Láska nebeská

83%

Komentáře a recenze 61

Dle počtu bodů
dadoool
dadoool
407 bodů
7.5
Tenhle film už se stal mojí tradicí na Vánoce. Je to takový příjemný příběh, navozující vánoční atmosféru. Některé scény mi přijdou po čase už trochu trapné, ale i tak je to příjemná oddychovka, na kterou se ráda zase po roce podívám. Bill Nighty se mi jako postava líbí nejvíc, prostě šílenec :D
bLaCk0uT
327 bodů
9.5
Miluju britské filmy a zejména komedie. A z téhle dýchá tak neuvěřitelně pohodová atmosféra, že mě totálně dostala. Richard Curtis napsal skvělé mikropříběhy, které tvoří takřka dokonalou romantickou komedii o lásce všeho druhu. Jako režisérský debutant dokázal tyhle příběhy oživit a natočit tak, že drží výborně pohromadě. Jde o velmi vtipný a příjemný film, jemuž vévodí nespočet hereckých hvězd a zejména můj velký oblíbenec Colin Firth je naprosto úžasný. Za ním ale nezaostává ani Hugh Grant nebo Alan Rickman.
roxet
roxet
293 bodů
10
Když se řeknou Vánoce. V této romantické komedii si můžete vybrat komu nejvíc fante. Protože je tady tolik vrstev příběhů, že si snad každý vybere. Mě nejvíc zaujal Jamie jak přilétí za svojí Aurélií a stojí v narvané restauraci, kde ona dělá číšnici, a vyzná ji lámanou porugalštinou svoji lásku. Pak čeká na odpověď a když ona řekne svoje ano. To je taková síla. Tento film je sice zasazen do tohodle ročního období, ale teoreticky by ani nemusel. Ale, když o tom tak přemýšlím, tak romantika a láska tomuto období patří nejvíce. Krásný film a pro mě kultovní.
Babou
273 bodů
10
zbožňuju tenhle film, super vánoční oddechovka s typickým britským humorem
petas.sl
234 bodů
6
Nesnáším takové to prolínání (když ten zná toho, ten zná toho, a tenhle je kámoš tohohle). Ani jeden z takto vytvořených filmů se mi nezamlouvá. Vánoce miluju, ale bohužel tento film k mým vánočním oblíbeným nepatří ani k oblíbeným vůbec.
catherineduboise
185 bodů
8
Jedna z nejlepších romantických komedií.
Mikulda11
Mikulda11
183 bodů
9
takovy strasne hezky a pohodový film :3
pejtanek
pejtanek
156 bodů
7.5
Film mám moc rád, dokonce vlastním i soundtrack:), baví mě to proplétání, které pak od té doby všichni v nepocvedených napodoběninách marně kradou (i Hřebejk v té své blbosti pro HBO o "vztazích", jenže tady je to s lehkostí a neupachtěně.
Ancaz
Ancaz
139 bodů
9.5
Patří k Vánocům, jako popelka a stupidní sms. Vkusné, jemné a rozhodně za vidění stojící. Upřímně, kdo nemiluje tento film, ten ho asi neviděl.
Tichoterka
Tichoterka
118 bodů
9
Pro naladění Vánoční atmosféry ideální, pro mě už taková klasika, která neomrzí. Super obsazení.