Pepazdepa

269

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Praha, Hlavní město Praha, Česká republika



    X-Men
    X-Men (2000)
    9
    Po prvním shlednutí 4*, po druhém jasných 5*.X-Meni jsou pro mě jednou z nejzdařilejších comixových adaptací.Scénárista Hayter ani režisér Singer nebrali celý comix až tak vážně, takže je zde hodně rozdílů oproti originálu, což ale určitě nemůže nikomu vadit.Singerova režie je skvělá a nejlépe se mu určitě vydařila úvodní 20minutovka a Hayter zase neplýtvá vtipnými hláškami („a tobě říkaj jak?vozejk?“a další, které jsou ale vždy vtipné jen pro toho kdo zná film a jen v kontextu s děním filmu).Přesto by někdo nemusel vydýchat, řekněme „béčkovost“ scény, kdy Famke Janssenová telepaticky nadhazuje talíře Jamesi Mardsenovi, který je pak paprskem sestřeluje-ale právě to zdůrazňuje to, že X-Meni jsou adaptací comixu, a právě tahle scéna jako by byla vytržena z okénka x-menovského comixu.K tomu si připočtěte ještě skvělé herecké výkony (Jackam, Stewart,McKellen, Janssenová, Berryová, Mardsen, Paquin, Park-miluji tu scénu s „tanečkemů v závěru filmu), perfektní kameru a zajímavou hudbu Michaela Kamena-tohle je jasný pětihvězdičkový filmJe snad někdo, kdo se netěší na X 2.
    Lucifer
    Lucifer (2016)
    9
    Velmi zajímavý námět byl doveden do výsledné podoby na jedničku. Hlavní postava srší šarmem a vtipem, ale trochu se obávám na jak dlouho mu to vystačí. Prvních pár dílů mě bavilo, ale poté už to začala být dost tuctová záležitost, každý díl to samé pořád dokola a maximálně poslední 5 minut každého dílu se děj někam posune. Naštěstí to zachránily poslední dva díly, které byly opravdu výborné a tak se na další sérii můžu těšit. 85% 2. a 3. série šla kvalita trochu dolů, až finále 3. série spravilo pachuť nudy a neustálého opakování. Když už se zdálo, že s Luciferem je konec, vtrhl na scénu Netflix a předvedl nám naprosto skvělou podívanou v 10 dílech, a musím uznat, že ukončení seriálu bylo to nejlepší co ho potkalo. Ikdyby byla 4. sezóna ta poslední, ode mě dostává 100%
    V síti
    V síti (2020)
    8
    V síti je dost netradiční film na citlivé téma, který se těžko hodnotí. Pro nás mladší generaci je to docela aktuální a všeobecně známý problém (ikdyž jsem nevěděl, že se to děje až v takové míře), pro starší generace rodičů a prarodičů to bude ale nářez, protože ti o tomhle ani zdaleka neví tolik, čímž se dostávám k dalšímu plusu, a tím je schopnost přilákat do kina lidi, kteří by se tam za normálních okolností ani neocitli. Celkově je to dost hezky a uceleně zpracované, místy vtipné, místy dost mrazivé a určitě je nutné o tomhle více mluvit, hlavně mezi dětma, čehož se filmařům podle mě podařilo skvěle. Palec nahoru a doufám, že to hlavním “online kamarádům” pěkne zničí život a dostanou, co si zaslouží. Tolik penisů jsem totiž neviděl za celý svůj život:D
    Dealer
    Dealer (2004)
    9.5
    Já jsem si prostě tenhle film prožila od začátku do konce, i když dost možná proto, že hlavní roli hrál Mads Mikkelsen, a že jí hrál takovýmhle způsobem, protože co tam předvádí je jeden z jeho nejlepších výkonů v kariéře. Je zajímavý vidět ho po všech těch machrech hrát žabaře, kterej je všem pro smích, na co sáhne podělá, pro vlastního otce je "míň než hovno", ztrapňuje se před děvkama (přiznávám ale, že tahle scéna mohla bejt pro mou potěchu klidně mnohem delší) a ještě dluží pěknou sumu peněz, co nemůže sehnat. Tak se snaží zapůsobit na otce krádeží Ferrari, za což dostane další sprduňk (jako prakticky za cokoliv, co udělá), pořád spekuluje kde splašit prachy a nakonec se musí vyrovnávat ještě s nečekaným otcovstvím. K depresivnosti přispívá i neustálá noc a hnusný bary plný feťáků. Posledních cirka 15 minut je fakt slušnej nářez, kdy to Tonnymu začíná prokluzovat mezi prstama a konec tomu nasazuje korunu. Hodně oceňuju reálný a pochopitelný reakce Tonnyho na to, co se mu dělo. Prvního Pushera jsem neviděla (ale podívám se), nicméně Pusher 2 funguje i jako samostatnej film, takže ani divák co jedničku neviděl, by neměl bejt moc zmatenej. Navíc sympatická stopáž hoďky a půl. S odřenejma ušima za 5*.
    Sirotčinec
    Sirotčinec (2007)
    8
    Po dlouho dlouhé době se objevil horor, kde netečou potoky krve, nepadají hlavy po stovkách, ale přitom svojí tajemnou atmosférou rozehranou na minimálním prostoru dokáže uržet napětí a několikrát diváka pořádně polekat. A přestože scénář není zas tak moc originální a půjčuje si nápady z vícera podobných filmů, jeho zpracování se povedlo na výbornou, navíc Belén Rueda je výborná jako hysterická matka, která dodává hororu navíc ještě nový rozměr směřující spíš k dramatu. Jak si vše vyložíme je jen na nás, přestože na konci dostaneme dostatečně uspokojující racionální vysvětlení.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci