Šumná města

88%
Šumná města
Plakát traileru
Původní dokumentární cyklus v produkci ČT, zabývající se architekturou českých měst, pod taktovkou scénáristy a režiséra Radovana Lipuse a především pak nesmrtelného architekta-sklepáka Davida Vávry. Právě rukopis Vávrova způsobu moderování z jinak zdánlivě chladného a nezáživného tématu činní zajímavou a v kontextu běžné dokumentární tvorby netradiční podívanou. Součástí projektu Šumných měst je i stejnojmenná nezisková organizace snažící se mapovat ohrožené památky. Cyklus je velmi ceněn mezi odborníky i širokou veřejností. (oficiální text distributora)




Psisko59
Psisko59
32 829 bodů
10
Vynikající filmový bedekr moravské a české městské architektury, navíc podaný vtipně a s nápadem. První řada ještě propojena ostravským hercem Františkem Šecem v roli číšníka (většinou v kavárnách, které se nedochovaly). David Vávra je výborný průvodce a profesionál (architekt). Byla to radost.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Nejen skvělý pořad o architektuře, ale i vtipný Díky Davidu Vávrovi dostal tenhle jedinečný televizní pořad české televize další rozměr originality a vtipu, které přidává k už tak profesionálně zpracovanému dokumentu o architektuře. Příjemné pohlazení a zábava se dozvědět takovou formou něco o našich městech.
davsuch
davsuch
1 057 bodů
10
špičková záležitost. Snad jediný seriál, který seznamuje obyčejné lidi s historií a hodnotou české architektury a ještě k tomu s Davidem Vávrou, který tomu dává smrnc

Dodatečné informace

Původní název:
Sumná mesta (více)
  • Šumná města
  • Česká republika Sumná mesta
Země původu:
Česká republika, Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné