Profilový obrázek

Ancaz

Anna Zelenková
139

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Česká republika



    Sametová extáze
    Sametová extáze (1998)
    Ať si říká kdo chce, co chce, Todd Haynes je génius. SE je film, který vás dokonale vtáhne do děje a doby, kterou většina z nás zná jenom z doslechu. Atmosféra i síla okamžiku respektive celé té šílené éry je vykreslena velice podmanivými tvůrčími prostředky. Barvy, hudba, scénář, zkrátka všechno. Co se hereckých výkonů týká, nemohu než chválit. Hlavní pánská trojka předvádí výkony na úrovni. Dodávají filmu střelenost, výstřednost i kouzlo mládí a iluzí. Můj oblíbenec Christian Bale zde předvádí zatraceně dobré charakterní herectví s nádechem čistoty mládí. Přesně díky takovým filmům miluji kinematografii. Úžasně inspirativní.
    Pelíšky
    Pelíšky (1999)
    Upřímně nenávidím Hřebejka a jeho tvorbu a ani zde nemohu jinak, než si rýpnout. Sice se jedná o jeden z mála jeho snímků, které jsem dokoukala, ale přesto netvrdím, že jsem tak učinila ráda. Vidět se to dá, ale jednou za život to bohatě stačí. Snaha být duchaplný za každou cenu není ničím úctyhodným. Tento snímek nedá divákovi nic jiného, než prapodivnou pachuť v ústech a nejisté přesvědčení, že komunismus stojí za nic. Postavy se nikam nepousouvají, ničím se nemění, pouze se topí ve své bublině, což upřímně není nic světoborného. Dvě hodiny sledujete film s mrhavou patou a useknutou hlavou. Silně neodporučuji.
    Láska nebeská
    Láska nebeská (2003)
    9.5
    Patří k Vánocům, jako popelka a stupidní sms. Vkusné, jemné a rozhodně za vidění stojící. Upřímně, kdo nemiluje tento film, ten ho asi neviděl.
    Méďa
    Méďa (2012)
    3
    Taková americky nechuťácká pohádka. Koukat se na to dá, avšak kvalitu nebo dokonce velký humor neočekávejte.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci