Příchozí

83%

Komentáře a recenze 91

Dle počtu bodů
Pacman
Pacman
586 bodů
9.5
Smekám. Konečně chytré sci-fi, které za ty prachy stojí. Skvěle napsané, režie promyšlená do detailu. Film nedává divákovi prostor se ptát po technických věcech a nenápadně podsouvá zvláštní myšlenky o životě, smrti, nicotě. Atmosféra budovaná precizně, dobrá hudba, super herecký výkon Amy Adams. Nemám co vytknout, tohle se musí prožít.
Vildolf
Vildolf
567 bodů
9
Velmi zajímavý film. Jeden z mála bijáků, ve kterém mimozemštani nenapadnou primárně Zem, ale vyčkává se, jak to bude, co mají udělat, co si myslí lidíé. Nejsou agresivní.
majhan
majhan
453 bodů
5.5
K porovnání mi hodně uvízl v hlavě film "Jupiter přichází" a pak taky byť zcela jinak fantasy a nízkonákladově natočený "Pozemšťan", ale to byly filmy na které se nedá zapomenout a střípky jehjich prizmat to člověku hodně změní i nahlížení reálného života - tím typickým připomínáním "co kdyby?". Jestli tohle bude mít úrověň uvedených dvou předešlých se teprve uvidí...
mil78
384 bodů
7
Velmi dobré sci-fi, které staví na zajímavém nápadu a ještě zajímavější režii. Výkon Amy Adams je výborný a skvěle ji doplňuje Jeremy Renner. Dalším plusem je atmosféra, která je vlastně minimalistická a tvoří protiklad k velkorozpočtovým spektáklům typu Dne nezávislosti.
Drixis
Drixis
366 bodů
9.5
Film po dlouhé době, kde se po mimozemšťanech hned nestřílí. Dějově velmi povedené, od prvních kroků zjištění komunikace až po konečné rozuzlení.
Prcek008
Prcek008
328 bodů
5
Roztahaná sentimentální blbost. Vlastně bezprostředně po výstupu z kina jsem měl pocit, že se mi film líbil. Ale čím déle mi leží v hlavě, tím slabší se mi zdá. Ani scifi, ani slaďák. Místo toho aby si vzal z obojího to lepší, bere si to horší. Ani herci ze sebe nevymáčkli to nejlepší. Celkově nechápu ten hype, jenž kolem toho vznikl, ale třeba mi něco uniklo. PS: Když jsem zahlédl spektrální analýzu v MATLABu musel jsem se od srdce zasmát, protože přesně to děláme ve škole. Smutné je, že to byl nejzábavnější moment filmu.
dana-hrozkova
318 bodů
9.5
Vzhledem k vysokým hodnocením jsem se na ten film těšila a ani si předem nic nezjišťovala a musím říct, že mě ten film úplně dostal. Výborně a dost civilně pojatý, v podstatě bez přehnaných scén, výborně zaharný, a s úžasnou kamerou. Musím říct, že celé to výborně funguje. U takovýchto filmů je důležité vyznění hlavní zápletky a tady za mě 100%
Hacking
Hacking
294 bodů
8
Super film. Není to pro každého, ale ten kdo má rád sci-fi nebo ten kdo se zajímá o vesmír a mimozemšťany, tak rozhodně doporučuji zkouknout.
daisyna
daisyna
279 bodů
8
nevěděla jsem co od filmu očekávat, ale překvapil mě, napínavé ač v pulce filmu predvidatelné, ale velmi zajimavé i smutné zaroven. miluji Jeremyho at hraje v cemkoliv, takže jsem rada, že ho prave do tohoto filmu obsadili. Kazdopadne zajimavy úhel pohledu na setkání s dalsím druhem
Pepazdepa
269 bodů
9
Dokonalost formální stránky, kdy je každý průlet, oblet nebo zkrátka jen pohled na ladnost čehokoli vizuální pohádkou, si mě získala po pár minutách. Že Amy Adams právě hraje svou životní roli, jsem pochopil už při prologu. Ale pořád jsem zůstával střízlivý, pořád jsem napjatě čekal, jak přesně že se mají ony dojemné rodinné výjevy propojit s archetypální sci-fi zápletkou a do poslední chvíle jsem nevěřil, že nebudou v klíčové chvíli působit jako náhodně sražené elementy. Nepůsobily. Místo toho Villeneuve dokazuje, že umí až nolanovsky křížit žánry, gradovat napětí a sdílet s námi vyčerpávající divácké zážitky, po kterých se z křesla zvedám tak vyždímaný, že nedokážu uvěřit, že Příchozí jsou vážně jen film. Osobní.