zitka

Jitka Šikulová

Komentáře 12

Od nejnovějších
  1. Malý princ
    Malý princ (2015)
    8
    Jasne a strucne, krasna animace, krasny pribeh o lidskosti, detstvi, silenstvi dnesni doby, absence fantazie, a konecne i tak troche davka te filosofie, ktera je tolik v knizce a podarilo se ji nadherne, nenasilne a s citem prenest i na platno. Deti si z toho vemou to detske, krasne, a dospely si mozna i uvedomi, kolik se toho ma od deti co ucit a mozna na chvilku bude zase to zvidave, dychtive stvoreni, ktere by nikdy v na nemelo zemrit...film proste pro vsechny, kdo ma oci a srdce a neboji se je pouzit...
  2. Wind River
    Wind River (2017)
    8
    Po dlouhe dobe zase stara dobra filmarina. Nic vic nic min, nez cisty pribeh, ciste hrani a temna stranka prirody a duse. Herci hrajou jako by to zili. Verite jim to naprosto, ze vas opravdu pribeh a jejich emoce natolik pohlti, ze obcas jsem zapomnela i dychat. Scena s matkou,jeji dvousekundove nahlednuti do jejiho zoufalstvi a bolesti, asi bych na to chtela zapomenout, ale nikdy nezapomenu. A to je fakt mazec. A scena postupneho vyvrazdeni zakoncene zajimavou bezvyznamnou ale silnou situaci, smekam. Mazec. Musite videt a bylo by fajn zapomenout, ale tenhle film vas nenecha.
  3. Thor: Ragnarok
    Thor: Ragnarok (2017)
    7.5
    Osobne jsem byla prijemne prekvapena, ze to neni horsi, ale lepsi nez posledni dil. Ma to stavu, neni to uplne americky naivni a dokonce obcas i vtipne v ramci moznosti. Cate Blanchet je proste za me nejvetsi zenske zlo na platne a me se nikdy asi nepreji se na ni koukat. Nechapu, v cem to je, ze doposavad nebya prekonana. Opravdu zlo par excelance, pored.Nerad. Za me to opravdu stoji za videni na velkem platne, je to proste cira zabava. Nic vic, nic min. Jednou a dost.
  4. Vykoupení z věznice Shawshank
    Vykoupení z věznice Shawshank (1994)
    10
    Proste a jednoduse skvely film se vsim vsudy. Dej, herci, kamera, proste vsechno. Navic ciste lidsky krasny film. O pratelstvi, sile, vuli, oddanosti, chytrosti, proste parada. Tim Robbins je pro me herec vsech tvari, dokaze zahrat nevinne kladaky, drsne a podle zlocince, z ketrych jde starch, proste univerzalni herec, coz se v dnesni dobe uz moc nevidi.
  5. Jana Eyrová
    Jana Eyrová (2011)
    8.5
    Velmi podarena knizni adaptace. V podobnem duchu jako pycha a predsudek, ale vice propracovane krajinove detail, a vice dalo by se rici "intimni".Klasicka hudba, nadherna anglictina, film o dvou hercich, na ktere se nestacite vynadivat, jak vas to pohlti. Vrele doporucuji pro romanticke a citlive duse obou pohlavi:)
  6. Sebevražedný oddíl
    Sebevražedný oddíl (2016)
    6.5
    Jak uz bylo mnohokrate napsano, tak to uplne moc nevyslo, ze to budecomics s anti-hrdiny. Zase z toho nakonec je americka nepekna sladarna. Jako dej spatny, will smith jak ona city hrajici tata (scena s bundou fakt des), joke jako proc tam vubec byl, hlavni zaporna postava naprosto tuctova americka "kraska", co umi jen byt zamaskovana (zaplatpanbuh) atd. Ale kvuli cemu stoji za to jit na tento film je: Margot Robbie (fakt super neokoukana, svezi, cista roztomila hercovina) a ten soundtrack. Snaha byla, ale na deadpool nic nema!(prozatim)
  7. Co jsme komu udělali?
    Co jsme komu udělali? (2014)
    7.5
    klasicka francouzska podarena rodinna komedie. Oni to proste umi. Jedine smutne je, ze si delaji srandu z neceho, co ted zrovna k smichu uz moc neni, integrace mensin ve Francii neni uplne vesele tema. Ale jinak vtipne dialogy, sceny, na ktere si jeste dlouho po filmu vzpomenete a budete se proste a jednoduse smat.
  8. Zootropolis: Město zvířat
    Zootropolis: Město zvířat (2016)
    8
    Velmi podareny animak. Sice je pro strasi deti a hlavne pro dospele, ale ti si to maximalne uzijou. Animace je skvela, pribeh je sice otrepany, spln si svuj sen at to stoji co to stoji, protoze ve filmech to vzdycky dobre dopadne (hlavne se neptej, jak to chodi v zivote), ale I tak to rozhodne stoji za to!
  9. Než jsem tě poznala
    Než jsem tě poznala (2016)
    8.5
    Film me proste dostal. Emilia Clarke je snad nejpozitivnejsi osoba na filmovem platne. I kdyz konec je trosku nestrandsrtni co se love story tyka, tak I tak to urcite stoji za to. Bez kapesniku na to urcite nekoukejte!:) A I pro druhou polovicku to neni uplne marny, protze Emilia je proste uzasna.
  10. Série Divergence: Aliance
    Série Divergence: Aliance (2016)
    3
    Bohužel tento díl je velmi nepodařený. Po prvním dílu jsem byla nadšená, po druhém trošku rozčarovaná a po třetím zhnusená. Klasický primitivní děj, nic zajímavého nepřinesl, rádoby povinne vtipné scénky velmi tragické, vztahově velmi velmi nucené a ledové, prostě jen strohé odříkávání textu bez emocí ani ze strany herců a ani ze strany diváka. Bohužel.
  11. Dánská dívka
    Dánská dívka (2015)
    9
    Velmi podařený film. Byla jsem nadšená, že po dlouhé době vznikl opět komornější film, kde jsou jen dva herci a vy stejně mate pocit, že víc emociálně naplněný film být ani nemůže. V záplavě akčních filmů je tohle stará a velmi nadkvalitní klasika, kde jste jen vy, 2 herci a režisér. P.S musíte se odprostit od hledání pravdy, neni to úplně podle skutečnosti, ale jak by taky mohl být film natočený podle pravdy?
  12. X-Men: Apokalypsa
    X-Men: Apokalypsa (2016)
    7.5
    Ja jsem si tento film užila. Možná to bylo tím, že jsem již dlouho nebyla v kině, ale to je fuk. Oproti minulým dílům je tento bohužel občas trošku dost "připitomělí", obzvlášť úvodní cast, kde Magneto jako "normální" polský občan pracuje v nějaké továrně, kde světe div se pracuje především s kovem,a kde americká polština neni příliš lahodící českým uším, velmi nepovedené, ale když opomenu tuto čáat, tak zbytek jsem si užila.