The Guest

68%
The Guest
Rodina Petersonových truchlí nad ztrátou syna, který padl ve válce. Jednoho dne zazvoní u dveří jejich domu jistý David (Dan Stevens), který tvrdí, že byl přítelem jejich syna a jeho parťákem z jednotky. Před jeho smrtí mu slíbil, že dohlédne na jeho rodinu, která Davida po počátečním šoku příjme a brzy jej začnou brát za rodinného přítele a životní oporu. Zanedlouho se však začnou objevovat záhadné podivnosti v Davidově chování a ve městě se přibývá vražd. Nedůvěra narůstá zejména v Petersonových dceři Anně (Maika Monroe), která se rozhodně přijít na kloub tomu, kým host v jejich domě opravdu je.


Scénář:

Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Na tento film se úžasně hodí přísloví : Host do domu, hůl do ruky. Host je výborně napsané a natočené béčko, které se i přes stupiditu příběhu tváří smrtelně vážně. Každopádně se jedná o zábavnou podívanou s prima castingem a dobrým soundtrackem. Akce je dobrá, napětí místy mrazivé a hlavní “hrdina” charakteristický.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 295 bodů
8
S filmy Adama Wingarda to je pořád to samé. Po zhlédnutí ocením jejich sebeuvedomnění a zvládnutí konceptu, abych na ně do pár měsíců prakticky zapomněl. Tady se pokusil o větší zapamatování hodnost, ale ta chtěnost je strašně viditelná už od prvních vteřin a prvoplánovost každé myšlenky dějové i filmařské to posouvá na hranu parodie. Můžu jen uvažovat, jestli záměrné. Je to přesto docela zábavný film, ale rozhodně není ani trochu sofistikovaný, jak si možná autor myslel, že ho dělá. 3 a 1/2 a hodně váhám, kam zaokrouhlit.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Bourne utrhnutý z řetězu, který svůj úkol pomáhat a chránit bere v 80kovém akčním stylu. V rámci žánru fakt nečekaně zábavné ale zároveň dost drsné. Spousta scének má našlápnuto ke zkultovění.

Dodatečné informace

Původní název:
The Guest (více)
  • USA The Guest
  • USA The guest
Země původu:
USA
Rozpočet:
5 mil. USD
Tržby:
2,7 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné