Láska nebeská

83%

Komentáře a recenze 61

Dle počtu bodů
Pedro24
Pedro24
1 504 bodů
9
Asi bych za normálních okolností takovému typu filmu 5* nedal, ale když tímhle filmem koluje po celou dobu taková krásně pozitivní atmosféra, proto nemohu jinak, silnou stránkou je také výběr herců, úplně všechny postavy mi byli velice sympatické. Asi je to vážně pravda že romantické komedie jdou nejlíp těm Anglánům.
Azrael93
Azrael93
1 476 bodů
10
Lituji jen jediné věci. A to té, že jsem tento úžasný film neviděl dříve, ale až 12 let po jeho natočení. Klobouk dolů před Curtisem, smíchat takhle tolik osudů do jednoho skvěle fungujícího celku, to je mistrovská řemeslná práce. Herecké výkony byli také skvělé, obzvlášť dobře na mě zapůsobili Alan Rickman a Hugh Grant. I Bill Nighy byl v roli tak trochu bláznivého hudebníka skvělý. Nikdy jsem moc nebyl na romantické filmy, ale tenhle mě opravdu okouzlil. Dosud jsem myslel že vrcholem Curtisovy režisérské tvorby je About Time, ale tento film je snad ještě o dvě laťky výš. A o to víc se divím, že dosud jako režisér vyprodukoval jen tři filmy. Každopádně, na tomto snímku nenajdu snad ani jedinou chybičku, dokonalé, smekám.
Foltest
Foltest
1 304 bodů
8
Velmi příjemný a svěží romantický film s originálně poskládaným dějem. Některé příběhy byly lepší, jiné zase horší. Mezi ty lepší bych tak určitě zařadil trojúhelník okolo Keiry Knightleyové a výlet Brita do Aneriky (ten musím obzvlášť pochválit, protože byl tak jednoduchý a přímočarý, že výsledek byl grandiózní, především scéna v baru po příletu do Ameriky). Slabší pak byl celý příběh okolo dvou kolegů z práce a postiženém bratrovi ženy z této dvojice. Slečna se k muži vzhledově absolutně nehodila a celý děj vyzníval v kontextu filmu velmi zbytečně.
Pajmen
1 204 bodů
10
Vánoční klasika :) To je tak krásný pohlazení o srdéčku až mě to dojímá. Skvělí herci, zajímavé osudy lidí a k tomu všemu je to i vtipný, což u romantických filmů vítám. Nerad vyzdvihuji, proto jen poukazuji na výkony Billa Nighyho a Rowana Atkinsona ;)
katarinaa
katarinaa
1 052 bodů
10
pro mě je tento film synonymem VÁNOC. měl by se pouštět místo Mrazíka. láska, která z něj je cítit je možná trochu moc kíčovitá a jednoduchá, ale dokáže vždycky znovu zaujmout a dostat mě na kolena. zajímavé je, jak se každý rok mění mé oblíbené postavy, jak člověk stárne, tak se identifikuje s různými charaktery a rolemi ;)
  • herci
  • já chci VÍC!!! takových filmů
Veronika Rada
Veronika Rada
924 bodů
8
Když vánoční kýč tak Láska nebeská. Každý si najde ten svůj a možná pokaždé jiný kýč který k Vánocům patří.
strachovka
strachovka
824 bodů
10
Ano Britové umí točit romantické filmy a jak? Tak, že si vánoční pohodu bez tohoto filmu nedokážu představit. Anglický humor protkaný pěknou myšlenkou a romantikou dokázal vytvořit tento skvělý zážitek při každém shlédnutí filmu.
marvan
marvan
616 bodů
8.5
Oblíbená vánoční komedie,skvěle obsazení...
dancemusic2012
466 bodů
9
Pro mne jedna z nejlepsich romantickych komedii vubec.
Llucinka
411 bodů
10
Mnoho lidí si bez tohoto filmu nedokáže představit Vánoce, ale pro mne tento snímek znamená mnohem víc. Je to přeci jen film o lásce. Je tu tolik mikropříběhů a každý je jiný a zároveň o tom samém. Do mnoha situací se člověk jistě dostal a tím je mi tento film ještě o moc bližší. Dále herecké obsazení. Sešla se tu skutečná britská smetánka (samozřejmě ne všechna). Dokonalý je, byť jen kratičký, výstup Rowana Atkinsona.