Michael Massee

6.9
Michael Massee
Michael Massee

Šlo o jeho teprve druhou roli. Přesto mu navždy změnila život. Michael Massee, který debutoval u filmu v roce 1991, svou první velkou příležitost získal hned o dva roky později - zahrál si záporáka Funboye v komiksové adaptaci Vrána.

Bohužel byl Massee právě oním člověkem, který zmáčkl kohoutek pistole, na jejíž opačné straně stál předčasně zesnulý Brandon Lee a v komoře se namísto slepého náboje nacházel skutečný. Ironií osudu bylo, že Masse původně neměl pistoli vůbec držet. Scéna se ale na poslední chvíli měnila a pro nadějného začínajícího herce znamenala osobní trauma, které ho vedlo k roční herecké pauze. "Na rok jsem vypnul, vrátil se do New Yorku a nedělal vůbec nic. Co se stalo Brandonu Leeovi byla tragická nehoda a nemyslím si, že se člověk přes něco podobného může někdy přenést," uvedl Massee.

Massee odmítl hotový film vidět a ještě po letech v rozhovorech přiznával, že ho událost děsí v nočních můra. Aby ne. Zkušenost, kdy herec zastřelí kolegu na place, je (naštěstí) opravdu ojedinělá. Na herectví Massee nakonec nezanevřel. Zahrál si mimo jiné v kultovní detektivce Sedm, filmu Davida Lynche Lost Highway a v obou dílech Amazing Spider-Man, kde hrál Gustava Fierse. Nezaměnitelnou stopu nechal i v televizi v úspěšných seriálech 24 hodin, Černá listina a Rizzoli & Isles. Nepřekvapí, že hrál Massee během své kariéry převážně záporné postavy. Ostré rysy ho k tomu přímo předurčily.

Michael Massee zemřel v pondělí ve věku 61 let. Jeho smrt potvrdil kolega Anthony Delon, který s ním před dvěma lety natáčel francouzský seriál Interventions. Příčina jeho smrti zatím nebyla zveřejněna.

Narození:
16. 8. 1955
Kansas City, Missouri, USA
Úmrtí:
20. 10. 2016
Los Angeles, Kalifornie, USA
Alt. jména:
Michael Massey

Znáte z


Michael Massee: Filmy a pořady 60