Annihilation

66%
Annihilation

Na Zemi se objevil nový, neznámý ekosystém. Každý, kdo se ho rozhodl prozkoumat, v něm nenávratně zmizí. Až na manžela mladé bioložky, která se teď vydává v jeho stopách, aby pochopila, proč se tak změnil. (CinemArt)




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
8
Na Zemi se objevil neznámý ekosystém a tak biologové mají zase co dělat. Snímek má v sobě jistou ambici a velkolepost ve své mystifikující děsivosti. Jen je potřeba se do toho dostat a vstřebat základní myšlenku. Struktura snímku je zdařilá, stejně jako vývoj, i když místy předvídatelný. Oproti tomu je také hodně sofistikovaný, psychologický, vědecký a převážně filozofický, takže ve své podstatě pro někoho hůře pochopitelný. Představuje se tu typ reflexivní vědecké fikce, která se zamýšlí nad naším postavením ve vesmíru, naší povahou a nebezpečností a také nad surrealistickým dojmem rozpadu lidské identity. Dějstvím provází ryze dámská výprava s cílem tomu všemu přijít na kloub. Tempo je pomalé a bez pořádné akce, takže mnozí diváci se budou jistojistě nudit. O akci to však bohužel vůbec není. Snímek vhodný spíše pro fanoušky sci-fi.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Něco jako svého času Kellyho Apokalypsa - nadějný filmař, kterého všichni vynáší do nebes, cítí tak hroznou potřebu dokázat, že minulý film nebyl náhoda, že se ztratí ve změti nápadů. Jenže zatímco Kellyho ambice explodovaly v okázale zábavné supernově, Annihilation jen legračně prská. Bylo to o něčem? Problém není, že stejně jako Natalie na konci "nevím", ale že mě to předně ani moc nezajímá. Jsem velký příznivec režisérských fetiší, které vznikají jen na uspokojení svých tvůrců a tomuto uspokojení obětují vše. Nejdřív jsem měl pocit, že právě tím je i tenhle kousek. Ale někdy během sledování jsem se přepólovat spíš do opačného extrému - kdy jsem měl pocit, že Garland dělá všechno pro to, aby uspokojil divnými výjevy a pseudochytrými (vím, jak je předpona "pseudo" zprofanovaná, ale tady si bez ní neporadím) kudrdlinkami diváka a zabíjí cokoliv, co mohlo být dobrým filmem.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Netflixu se musí nechat, že jakkoliv špatný film nakoupí (Cloverfield paradox), dokáže z toho udělat pomalu společenskou událost. Annihilace je další případ. Sotva průměrné scífko, hrající si na druhý Arrival, které ale většinu času jen uspává. Naštěstí hororové momenty jsou parádní. Že by ta Ex machina byla fakt náhoda?


Dodatečné informace

Původní název:
Annihilation (více)
  • Velká Británie Annihilation
  • Velká Británie Anihilace
  • Velká Británie Anihilácia
Premiéra v ČR:
12. 3. 2018
Země původu:
Velká Británie, USA
Rozpočet:
40 mil. USD
Tržby:
43,07 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch