Taková zvláštní rodinka

71%
Taková zvláštní rodinka
Plakát traileru

Royal Tenenbaum a jeho žena Etheline vychovávají dva vlastní syny a adoptovanou dceru. Všechny děti jsou velice nadané, při troše nadsázky by se dalo říci geniální. Jednoho dne však Royal, gurmán života a milovník žen, rodinu opustí, což jak se později ukáže, poznamená jeho potomky víc, než by si kdo myslel. Uplyne dvacet let, Etheline se chce vdávat za dlouholetého přítele rodiny, dcera Margot se rozchází se svým manželem a vrací se do rodného domu, podobně jako její ovdovělý bratr Chas se svými dvěma malými syny, o které se panicky bojí (jeho manželka tragicky zahynula). A najednou se objeví na scéně zestárlý Royal, který rozházel všechny peníze a vzal by zavděk i chladnoucím rodinným krbem. Nikdo ho nevítá s nadšením, ale když prozradí, že je těžce nemocný, rodina se nad ním slituje. Z dalekých cest se vrací domů i další syn Ritchie a tak jsou všichni zase pohromadě pod jednou střechou. Jenže každý si nese v sobě traumata svého života, dětské vzpomínky i minulé vztahy a celá ta rodinná pospolitost se začíná proklatě komplikovat. Napovrch vyplouvají skutečnosti, o nichž nikdo neměl odvahu mluvit.

Inteligentní, svěží a vtipná komedie o složitosti rodinných vztahů a síle rodinných vazeb s výborným Genem Hackmanem (Zlatý glóbus) v hlavní roli a hvězdným obsazením dalších postav byla kritiky prestižního listu New York Times označena jako nejlepší film loňského roku.




Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
3
Já prostě nikdy nepřišel Andersonovi na chuť a stejné je to i s Takovou zvláštní rodinkou. Na to,že má být film komedie,tak jsem se vůbec nebavil. Pokud jsem se třikrát pousmál,tak i to by bylo moc. Nebýt té plejády známých tváří,tak by se jednalo o slušný propadák.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
8
když jsem ten film viděl prvně, mohlo mi být 13, nesnášel jsem ho. Když jsem ho viděl podruhé, notně starší a chápající, co je filmový styl, považoval jsem ho pořád za slabšího Andersona. Když jsem ho viděl potřetí, tak jsem mu takřka propadnul. Sice za nejlepšího Andersona pořád (zdaleka) považuju Život pod vodou, ale tohle už pro mě není jen polotovar před vrcholem.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Když lidé poprvé viděli tento film, tak se dívali jako péro z gauče, protože setkání s Wesem Andersonem není pro každého. Málokdo ovšem tušil, že je to tak komplexní filmař, ze kterého vyroste jeden z nejosobitějších režisérů dneška. Taková zvláštní rodinka je zpětně výrazně lepší, než v době své premiéry. Dobré!

Dodatečné informace

Původní název:
The Royal Tenenbaums (více)
  • USA Taková zvláštní rodinka
  • USA The Royal Tenenbaums
  • USA Taká zvláštna rodinka
Premiéra v ČR:
14. 3. 2002
Země původu:
USA
Rozpočet:
21 mil. USD
Tržby:
71,44 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Taková zvláštní rodinka je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch