6thSun

Petr Štěpnička

Komentáře 35

Od nejnovějších
  1. Krakonoš a lyžníci
    Krakonoš a lyžníci (1981)
    8
    Hrajou tam pořád dokola ty samý dvě melodie, až to skoro připomíná Bony a klid, ale páč jsou to melodie přesně do mýho ucha, je to pro mě hodně líbivý film. Dokážu ale pochopit, když se to někomu právě pro onu hudební vlezlost protiví.
  2. Synecdoche, New York
    Synecdoche, New York (2008)
    7.5
    "Říká se, že není žádný osud, ale on je. Je to to, co stvoříte, a i když svět jde dál po věky věků, jste tu jen na zlomek zlomku vteřiny, většinu svého času trávíte tím, že jste mrtví nebo dosud nenarozeni, ale dokud žijete, ztrácíte roky marným čekáním, kdy zavolá, napíše, či na vás pohlédne někdo nebo něco a vše bude dobré. A nikdy to nepřijde. Nebo se vám to zdá, ale není to skutečné. Tak trávíte život mlhavou lítostí či mlhavou nadějí, že se přihodí něco dobrého, abyste měli pocit, že jste zapojeni, že jste celí, že jste milovaní. A pravda je, že cítím takový hněv, a pravda je, že je mi kurevsky smutno, a pravda je, že se už kurevsky dlouho cítím kurevsky zraněný a stejně dlouho se tvářím jako by nic, abych to vůbec snesl. Jenom nevím proč. Možná proto, že o mých strastech nikdo nechce slyšet, protože mají dost vlastních. Nuže, jděte všichni do prdele. Amen".
  3. 24 hodin
    24 hodin (2001)
    8
    I. série: 75 % II.série: (první půlka 80%, druhá 40%) = 60% III.série: 70% IV. série: 80% V. série 85 % VI. série: ??? VII. série: 70% VIII. série: 60%
  4. Kinobox
    Kinobox (1993)
    9
    Vždy mě to bralo, ale nejvíc poslední díly se Čtvrtníčkem, kterej to svým genitálně osobitým humorem povýšil na nejvyšší možný level. Těšil jsem se na každej díl přesně od zakončení toho posledního a byl fakt hodně nasranej, když to zrušili.
  5. Conan
    Conan (2010)
    8
    Není zde k nalezení řada poměrně známých českých inscenací, neřkuli cizích nikoli málo známých filmů, Conan zde ale nechybí. Je to v pořádku, páč je dobrej, ale stejně by mě zajímalo, dle jakého klíče se sem věci k hodnocení vkládají.
  6. Ve znamení raka
    Ve znamení raka (2010)
    8
    tohle jsem sledoval necelé dvě série, koukám, že už je i čtvrtá, to znamená, že to má dobrou sledovanost, která zázračně prodlužuje životnost hlavní představitelky, se níž to vypadalo blbě už na začátku první řady. A to je dobře, neb jde o velmi příjemný seriál :-)
  7. Polda a polda
    Polda a polda (2010)
    7.5
    Jeden z nejlepších pilotů, jedna z nejlepších začínajících hvězd (celou dobu mně vrtalo hlavou, odkud znám tuhle xichtovou podobu, až mně došlo, že je to Hanksův synek) a jeden z nejlepších komediálních herců (Bradley Whitford). To vše k nalezení v tomto doporučeníhodném seriálu.
  8. Černobylské deníky
    Černobylské deníky (2012)
    9
    Většinou je tento horor dost odsuzován, takže mě zdejší celkem vysoké hodnocení překvapilo. Může to znamenat buď, že si z toho uživatelé dělají prdel ve stylu: je to tak blbý až je to dobrý, nebo že sem prostě chodí jiný druh lidí. Tedy alespoň pokud se hororů týká. Co na mě přijde, vůbec mi to nevadí, neb jsem se u Deníků skvělě bavil!
  9. Perníkový táta
    Perníkový táta (2008)
    9
    První dvě série jsem hltal s otevřenou pusou. Další dvě pro mě znamenaly o to větší zklamání, neboť se i přes stálou originalitu odklonily od strhující dynamiky drogové výroby k téměř rodinnému dramatu. Pětka vše naštěstí vrátila do starých kolejí.
  10. Zločin
    Zločin (2011)
    7.5
    Toto je velmi zvláštní seriál. U první série jsem nevycházel z nadšení, jenže to jsem netušil (možné SPOILERY), že se vrah neodhalí a vše se přelije do série druhé. Z podstaty konceptu bylo už jasné, že vše bude objasněno až v poslední epizodě, takže se muselo přetrpět kvantum falešných indícií a podezřelých. Nemohli přece nikoho dostat v půlce série a tím vše ukončit, takže smysluplnost jednotlivých dílů vzala za své. Já osobně jsem to po třetím dílu vzdal a podíval se, už dost znechuceně, až na závěrečný díl. Jenže síla zážitku z první série byla natolik silná, že jsem tomu dal ještě jednu šanci, konkrétně u třetí řady, která přitom kvůli nijak oslnivé sledovanosti nemusela vzniknout. Zde už byl nový příběh, v němž se prolnulo více zajímavých dějových linií, díky čemuž se dal přežít i onen nešťastný koncept. Sledovanost zase nebyla velká, ale čtvrtá řada prý nakonec zase bude. Tentokrát už ale s polovičním počtem dílů (šesti). Třeba jim to už konečně došlo.
  11. Nová holka
    Nová holka (2011)
    8.5
    I když se mi to od začátku celkem zamlouvalo, nějak zvlášť na větvi jsem z toho nebyl. To až časem jsem si k New girl našel cestu a v průběhu třetí série už jsem v tom byl až po uši. Jeden z nejlepších komediálních seriálů současnosti!
  12. Mafiánovi
    Mafiánovi (2013)
    3
    De Niro snad nestárne, což by bylo dobře, škoda, že si vybírá blbé scénáře, které podzim jeho kariéry již nadále nezvedají do korun slávy. Naštěstí milosrdná historie všechny slabé kousky z paměti vymaže a zůstanou jen ty dobré a skvělé filmy.
  13. Jak dostat tatínka do polepšovny
    Jak dostat tatínka do polepšovny (1978)
    10
    Ať si Poledňáková dnes točí co chce, kdyby stvořila jen tento film, nebyla by na světě zbytečně. Naopak, zapsala se jím navždy do české filmové historie, a co je důležitější, také do memoárů mého srdce. Podle mne jde od nejlepší českou romantickou komedii vůbec, navzdory tomu, jak říká můj kámoš, že tam vlastně nejde o nic jiného, než aby Němec přefiknul Preissovou.
  14. Ally McBealová
    Ally McBealová (1997)
    10
    Čuměl jsem na to jako urvanej v době vzniku, každej díl jsem jel snad desetkrát a tenkrát mně nevadil ani českej dabing, jenž byl naštěstí hodně povedenej. Dnes už tam ty nedostatky vidím, takže při rozhodování, jak hodnotit, jsem měl dilema. Dát počet procent dle dnešního úhlu pohledu, nebo vzpomenout na to, co pro mě tento seriál znamenal před více než 10ti lety a řídit se tím? Jasně, že tím, to bych jinak musel dělat, jako by všechny ty vlny bezbřehého nadšení neexistovaly. A ony byly, obrovský jako tsunami!
  15. Hospoda
    Hospoda (1996)
    10
    Tento seriál se stal obětí něčeho, co by se dalo nazvat (pseudo)abstinenční předpojatost. Ve skutečnosti je v každém díle několik památných hlášek, jejichž hlavním řečníkem je Petr Nárožný. Kadence jeho vtipů je nejspolehlivějším sedativem na každou moji kocovinu.
  16. V zajetí démonů
    V zajetí démonů (2013)
    9
    Oba díly Insidious pro mě byly víc komedií než hororem, o to větší překvapením se pro mě stal tento Wanův kousek, jenž je dost možná nejlepším žánrovým počinem roku.
  17. Dobrý řidič Smetana
    Dobrý řidič Smetana (2013)
    Pakliže jde pouze o prodlouženou televizní verzi, jako že dle dostupných ohlasů ano, nemá cenu do kina chodit. Pokud někdo ale TV dokument neviděl, je naopak na místě silné doporučení, neb byl perfektní. Pan Smetana je pro mě hrdina, i když on sám se jím necítí a nikdy jím patrně nechtěl být. O to větší obdiv mu patří.
  18. Hobit: Šmakova dračí poušť
    Hobit: Šmakova dračí poušť (2013)
    5.5
    První díl pro mě byl strhující jízdou a jen málokdy mně čas v kině utekl tak rychle. Tyto pocity jsem u dvojky postrádal, nejblíže k nim měla sudo-kajakářská jízda na řece, šlo ale o předčasný vrchol filmu, od té chvíle jsem se začal hrubě nudit a posledních dvacet třicet minut pro mě znamenalo pravý opak jedničky. Celkově zklamání a jednoznačně nejslabší díl fantasy ságy Pán prstenů/Hobit.