Dominik_-_-

Dominik Špok

Komentáře 13

Od nejnovějších
  1. Zrození Planety opic
    Zrození Planety opic (2011)
    8
    Na filmu se mi líbí, že bere celou Planetu opic od začátku, že se zaměřuje ne jen na lidi, ale především na pohled opic a hlavního opičího hrdinu Caesara. Ten je pro mě hlavním tahounem filmu. A celý film s ním vlastně sympatizuji. Jak si postupně buduje moc a respekt mezi ostatními opičáky :) a staví půdu pro další dva filmy. Film má pěkný vizuál a tempo. Tak že uteče.
    • Caesar
    • Dějová linka opic
    • nemám
  2. Queen Rock Montreal & Live Aid
    Queen Rock Montreal & Live Aid (2007)
    10
    Queen mám moc rád, tak tady nejde hodnotit ani jinak, viděl jsem nedávno jen Montreal a koncer byl dobrý, jsou zde i písně, které jsem neslyšel, ale to vůbec nevadilo. Koncert je z haly a také to tomu odpovídá. Nejde hodnotit úplně s Wembley nebo Budapešti. Ale zážitek je to dobrý. Proste Queen a všem mohu doporučit.
  3. Alita: Bojový Anděl
    Alita: Bojový Anděl (2019)
    7
    Zajímavé sci-fi, docela mě film překvapil. Děj filmu není špatný, ale co mě zaujalo, tak to je svět, který je zde vytvořený. Přijde mi že si na tom dali tvůrci záležet. Hlavní hrdinka je sympatická robotka :) a film má spád, tak že dvě hodiny utečou. Na víkendové odpoledne ideální.
  4. Smysl pro tumor
    Smysl pro tumor (2024)
    8
    Seriál mě zaujal. Zaujalo mě temá rakoviny a pohled na ní, který jsem v seriálu ještě neviděl. Scény a situace, které se točili kolem onemocnění mě “bavili” a byly zajímavé. Seriál má i určité klišé a místy zvláštní humor. Výkony Březiny a Bartošky jsou dobré. To samé mohu říct o prostředí, hudbě, kameře. Pro mě to je nahlédnutí na toto onemocnění a co mohou lidé prožívat.
  5. Brawn: Neuvěřitelný příběh Formule 1
    Brawn: Neuvěřitelný příběh Formule 1 (2023)
    9
    Doporučuji všem, kteří mají rádi F1. Tím to dokumentem, který má čtyři díly provází Keanu Reeves a říkám si “ jaký je to fanoušek motorsportu”, protože opravdu jde z něho cítit že se na to to připravoval a má přehled. Dokument se věnuje sezóně 2009 a celkové krizi v F1. V dokumentu je plno zajímavých hostů, nejen členové týmu Brawn GP. Člověk si muže i udělat jiný pohled na zákulisí F1, politiku a peníze které se zde točí. Sezóna 2009 byla dobrá. I když jsem si ji už moc nepamatoval, tak tento dokument mi ji hodně připomněl.
    • Širší pohled na F1
    • Podrobná sezóna 2009
  6. Strážci Galaxie: Volume 3
    Strážci Galaxie: Volume 3 (2023)
    8
    Tak jestli se nějaká Marvelovka v roce 2023 povedla tak to rozhodně bylo zakončení Strážců galaxie. Ten to film jsem viděl až teď a moc spoilerů jsem neměl. A jsem rád. Protože jsem byl velmi mile překvapen. Marvel jsem během posledních dvou let přestal sledovat. Jejich filmy mi příjdou stále to samé a nijak se nikam neposouvají. Ale tento film se mi líbil. Líbilo se mi zaměření na Rocketa a vůbec pohled na jeho minulost a jeho. Děj svižně plyne a dvě hodiny dvacet rychle utečou. Zápletka je jednoduchá a to cením. Dále bych pochválil vizuální stránku, protože ta se povedla. A humor který se ve filmu objeví tak baví i mě. Myslím že Gunn dobře celou trilogii ukončil a s Marvelem se rozloučil důstojně. Tohle stojí za podívání, jako jedna z mála Marvelovek roku 2023.
    • Pohled na postavu Rocketa
    • Humor
    • Vizuální zpracování
  7. Spojka
    Spojka (2023)
    6
    Minisérii táhne především Vincent Cassel, jeho role se mi zde líbila. Přizpůsobena i jeho věku. V roli agenta mi seděl a scény s ním byly dobré. Eva Green mi příjde že se jen veze. I když chemie a minulost hlavních hrdinů v seriálu tomu dává náboj. Jinak se jedná o průměrný špionážní thriller s tématikou kybernetických útoků. Seriál neuchvátí, ale také nezklame. Je dobře že tyhle série nemají mnoho dílu. A dají se shlédnout za víkend.
    • Vincent Cassel
    • Vztah a minulost mezi hlavními hrdiny
    • Průměr
  8. Jackie Brownová
    Jackie Brownová (1997)
    8
    Viděno po druhé a hodnocení mám stále stejné. I tím že Tarantina mám rád a jeho tvorbu obdivuji. Není to žádný krvák jako jeho jiná tvorba, ale i přes to je cítit jak první hodinu filmu Tarantino vyskládává děj pomalu na sebe a se vším nás seznamuje. Aby to v druhé hodině rozjel a poslední půl hodinu vše uzavřel. Líbili se mi postavy a zasazení děje filmu. Film mi utekl a rozuměl jsem mu. Mohu jen doporučit.
    • Herecké výkony
    • zápletka
    • Tarantino
    • Nemám
  9. Rychle a zběsile 10
    Rychle a zběsile 10 (2023)
    7
    noo… Musím říct že jsem byl překvapen. A oproti předešlým dvou dílům i překvapen částečnou umírněností. Film hodně táhne Jason Momoa, který se mi v roli kterou hraje velmi líbí. Na film jsem do kina nešel, ale viděl v pohodlí obýváku.