Kuca25

Jan Kučera
2 455

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Česká republika



    Ježek Sonic
    Ježek Sonic (2020)
    8
    Ježek Sonic pro mě v dětství znamenal hru na konzoli Sega a postupem času dokonce na telefonu. Nikdy jsem, ale vyloženě nesledoval žádný seriál. Celovečerní snímek jsem vlastně viděl jenom kvůli dětem a musím říct, že podle mě se povedl. Sonic sám o sobě vypadá dobře, digitální efekty jsou taky v pohodě, humor tu je a časté narážky pro dospělé na mě celkem fungují. Ježek Sonic je v podstatě přesně ten typ snímku, který kdybych viděl ve věku mých dětí, tak bych následně s mým bráchou rozebíral co všechno je v tom světě možné atd. To už samo o sobě stačí na 4 hvězdičky a když se přidá ještě Jim Carrey je to zpečetěno.
    Ježek Sonic 2
    Ježek Sonic 2 (2022)
    8
    Obdivuji skutečnost, že jak první film, tak druhý film má naprosto stejný nádech, i když přibylo spoustu nových postav. Druhý Sonic je větší, velkolepější, ale ne nutně lepší než jednička. Upřímně bych řekl, že oba filmy jsou, tak na stejno, jelikož jednička je trochu komornější, ale díky tomu můžeme pořádně poznat samotného Sonica a ve dvojce rozšířit svět, aniž bychom měli pocit, nějaké ochuzenosti. Tvůrci obou filmů to udělali zkrátka dobře a snímky na sebe skvěle navazují. Kdybych se měl tedy nakonec k něčemu přiklonit, řekl bych, že je dvojka o jednu ježčí bodlinu lepší, ale to jen kvůli novým postavám a skutečnosti, že jsem jako malý měl vždy rád Knucklese.
    Strážci Galaxie: Volume 3
    Strážci Galaxie: Volume 3 (2023)
    8
    Trojka Strážců galaxie je asi tím nejlepším dílem této zábavné trilogie. Bohužel je tu stejný problém, jako u všech předchozích filmů. Po pár dnech si prostě nepamatuji co sem tam sakra dělo. Opravdu to nechápu. U všech ostatních MCU filmů jsem v podstatě schopný převyprávět celý děj, ale u Strážců ne, tam se zmůžu jen na velmi obecný popis. Jak je to možné? Nevím. Možná bych měl ty filmy vidět víckrát. Důležité, ale je, že jsem se velmi bavil. Záběry byli nádherné, akce super a příběh byl tentokrát opravdu nejlepší. James Gunn dal zkrátka do této značky srdce, které zůstane už napořád. Jediný co mě mrzí, je záporák. Spoiler: Ten se jevil jako jeden z nejsilnějších "lidí" ve vesmíru a opět padl poměrně jednoduše. Škoda no. KONEC SPOILERU. Aspoň že závěr byl topovej.
    Všechno, všude, najednou
    Všechno, všude, najednou (2022)
    8
    Všechno, všude, najednou je naprosto bizarní film, který je fakt těžké hodnotit. Musím si to proto rozdělit. Kdybych hodnotil pouze celkový příběh tak bych dal hvězdičky tři. Je to zajímavé, ale určitě ne nejzajímavější co jsem kdy viděl. Herecké výkony, jsou ale, úplně u všech, naprosto perfektní. Tam bych se nebál dát hvězdiček pět. Opravdu sebemenší role je skvěle zahraná. Kamera a celkově záběry jsou taky na té nejvyšší úrovni, takže taky 5 hvězdiček. Když to dáme do kupy vypadne čtyřhvězdičková podívaná, která má všechno perfektní, ale zrovna v tom nejdůležitějším lehce pokulhává.
    Deník princezny
    Deník princezny (2001)
    6
    Deník princezny je přesně tím typem filmu, který často během mého dětství běžel v televizi a tak jsem ho viděl hodněkrát. Jedná se o přehnanou zápletku, která ale právě do filmu patří. Jsou tu vtipné momenty a lehce pochopitelné vztahy, ale samozřejmě žádný zázrak to není. Já osobně mám snímek rád, ale spíše jako připomínku dětství. Přesto musím uznat, že i dnes se dokážu zasmát a film si užít. Pro nového diváka to tak nebude asi nic moc, ale pro ty co to už aspoň jednou viděli se může jednat o příjemnou oddychovku na večer.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci