Ready Player One: Hra začíná

82%

Komentáře a recenze 77

Dle počtu bodů
Klajnik
Klajnik
8 678 bodů
2
Některé filmy se vám zaryjí do paměti kvůli příběhu a postavám. Jiné kvůli skvělým scénám. Jednu takovou má i RPO. Ten závod, kterej se všichni uživatelé Oasis snaží vyhrát je super (kéž by k takové úrovni videoher průmysl dospěl ještě za mého života), ale krom něj si z filmu po 4 letech nepamatuji takřka nic. Už ani nevím, co nakonec bylo tou Hallidayových Easter výhrou. To vypovídá o všem. Fakt, že se ve filmu sem tam mihne Freddy, Hello Kitty, motorka z Akiry, Kong nebo DeLorean mě neuvádí do geekovskýho opojení. Je sice fajn, že si v tom znalec pop kultury může hledat odkazy, ale celková kvalita je dosti slabá kvůli nízké úrovni toho, na čem v médiu doopravdy záleží. Rozhodně je ale dobře, že se to tvůrci filmu rozhodli zmodernizovat celý námět, protože koukat na debily hrající osmdesátkové hry od Atari by bylo vrcholem nudy. Přesto si myslím, že námět nebyl náležitě vytěžen. Sám bych rád viděl dobrodužný film o tom, jak se lidi snaží nalézt různé artefakty, kódy a brány v obrovském světě virtuální reality. Tenhle film to ale neuchopil a nevytěžil tak, abych si to mohl náležitě užít.
Pas
Pas
6 225 bodů
2.5
Realita versus virtuální svět propojený na filmovém plátně. Nic nového v dnešním světě kde čím dál víc lidí uniká do pasti smyšleného prostředí který jim dává lichou naději na lepší zítřek. Celkem nudné zpracování tohoto tématu kdy Disnejovské charaktery postav jsou unylé a bez šťávy .Samotné hledání "pokladu" je až neuvěřitelně prostoduché , zřejmě aby oslovilo co nejširší masy které si v tom evidentně libují.Po technické stránce solidiní řemeslá práce ale od Stevena Spielberga jsem očekával podstatně víc.Na jedno shlédnutí se to dá přežít ale rozhodně nehodlám archivovat .
Toren
Toren
5 185 bodů
8
Poctivě natočený a výborně fungující blockbuster, u kterého si snad lze stěžovat na jednu jedinou věc. Předloha je ještě o něco silnější. Více: https://www.youtube.com/watch?v=F3txJfBAlNo
blazma
blazma
4 928 bodů
10
Vezměte spoustu herních referencí a mrskněte je do jednoho filmu. To je skoro můj sen. Tento film je výborný, akce, menší tajemno okolo úkolů. Různorodost a CGI taky není nikterak špatný. Akce gratuje k velkému finále. Happy end jako vždycky. Co víc si přát než vypnout mysl, relaxovat a vychutnat si tuto Scifi jízdu.
kubas369
4 086 bodů
8
Spielberg rozhodně nezklamal. Řemeslně velice dobré, akorát jsem s toho neměl takový ten vnitřní pocit totálního nadšení jako u čtení knížky. Po odchodu z kina se dostavila jen pouhá ,,spokojenost", ale tady bude problém asi hlavně ve mě. Můžu s čistým srdcem doporučit.
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 873 bodů
4.5
Já si nemůžu pomoct, ale tenhle film mi prostě nesedl. V popiskách filmu chybí animovaný, což se dalo čekat, ale přeci jen jsem doufal, že to bude více zasazeno do reality. Příběh je jednoduchý, žádné velké zlomy se v příběhu nestanou a jsou zde přehnaně dlouhé akční scény, už jen ze začátku je ve filmu po dobu 7 minut jeden přiblblej závod, který k příběhu nic neřekne, jen se chtěli tvůrci ukázat, jak super 3D grafiky mají. Jediné co na filmu bylo chvíli hodné je zobrazení budoucnosti, protože sám cítím, že to tu takovédle za chvíli bude.
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
10
V roce 2045 se svět octne v největším chaosu a krizi, jediná spása pro lidi je "výar" videohra OASIS, rozsáhlý virtualní svět, kde můžete dělat co chcete a za koho být chcete, kde je ten největší hon na easter eggy a.k.a. "velikonoční vajca", a ten kdo je všechny najde, dostane nevyčíslitelné bohatsví Jamese Hallidaye, neboli stvořitele OASIS. Celý svět pohltí tahle soutěž, mezi ně patři taktéž jeden nebojácný mladý jinoch Wade. Užijte si tuhle šílenou a nebezpečnou indianajones podívanou za pokladem. Film vás bude bavit i svými odkazy a easter eggy na herní, filmové tituly. Najdete tu prakticku vše. Máme tu i hodně odkazů na starší publikum. No na rovinu, komu, kterýmu je min. pod 30 zná Montyho Pythona, The Shining, Take on me nebo "řekni cokoliv"? Tohle musíte zkouknout i na podruhý abyste zvládli všechen ten, nával na popkulturní věci. V jedné vteřině se objeví i milion dalších odkazů nebo postaviček, třeba vojáci z Halo, mašině z Terminátora dvojky, Sonica, Jasona Vorheese, Freddyho Kruegra, Rogera z falešné hry, železného obra, nebo profesora z "Návratu do budoucnosti" Polovina rozpočtu byly zřejmě poskytování autorských práv. Nejlepší je, když jste ještě k tomu fanda do filmů jako já, tak si film ještě víc užijete a pokud ne, tak bude mít film pro vás jinou váhu. Jinak film je trochu přemrštěn na 140 minut, a všechno to má divné tempo. Hlavně na konci kde máte malou šanci všechno postřehnout. Kamera je moc divoká, takže nedoporučuju být u toho nalepenej jak moucha. Pro nerdy nový druh porna. Zatímco někteří lidé budou vždy číst Vojnu a mír jako detektivku, někomu stačí přečíst si obal od žvýkačky a rozluští tajemství vesmíru.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
8
S odstupem času jsem vlastně dost spokojený. Spielberg úžasně zvládá akci, kterou snímá ve velkých celcích s minimem střihu, což ještě osvěžuje a zpřehledňuje perfektním zoomovaním na důležité části akce. To je případ především naprosto fantastické automobilové honičky na začátku. Tím si ale Spielberg pod sebou tak trochu podřízne větev, protože lepší akci už nevykouzlí. Zřejmě nikdo nedokáže s takovou lehkostí vyprávět klasické hollywoodské příběhy, takže ani tam není zádrhel. Výtka ale směřuje k černobílosti postav, která je i na Spielberga na hranici únosnosti a k vtipnému faktu, že hlavní ženská postava má být fyzicky deformovaná, ale i s tím bordelem na ksichtě vypadá líp, než většina koc. "Nejsem zklamaný z toho jak vypadáš." No bodejť. Docela blbé je i to, že mimo OASIS film baví znatelně míň - v realitě se odehrává velká část filmu. Jo a easter eggů jsem čekal asi ještě víc, ale to neberu jako výtku.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
10
Pominu-li tu fantastickou oslavu popkultury, kterou všichni milujeme a kterou je tento film doslova prošpikován, zůstane nám úžasný virtuální svět. Svět bez rasismu, bez oficiálního náboženství a bez svazujících omezení, ve kterých si my - dospělci tak libujeme. Svět mladých lidí. Není tajemstvím, že do tohoto světa stále více mladých utíká před realitou. Ale proč? Je naše realita opravdu tak nesnesitelná? Nebo nám mladí touto cestou vzkazují, v jakém světě by chtěli žít? Ve světě osvobozeném a skutečně svobodném. Ano, někdo by mohl namítnout, že je to svět plný násilí, jenže já myslím, že tohle je násilí "léčivé". Způsob odpočinku vyjadřuje způsob života, jaký sami vedeme. A život mladých lidí je dnes nesmírně rychlý a nepřátelský. Musí se mít pořád na pozoru a cokoli řeknou nebo udělají je do 5 vteřin zveřejněno na internetu. To my, dospělí, odmítáme pochopit a akceptovat. Zamysleme se tedy nad tím, jestli svět směrujeme tím správným směrem, protože ho nesměrujeme pro nás, ale právě pro mladé.
kknk2
kknk2
3 007 bodů
5.5
Tenhle film mě nebral. Virtuální realita mi připadá už docela ohraná, postavy bez charisma – hlavní hrdina: lehkovážný kluk zakoukaný do „drsňačky“ (= NUDA!). Zdlouhavé scény, nezajímavý děj. Co se mi líbilo, byly popkulturní narážky (až otravné množství), myšlenka filmu byla hezká a aktuální (trochu naivní konec). I přes doporučenou přístupnost od 12 let, si myslím, že by film zaujal mladší diváky, pro puberťáky byl snímek moc „měkký.“ Na závěr chci zmínit zajímavou vizuální stránku filmu, i když já fandím realitě.