Profilový obrázek

Koudy96

392

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    John Wick: Kapitola 4
    John Wick: Kapitola 4 (2023)
    10
    Je mi fuk, že příběh je strohý a celkově ve výsledku byl úplně zbytečný, ale KU*VA, dejte mi akční scénu v baráku ve stylu Hotline Miami a já zažiju totální orgáč, to je prostě co chci od akčního nářezu, 10/10.
    Avatar: The Way of Water
    Avatar: The Way of Water (2022)
    8
    První Avatar mě v kinech minul, dostal jsem se k němu až později, kdy na mě udělal dojem jak nádherně to vypadá, doslova jsem hltal každičký detail, který nám Cameron nadělil. Na druhou stranu příběh už na mě takový dojem neudělal, ale u tohohle BlockBusteru to netáhne příběh, ale samotný vizuál, emoce a i nějaké hluboké myšlenky jak se jako lidstvo chováme k přírodě a přesně tyhle aspekty se přetáhly i do jeho pokračování. Cameron to zase dokázal, posunul technologii ještě na další level než je jeho předchůdce a ta voda....bože ta sexy voda je něco z čeho mi málem vypadly oči z důlku, ale jak už jsem psal, příběh mi přišel ještě slabší než v prvním díle, ale opět mi ten film táhly úplně jiné věci. Nové postavy byly hodně sympatické, i když některé měli méně prostoru než jiné. Záporák o tom se třeba nebavit byl nudný a zase zcela generický. Ale celkově jsem hodně nadšený a určitě se těším pokračování. 8/10
    Banda
    Banda (2019)
    10
    Geniální seriál, který nám ukazuje, jak by vypadali superhrdinové, pokud by byli jen zaprodané loutky. Seriál, který jsme v dnešní superhrdinské době opravdu potřebovali, protože si to totálně vytírá prdel se všemi superhrdinskými klišé, které najdete v MCU i DCU. Hlavní dvě postavy Butchera (Karl Urban) a Homelandera (Antony Starr) jsou geniálně napsané napříč všemi sériemi a zrovna v té čtvrté sérii lze vidět kam se jako herci i postavy posunuli. Další postavy, které se tu objevují tu mají zde určitě také místo, ale některé nedostávají tolik prostoru, kolik by potřebovali. Nechybí zde černý humor, skvělá akce, která si nebere servítky s ničím. Seriál je pro mě 8/10 a doufám, že konečné finále mě odpálí do nebeských výšin :).
    Pulp Fiction: Historky z podsvětí
    Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)
    10
    Když se mě zeptáte, jaký je pro mě nejkultovnější kultovní film ever? Mojí odpovědí bude samozřejmě PUPL FICTION. Film od skvělého ne-li geniálního Quentina Tatrantina. Do teď vzpomínám, když jsem to viděl poprvé jako puberťák a totálně si mě ten film získal. Celý film srší výborným scénářem, kde prostě cítíte rukopis Tarantina a jeho hlášky si pamatuji a používám dodnes. Velkou zásluhou, proč je film super je určitě výběr herců. Duo Travolta a Jackson mají úžasnou chemii a skvělý je i Bruce Willis. Pod taktovkou Quentina podávají všichni excelentní výkony. Nechybí tu i klasická šablona výborné a servítky neberoucí akce, kde si pan MISTR Quentin s ničím a s nikým nesere. S hrdostí si můžu tenhle film dát do svých TOP 5 nejlepších filmů ever. Takže máme radost? Ano máme radost. 10/10
    Pán prstenů: Společenstvo prstenu
    Pán prstenů: Společenstvo prstenu (2001)
    10
    Jen málokterý film, jako je zrovna úvodní díl do jedné z nejlépe propracované filmové i knižní série, ve mně vyvolá dnes už v podstatě nostalgické pocity na mé mladé já. Film, který vás ihned v prvních minutách vtáhne svou epičností a výpravou do jednoho s nejlépe napsaného světa od skvělého J.R.R Tolkiena, které nám na filmové plátno přenesl úžasný Peter Jackson. To, co se podařilo jemu se už pravděpodobně dlouho nikomu nepovede. Z každé scény na Vás dýchá krása Nového Zélandu a parádní kamera, která vám ukáže panoramatické záběry na Středozem je vskutku dechberoucí a i po 20 letech to nezklame. Do toho máme výborný výběr herců, kde se snad každý pro danou postavu narodil a nedokážu si představit, že by např. Gandalfa, Aragorna nebo i Samvěda Křepelku hrál někdy někdo jiný. Jako třešničku na dortu tu máme všechno podržené geniální hudbou od Howarda Shora, která vám každou scénu, kde hraje pozvedne ještě na vyšší úroveň, než je. Ukažte mi někdo prosím epičtější scénu, než je část, kdy společenstvo jen putuje Středozemí, do toho vám přináší záběry kamery na celé panorama a ukazuje nám, jak jsou naši hrdinové oproti Středozemí malí a do toho vám ještě hraje hudba, při které máte husinu a zároveň vás dokáže okamžitě vtrhnout do děje, jako by jste sami byli jeho součástí. Naprosto srdcová záležitost í 10/10.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci