Hvězda Euforie bude bojovat o život. Nový horor slibuje znepokojivou a mrazivou jízdu

Hvězda Euforie bude bojovat o život. Nový horor slibuje znepokojivou a mrazivou jízdu
Cuckoo | Neon
Vycházející hvězdička si v novince zahraje 17letou Gretchen, která je nucena odstěhovat se se svým otcem a jeho novou rodinou do německého resortu poblíž Alp, kde má její tatínek pracovat pro tajemného pana Königa. Hlavní hrdinka ovšem brzy zjistí, že se zde dějí velmi divné věci, po ulici se pohybují děsiví zakrvácení lidé a otcův šéf se až podezřele zajímá o její hluchoněmou nevlastní sestru. A zatímco okolí ji začne podezírat, jestli nezačíná malinko bláznit, ona se pokouší rozkrýt pravdu.
Cuckoo
Cuckoo
55%
Cuckoo se tak prezentuje jako správně mysteriózní horor, který divákovi v ukázce představí několik záhad a děsivými i podivnými výjevy ještě zvyšuje jeho zmatenost i zaujetí. Ukázka hezky pracuje s tajuplnou atmosférou okolo horského resortu a díky skvělé rytmice záběrů a efektivnímu střihu dokáže přiživovat znepokojivý a tísnivý pocit až k závěrečné gradaci. Po stránce traileru se tak jedná o precizně střiženou záležitost, která jasně plní svůj cíl.
Cuckoo: trailer | NEON
Hunter Schafer se navíc prozatím prezentuje jako ta správně zmatená hrdinka, jež navíc v upoutávce prezentuje i mírnou dávku humoru. A že dokáže hrát Dan Stevens záporáky i absolutní psychopaty s velkou chutí, dokázal už například v thrilleru The Guest. Svou stylizací, záběry a retro feelingem novinka připomíná např. úspěšný horor Neutečeš, náznaky podivně se chovající rodiny či případných experimentů zase ikonický horor Uteč od Jordana Peela. Zda dokáže výsledný snímek doručit aspoň částečně podobně tísnivou atmosféru, se budeme muset nechat překvapit. Fanoušci psychedelických hororů však mohou se zaujetím začít vyhlížet značně nadějný kousek.
Podívejte se také na žebříček nejlepších hororů podle Kinoboxu.
Zdroj: Neon