Pojedeme k moři

67%

Komentáře a recenze 89

Dle počtu bodů
dagous
dagous
382 bodů
10
Moc pěkný film, zase něco úplně jiného. Opravdu zajímavě zpracované. Jiří Mádl na co sáhne, to se mu daří.
TerkaCZ
TerkaCZ
354 bodů
Podle názvu jsem čekala děj odehrávající se u moře, ale nakonec jsem byla překvapena, že tomu tak není. Tento film je originálním způsobem natočený. Kluci roztomilí. Ale při sledování jsem pořád sledovala čas, kdy film skončí, protože se mi strašně vlekl, ale místy jsem se i trochu zasmála. Některé věci ve filmu byly trochu nereálné.
TemnýProrok
TemnýProrok
336 bodů
8
Velmi milé překvapení. Přiznávám se, že jsem od filmu moc neočekával a o to bylo moje překvapení větší. Pan Mádl jako režisér překvapil a natočil opravdu pěkný snímek, který jako celek působí velmi vyzrálým dojmem. Velmi pěkné též herecké výkony, včetně pana Táborského.
paniks
319 bodů
9.5
Moc hezky a zajímavě udělané. Jirka Mádl se uvedl jako nadějný režisér, tímto dílkem zaujal mladou i starší generaci.
jarousek1981
314 bodů
8
Film byl Jirkovou prvotinou a mile mne překvapil. Co se týče konce filmu, také je překvapivý a dojemný. Určitě doporučuji.
dearie
284 bodů
9
Všechny filmy se takhle točit nedají, nicméně Mádlovi tady nahrál celkový koncept, čímž film získal originalitu a autentičnost. PKM má zkrátka spoustu "strong points" - silný příběh, netradiční zpracování, skvělé herce, postupnou gradaci, závěrečnou překvapivou pointu... Asi nejvýstižnějším slovem v souvislosti s PKM je slovo překvapení. Většina lidí jde "na tu novou komedii (ne)herce Mádla, nějakou pohodovku o dovolené"... A ejhle, po hodině a půl (mimochodem, příjemná stopáž) odcházíte s úsměvem na rtech, utírajíc si slzy, v hlavě spoustu otázek a minimálně hodinu nejste schopni kloudného slova. Ve mně film dozníval ještě 2 dny po projekci. Pro Budějčáky je tu navíc aspekt nostalgie, tudíž film dostává ještě úplně jiný rozměr. Vidíme přerod Jirky z leckdy zesměšňovaného snowboarďáka s kačeřím úsměvem v respektovaného režiséra. Těším se na další filmový počin. Další příjemnou skutečností provázející PKM je nezvykle nízký rozpočet a nenásilná, přesto (nebo možná právě proto) účinná propagace.
knihovna1
283 bodů
Tak teď jsem dokoukala v televizi film Pojedeme k moři. Moc se mi líbil. Jiří Mádl mě jako scénarista velmi překvapil. Obsazení bylo dobře vybráno. Po dlouhé době dostala příežitost paní Trmíková. Film mě chvílemi až dojímal, jak byl opravdový. Film se dotkl i choulostivých problémů jako je domácí násilí, nevěra, i integrace postižených, adopcei dětský fotbal! Bylo tam poznat i pár autobiografických prvků. Líbil se mi vztah vnuka s babičkou. Tento fil bych doporučila jako povinné shlédnutí do škol i rofin
Stoupa34
270 bodů
9
Rozhodně překvapení a rozhodně v dobrém slova smyslu. Nezvyklé, překvapivé. Film mě zaujal jako celek, protože se vše perfektně prolínalo. Hodnotím velice kladně a už se těším na další Jirkovu práci.
kendzinka
kendzinka
267 bodů
Ačkoliv nemám moc ráda české filmy, tenhle mě mile překvapil :)
taliz
taliz
257 bodů
Český film začíná byt zajímavý.