Kobry a užovky

73%

Komentáře a recenze 67

Dle počtu bodů
Petrson
Petrson
4 166 bodů
7
Za vynikající výkon Kryštofa Hádka, neméně zdařilý Matěje a vlastně všech, co ve filmu hráli. Sice ohrané, jakoby festivalové, sociální téma, ale podané s určitou lehkostí a humorem. Děj se dal až příliš lehce předvídat, moc to dopředu nejede, mohlo se z toho dostat ještě více, ale systém, všichni jsou "lůzři"a lháři fungoval, podobně jako všichni "chípáci" ve Štěstí, Poupatech, či Cestě ven. Prušinovský umí nechat herce hrát. Bohužel jsem se více "bavil" jen díky tragickým figurkám a jejich epizodkám, než příběhem, který vsadí de facto na jednu silnou, jakoby avizovanou událost, aby se dal film dále vyprávět. Bylo by asi jedno, kdo by byl obětí, či obviněným, protože sympatie nemá záměrně ve filmu nikdo.
  • všichni herci
  • skvěle vystavěná a zahraná postava Kryštofa Hádka, podivná figurka
  • hodně předvídatelný děj, lehká rozvleklost
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
7.5
Pecka. Uvěřitelné sociální drama se spoustou skvělého a hlavně přirozeného (!) humoru. Oba Hádkové naprosto skvělí! Jan Prušinovský je fakt talent (už teď se nemůžu dočkat, s čím přijde příště). Horký adept na český film roku.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 829 bodů
8
Prušinovský se vyhnul pokušení naložit na bedra hrdinů veškeré sociální problémy místního zapadákova a udržel bez zbytečného rozptylování hlavní dějovou linii. Není tu proto naservírován festival ztracených nadějí, ale příběh, kdy se morálka ohýbá, ale ne moc, jen jak je aktuálně zapotřebí vybruslit z jisté šlamastyky. A tudíž hrdinové řeší dilema, kolik jsou ochotni zaplatit, aby se vyhnuli ještě větším potížím, když pravdu se jim ctít nechce a za totální podrazáky také nechtějí být
VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
8
Asi to nebude žádný kultovní snímek, ale v současné české tvůrčí filmové krizi je to dost nadprůměrný film a těch 111 minut uteklo jako voda.
Ombak_Penari
2 764 bodů
6
Fajn, takže budu férový. Film je opravdu dobrý, má propracované charaktery,blablabla, oba Hádkové jsou opravdu skvělí a Kryštofovi přeji Českého lva. Ačkoliv jsem asi úplně nepochopil poselství, které bych si z takto složitého díla měl odnést (anebo jsem ho pochopil, ale nesouhlasím s ním). Ale proč se, proboha, mám už po stopadesáté dívat na depresivní příběh ztroskotaných duší na periferii společnosti? Abych měl mizerný večer? Nebylo toho už dost? Potřebuji k životu další variaci na Divoké včely nebo Mistry? Nepotřebuji a film jsem dokoukal spíš se sebezapřením, protože mi to prostředí i všichni hrdinové byli vyloženě proti srsti. Existuje na světě vůbec nějaké štěstí a slušní lidé? Pak nemá cenu se divit, že všichni, včetně mě, raději pádí na nedovařenou Lídu Baarovou, protože je to přinejmenším zajímavé a nejde jen o to odnést si z kina na palici přilepenou pořádnou depresi.
Renfield
Renfield
2 641 bodů
7
Kobry a užovky jsou depresivní jízda, u které se i zasmějete, ovšem deprese a špatná nálada rozhodně přetrvává. Ve filmu vlastně není jediná čistě pozitivní postava, což mu ovšem dodává na reálnosti. Ke zmíněné atmosféře filmu dopomáhá i velice dobře vybraná hudba a herci... ti jsou kapitola sama o sobě, excelují především bratři Hádkové. Kryštof hraje Kobru tak přesvědčivě, že ve filmu nebyla chvíle, kdy bych mu to nevěřil. Až mi připadá, že tohle všechno snad musel zažít.
Edward
Edward
2 481 bodů
2
2/10
stantheman
stantheman
2 399 bodů
8
skvěle obsazeno...na domácí poměry originální...zajímavé...opravdu sociální téma...český nadprůměr
Rabadi
Rabadi
2 259 bodů
5
Herecké duo bratrů Hádkových je skvělé, děj filmu jako ze života, přesto mě nijak zvlášť nezaujal. Konec filmu byl celkem předvídatelný. Posledních pár let se točí pouze filmy buď silně psychologické až depresivní, neuvěřitelně sprosté nebo trapné a nebo bohužel politicky orientované "jak je ten východ špatný a západ skvělý". Ach jo.
fido68
fido68
1 453 bodů
5.5
Dobře herecky zahraný film.Není to dokument,takže děj v pohodě.Jednoduchý a předvídatelný.