Hra

83%
Hra
Plakát traileru
Investiční bankéř a multimilionář Nicholas Van Orten žije ve velkém luxusním domě, osamělým životem. Může si dovolit cokoli, o nic však nemá zájem. Ani o svého bratra Conrada, který se objeví, aby mu popřál k osmačtyřicátým narozeninám. A předal mu dárek, poukázku na Hru společnosti CRS. O smylu hry mu však odmítne cokoli prozradit. Bankéř se při pracovním jednání náhodou ocitne v sídle CRS, kde s nechutí projde řadou náročných fyzických i psychických testů, ani tady se však o hře samotné nic nedozví. Sotva však podepíše smlouvu, začíná se roztáčet zpočátku nenápadné soukolí, které hrozí rozdrtit jeho kariéru, bohatství, postavení, svobodu a nakonec i život...



Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
8.5
Jestli existuje režisér, který dokáže svého diváka bezezbytku vtáhnout do děje, pak je to David Fincher; i zdánlivě nepravděpodobný scénář v jeho režii překvapuje uvěřitelností a precizností, přestože se nebojí hnát děj úplně na hranu. V tomto případě měl také štěstí na volbu ústřední bratrské dvojice - Michaela Douglas a Sean Penn odvedli skvělou práci.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
8.5
Geniální scénář, perfektně natočeno. Michaelovi Douglasovi sedla role jako prdel na hrnec a těžko si v této roli dokáži představit někoho jiného. Thriller s prvky hororu, tajmnem a napětí by se dalo krájet, co více si přát. Já se na tento film podívám vždy rád.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
9
Námět tohoto snímku je svým způsobem upravený příběh klasického sci-fi ´Total Recall´ (1990, 2012), ve kterém se obyčejný stavební dělník za pomocí implantací vzpomínek stane tajným agentem. V tomto snímku se pro změnu zase nějaký multimilionář stane součástí nějaké akční hry, kterou od svého bratra dostal jako dar k narozeninám. Stačilo se jen zaregistrovat, projít patřičnými testy a zdravotní prohlídkou. A je to celé promyšleno skutečně solidně. Do pocitů hráče je totiž vtažen i divák, neboť stejně jako hlavní hrdina neví, kdy ta hra vlastně začala, kdy ještě trvá a kdy už ne. Oproti výše zmíněnému sci-fi, se však jedná o vcelku napínavý psychologický thriller, který si zahrává s veškerými smysly oplývající zdravý rozum. Temnější atmosféra plná nejistoty a pozdějšího zoufalství v rámci paranoie a strachu z obyčejných životních stereotypů dává plnou důvěru se do něčeho takového po divácké stránce ponořit a plnohodnotně také prožívat každou stresující chvilku. Při reálném pohledu se jedná o těžce bizarní hru, neboť hráč vlastně na samém začátku vůbec neví, do čeho vlastně jde. Vše je utajeno v rámci překvapení a stoprocentního prožitku. Hra se nejenže přizpůsobuje životu hráče, ale patřičně vše také upraví, takže o zápletky a osudové zvraty jedinou chvilkou není nouze. Vše striktně sází na moment překvapení, což se daří. Stejně jako daný hráč, se v tom nakonec může ztratit i divák. Obzvlášť na konci před ukončením hry hodně stresovou chvilkou, která je absolutním vrcholem osobního psychického vyhoření. Opravdu je to ještě hra nebo se to poněkud vymklo z rukou? Scenáristiky i režijně dobře odvedená práce. Když pomineme platné zákony, které by realizaci takové hry zhatily, šel by někdo z diváků do něčeho takového?

Dodatečné informace

Původní název:
The Game (více)
  • USA Hra
  • USA The Game
Premiéra v ČR:
5. 3. 1998
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Čeština:
Hra je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch