Joker

87%

Komentáře a recenze 125

Dle počtu bodů
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 873 bodů
9
Nádhera, opravdu nádhera. Film je zpracován doopravdy skvěle, i když se nedrží předloh od DC. Joaquin Phoenix zahrál roli Jokera opravdu dokonale a vůbec nechápu jak to dokázal. Na Jokera z Temného rytíře postava tohoto Jokera nemá, ale Joaquin se téměř dorovnal hereckému výkonu Heatha Ledgera, který bohužel doslova roli Jokera obětoval život. Film je doopravdy úchvatný. Když člověk vypustí scény, které do děje zatahují BatMana, aby to s DC mělo alespoň nějakou spojitost, tak by film byl dokonalý. Škoda jen, že je to bokovka a toho co DC do budoucna bude vytvářet se to pravděpodobně nedotkne.
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
6
Strastiplná cesta do klaunovi duše. Toho klauna, myslím psychotického transvestitu, který si na ksicht napatlal barevné křídy na chodník. Nikdy jsem komiksy, z části superhrdinské, s velkým zájmem nikdy rád nečetl, a doposud je pro mě pojem superhrdinský film dost cizí, jako normální sex s člověkem. A kdo by si rád nerejpnul třeba do takové DCU, který má takový malý problém, a to neuspokojovat své komiksové nadšence, do filmového plátna. Samý výplach za druhým, a já si společně s váma můžu taky jednou kopnout do mrtvoly.. Ať nežeru, lepší půlka, ale nezvykejte si na to, pokud to příště zase někdo posere, dám si na sobě masku Krustyho, a prostřelim Krausovi kebuli.
kery-
kery-
3 671 bodů
10
Dokonale znázorněný vývoj nešťastného, ale v počátku zcela neškodného týpka, kterého semele systém a změní se v totálního magora, který se s nikým a ničím srát nebude. Jelikož jsem komix nečetl a znám pouze filmy s Batmanem, tak mi film přišel skvělý a spojení s Waynem zcela v pořádku. Je až neuvěřitelné, jak si film hraje s divákem (z počátku trochu nuda, při které vám otravný smích Jokera otevírá kudlu v kapse); s každou narůstající minutou a dalším hřebíčkem do pomyslné rakve trpělovisti ale film i Joaquina žerete víc a víc, a famózní finále ve formě live talk show a zrodu kultu je prostě ten moment, kdy otevřete hubu dokořán a řeknete "do píči, je to tam". Geniální důkaz toho, že komixovka nemusí být natáčená před zeleným plátnem a že není třeba desítek počítačových kostýmů, aby to fungovalo. Těžko uvěřit, že to natočil borec, jehož největší počin byla Pařba ve Vegas, protože lepší psychologické drama jsem neviděl...
Destoroyah
Destoroyah
3 626 bodů
10
Úžasný snímok ktorý mňa nadchol až príliš. Emócie ktoré sú naozaj silné a viem za vžiť do role postavy, nečakaný zvrat ktorý zmení smutného človeka na psychopata bol fakt dobrý. Aj keď som nedávno začal s DC a Marvel filmami tak tento film prelomil hranicu dobrého a úžasného. Určite jeden z najlepších DC filmov. HODNOTENIE: 9/10
leafroller
leafroller
3 023 bodů
6
V dnešní době, kdy se už bohužel točí skoro výhradně komixové filmy, se dá pochopit, když studio ždímá látku doslova do sucha. Ale ukrást divákovi zbytečně 30 nebo 40 minut života jen proto, aby mohl shlédnout hereckou masturbaci, to mi přijde už trochu přehnané. Připadal jsem si trochu jako senior u doktora, kde mu také vše říkají pomalu a třikrát. Film byl hrozná nuda a vydržel jsem ho bez přetáčení čistě ze zvědavosti. Oceňuji herecký výkon hlavního hrdiny a také zpochybnění svatosti Waynovy rodiny. Jen díky tomu jsem se při hodnocení dostal přes 50%.
kknk2
kknk2
2 955 bodů
7
