Recenze filmu Lásky čas

80%

Komentáře a recenze 68

Dle počtu bodů
ōndey
ōndey
3 358 bodů
8
Roztomilé, dojemné, smutné, zamilované. Ten film je zkrátka stejný, jako Bill Nighy v roli otce :)
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
7.5
Film nezklamal a mně se hodně líbil. Takový pozitivní šok jako z Lásky nebeské to sice není, ale i tak je to velmi milé. Herecké výkony pro mě úplně bez problémů. Místy ovšem poněkud zdlouhavé. No jo no, každý bychom chtěli občas zatnout pěsti a vrátit se v čase a něco vylepšit, nebo jen jako já říct tatínkovi to, co jsem mu říct nestihl. Ach jo.
Will_X
Will_X
2 873 bodů
10
No, upřímně by se mi vrácení v čase opravdu hodilo.. Ale zase na druhou stranu, chybami se člověk učí. Určitě geniální myšlenka! 85%
sQelle
sQelle
2 814 bodů
10
Tak už jsem konečně pochopil, co mi chybí na romantických filmech, je to cestování časem. Sice smotávka banálních klišé a časových paradoxů, ale i tak to drnká na ty správné struny.
Kuca25
2 455 bodů
8
Film na který jsem šel v roce 2013 úplnou náhodou a zároveň film, který mi extrémně přirostl k srdci. Rachel McAdams je zkrátka božská a Domhnall Gleeson je snad poprvé opravdu sympatický. Miluju ten příběh a nic tomu nebrání ani ten fantasy prvek, naopak je tam velmi důležitý. Cestování časem se může zdát k tomuto filmu vyloženě nevhodné, ale zde to jenom umocňuje poselství, které se snaží snímek sdělit. Opravdu pokaždé co jsem to viděl, jsem se cítil jako bych na to koukal poprvé a plně si to užíval. Richard Curtis mi po Notting Hillu opět poskytl příjemný pocit a asi mu budu muset věnovat více pozornosti. Lásky čas je dokonalý také díky britskému šarmu, jenž má film bezpochyby v sobě. Pokud se chce člověk skvěle bavit a zároveň rozjímat Lásky čas je přesně to pravé.
Vurhor
Vurhor
2 021 bodů
7.5
Richard Curtis je bezesporu jedním z nejlepších britských scénáristů současnosti. Plus v řemesle režisérském je to taky vostřílený veterán. Jak by ne, dyť natočil nejlepší romantickou komedii všech dob. Se snímkem About Time se tak trochu vrací ke svým kořenům, kdy na lásku pohlížel ještě z onoho skromnějšího hlediska, v rámci toho má snímek atmosféru podobné té z Notting Hill. (Možná i krapet Čtyři svatby a jeden pohřeb.) Do hlavních rolí navíc obsadili Billa Weasleyho (jeho pravé jméno vždycky zapomenu, takže má smůlu) a naprosto okouzlující McAdamsovou, kteří tvoří věrohodnou a sympatickou dvojici, umocňující onen romantický prožitek. A byť je to příběh velice hezký a vtipný, nemůžu se však zbavit pocitu, že Richard tu až přes příliš patetizuje. Během první třetiny jsem si říkal, že film dobře najeto k tomu, abych mu na konci fláknul pět hvězdiček, stejně jako geniální Lásce nebeské a vynikajícím Pirátům na vlnách. Poslední třetina se však začala táhnout příšerným tempem, plus z tý extrémní sentimentality jsem pak pomalu začínal obracet oči v sloup. Ale kouká se na to hezky, plus ve výsledku je to určitě dobrý film. Ale když je nějaký Curtisův film jen "dobrý", je to krapet škoda.
janw
janw
1 708 bodů
10
Skoro dvě hodiny trvající rozmluva o životě s vynikajícími herci, skvělým scénářem, krásnou hudbou a sympatickými postavami. Nenudil jsem se ani sekundu. Bravurně zrežírovaná podívaná, která se ani nesnaží o nějaké dech beroucí finále, ale krásně dovrší dvouhodinovou rozpravu. Je neuvěřitelné jak ten film působí, když tady je tisíc dalších filmů o tom samém. Nenašel jsem na tom filmu jedinou chybičku, a to je co říct...
Rarak
Rarak
1 609 bodů
8
Velice příjemný snímek, který docela dobře utíká. Při jeho sledování jsme neměl potřebu bádat nad určitým logickými nesrovnalostmi (ty se vyskytují při skoro každém cestování v čase), ani mi nevadila možná až přílišná jednoduchost některých situací. Naopak, právě díky této odlehčenosti a spoustě povedených vtípků jsem se bavil od začátku až do konce.
Spiker55
Spiker55
1 554 bodů
10
Lásky čas je opravdu velice příjemná komedie a zároveň i drama o rodinných vztazích. Myšlenka s cestováním v čase je velice nápaditá a brilantně zpracovaná. Lásky čas umí hodně dobře pobavit, dojmout a dokonce i poučit a to vše se povedlo režiséru Richardovi Curtisovi velmi umně namíchat do funkční formy... Za mě tedy hodnotím 9/10...
Azrael93
Azrael93
1 476 bodů
10
Neobyčejně obyčejný příběh o harmonické rodině, vztazích a lásce, která je okořeněná cestování časem, který je zde ale pojat spíše jako příklad toho, že ne vše jde ovlivnit. Možná to nemá na plný počet, ale mě tento film prostě okouzlil. Jistě, sladké a spíše nereálné...ale krásné. 9.5/10.