika nepříliš významnými thrillery a řadou epizod seriálů Misfits: Zmetci a Gangy z Birminghamu. Scenárista Greg Rucka je podepsaný pod snímkem Old Guard: Nesmrtelní a jeho kolegyně Allison Schroeder zase pod dramatem Skrytá čísla, jež jí vyneslo nominaci na Oscara. Tato tvůrčí sestava však působí spíše rutinně a rozhodně nebudí ta nejvyšší očekávání.
Rachel Stoneová: Sázka na Srdce
Rachel Stoneová: Sázka na Srdce | Netflix
Jak už to tak u Netflixu chodí, snímek by v případě úspěchu měl zahájit sérii špionážních akčních dobrodružství ve stylu Mission: Impossible či Jamese Bonda. Něco podobného se v podstatě nepodařilo už s Gray Manem (2022) či Red Notice (2021), Netflix se však ambicí na vytvoření divácky vřele přijaté akční franšízy stále nevzdává.
Díky bezesporu štědrému rozpočtu se natáčelo v Londýně, Reykjavíku a v Lisabonu, takže minimálně o atraktivitu vizuální stránky se bát nemusíme. Už brzy uvidíme, jak další pokus Gal Gadot o průlom do akčního žánru dopadl, zatím se můžete podívat na žebříček nejlepších akčních thrillerů, jež jsou na Netflixu k přehrání.