Po dlouhé době se zas na scéně objevilo kvalitní DC, i když film Joker nemá s komiksy moc společného. Nečekejte tedy geniálně šíleného padoucha, ale jen psychopata, jehož trýznivý osud vás dlouho mučí/irituje. Nakonec se z nuly stane někdo a vy si oddechnete, že to vlastně skončilo hepáčem. + vygradovaný konec + herecký výkon Phoenixe - hudba - celkem málo logických podnětů na takovou apokalypsu PS: Tančící Joker na schodech mi připomínal Gluma, kterému se konečně vrátil Prsten.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 829 bodů
8
Joaquin Phoenix předvedl úchvatný výkon, je jedním z nejlepších herců. Pád do šílenství je však standardním solidně zpracovaným příběhem o tom, jak se asi upadá do šílenství a vyprávěný stylem srozumitelným většinové publiku. Vizuál je krásně temný, jak být má, matka je přiměřeně mimo, akorát na to, aby jí to věřil právě jen Joker. Bavilo mě dobře zpracované prolínání reality a fantazie. Není to však film, který by vyvolal deprese, ale takové standard o jednom borci, kterému definitivně hráblo. Do skutečné hloubky šílenství se nikdy neponoříte.
VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
7.5
Joker od Phillipse je tak temný, jak má celý svět DC podle předlohy být a za to si zaslouží opravdový potlesk. Dějově se však dostáváme před komiks Joker od Briana Azzarello a Leeho Bermejo, což mi však vůbec nevadilo. Film pomalu a nenásilně vtahuje diváka do života Arthura Flecka a do jeho rodného Gothamu. Příběh popisuje, jak Joker před tím, než v komiksu stahoval lidi z kůže a rozřezával lidi, poprvé vezme někomu život. Je otázkou, zdali další novinka Podivuhodná proměna Harley Quinn (první trailer vyšel pár dní před premiérou Jokera) bude nějakým způsoben s Jokerem propojena. Stejně tak i naděje zatím ve formě „zprávy“ na internetu, že Matt Reeves (režisér nově připravovaného Batmana s Robertem Pattisonem a Jonahem Hillem) bude vytvářet netopýří univerzum na několik let dopředu, čímž by konečně mohla vzniknout plnohodnotná konkurence Marvelu. Přece jen samostatných filmů od DC jsme v poslední době viděli dost. Na závěr jen dodám, že Joaquin Phoenix, přestože podal úžasný výkon, však legendu Heatha Ledgera nepřekonal. Uvidíme, jak to bude dál, protože v DC a v Gothamu se zdaleka nekončí.
sQelle
sQelle
2 814 bodů
10
Sledovat Joaquina v tomhle filmu je slast. Každý jeho pohyb, záškleb nebo smích, co ho tak moc bolí. A v pozadí dokonale zpracovaný Gotham, problikávající světla, temnota, špína a zatuchlost. Přesně tak, jak si toto město představuji po večerech. Ťuk ťuk.
sixmonsters
sixmonsters
2 756 bodů
8
Joker dokazuje, že hodně hvězdiček dostane skoro každý film, který má silnou poslední půlhodinu. Emocionálně silnou a napínavou. Riot, talk show, anarchie. Jinak mi přijde, že je to trochu přeceněný film. Jako kdyby všichni fanoušci komiksových filmů poprvé uzřeli film, ve kterém skuteční lidé hrají skutečné lidi. Překvapení, že ve skutečném filmovém vesmíru i dnes existuje něco mimo DC a Marvel universum. A přitom je to víceméně obyčejné drama psychopata, kterých za posledních čtyřicet let vznikla velká spousta, a žádné z nich v TOP 100 není. Henry - portrét sériového vraha, Schramm, Parfém: Příběh vraha, Jack staví dům anebo třeba U Zlaté rukavičky. Ale jasný no, Batman hype a netradiční film z komiksového universa. A mně už tyhle "universum seriály" lezou trochu krkem. Joker je sice nadprůměrný, ale bez Batmana by asi zapadl stejně tak, jako ty ostatní.