Profilový obrázek

sQelle

2 814

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    John Wick: Kapitola 4
    John Wick: Kapitola 4 (2023)
    10
    Neskutečně našlapaný akčňák, který zase překonává sám sebe. Tvůrci pochopili, že tvořit tento vesmír se dá jedině tak, že se střílí, šermuje, bodá, kuchá, pitvá, hází granáty a podobně. Rovnou tedy nasype 3 velkolepé akční scény, které vlastně nemají konce a když už skončí, tak to chvilku vyklusá a během pár sekund skočí do další naháněčky. Naprosto jsem žasnul při scéně z ptačí perspektivy ve stylu hry Hotline Miami a scéna kolem Vítězného oblouku je taky naprosto skvostnou. Jediné čeho se bojím, že tahle série je tak moc úspěšná, že se bude ždímat tak dlouho, až se na ní radši zapomene.
    Babylon
    Babylon (2022)
    10
    Na tří hodinovou stopáž, je to neskutečně natřískaný, každá scéna hraje barvama, detailama a vším možným, co dnešní film dokáže nabídnout. Strhují hudba, která po celou dobu filmu nutí jedno nohu poklepávat v rytmu. Místy velmi absurdní a někdy naopak zcela vážné, ale i tak to celé funguje. Je až neskutečný, jak celý film vlastně prošuměl a například na oskary si takřka ani nesáhl. Což minimálně hudba,kostýmy a výprava by tady cinknout měly.
    Ant-Man a Wasp: Quantumania
    Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023)
    4
    Velké zklamání přichází, vizuálně je Marvel čím dál tím slabší a viditelná velká plátna na pozadí za postavami, jsou zatím na počátku všeho, bohužel to pak kazí dojem z filmu. Ant-man byl pro mě takovým malým, skromným hrdinou, který si řešil svoje problémy, bohužel teď je v podstatě nesmyslně vtáhnut do problému grandiózních rozměrů. Zelené plátno a obrazovky tomu filmu víc berou, než by mu mohly dát, humor nacpaný všude, což je pro Marvel příznačné, je fakt už dost ubohý. To co provedli s M.O.D.O.K.em bych už asi ani nerozepisoval. Škoda, nechtěl jsem nad Marvel dlouho lámat hůl, ale tady už to jde vážně dost z kopce a jestli letošní Strážci nevytáhnou korporátu trn z paty, tak už nevím, nevím.
    Letopisy Narnie: Princ Kaspian
    Letopisy Narnie: Princ Kaspian (2008)
    2
    Je až děsivé, že fantasy příběh, plný bájných tvorů, draků, mluvících lvů, trpaslíků dokáže někdo natočit, tak hrozně nezáživně a blbě. Hlavní postavy jsou otravné a zároveň otrávené. Příběh ukazuje zázraky z ničeho nic objevených zrad a postav a jediné, co trošku hraje v plusu je vizuál, který na rok 2008 byl asi dostačující.
    Menu
    Menu (2022)
    10
    Strhující propojení zážitkového pojídání a černé, suché komedie. Celý film jsem hltal od prvního sousta, až po dezert. Skvělý výkon Ralpha v roli šéfkuchaře a nesměle skvostné přicmradávní Anyi, zkrátka drnká na ty správné noty. V jistý aspektech podobné taktéž loňskému Trojúhelníku smutku. Akorát s tím rozdílem, že tady to mířilo o trošku lépe a nebálo se to být odvážné hned z kraje filmu. Rozhodně největší překvapení roku.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci