Vyměřený čas

76%

Komentáře a recenze 57

Dle počtu bodů
jirka26
6 288 bodů
5
Nedotáhlé, flustrující, sice s nápadem, ale bez nutnosti vidět to znovu.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
8
Jasný důkaz, že když má film dobrý nápad a svižné tempo, tak nepotřebuje předražené digi triky a podobné zbytečnosti. Na film jsem se těšil a nebyl jsem zklamán ani v nejmenším.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
7.5
skvělej film o vážně zajímavé myšlence. Dokázal mě vážně zaujmout a celou dobu jsem z toho nedokázala spustit oči. Opravdu dobré texty a zpracování, jen trochu naivní představa, že ta holčina vydrží běhat celou dobu v těch podpadcích...:D Jinak vážně krása!
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
6
To mládí mě až moc sralo. Kdo by kdy věřil, že bez slušných herců se nedá natočit povedený film i když vše ostatní do puntíku šlape. Justin má pořád jeden a ten samej výraz. Seyfried je divná, nesympatická a až nehodící se do jakéhokoliv akčního filmu. Olivia Wilde bohužel opustí plátno moc rychle, kdyby jen si s Amandou vyměnila roli, byl by to pravděpodobně lepší výsledek. 60%
evismaior
evismaior
4 254 bodů
7.5
Jednoho dne si asi někdo z tvůrců tohoto filmu řekl, že čas jsou peníze, vzal to doslova a převedl tohle pořekadlo do působivé zápletky - člověk stárne jen do 25 let, pak dostane rok života a s tím už si musí vystačit. Kafe stojí pět minut, lístek na autobus dvě hodiny a nocleh v luxusním hotelu dva měsíce. Nejdražší je ovšem přesun do lepší časové zóny a zahrát si tam s místními boháči poker, to už jeden musí počítat s třeba stoletými sázkami. S časem se obchoduje, nejbohatší bankéři ho vlastní celé věky, a tak si hlavní hrdina (Justin Timebrlake) logicky položí otázku, co by se stalo, kdyby vykradl časové trezory a rozdal čas lidem. Dcerka z bohaté rodiny (Amanda Seyfried) je mu s radostí nápomocna, jenže jsou tu strážci času (Cillian Murphy a spol.), kteří to jen tak nedovolí. V takovém nápadu bych sice očekávala větší potenciál, ale nebylo to vůbec špatné.
kubas369
4 086 bodů
6
Výbornej nápad to musím uznat po dlouhé době se našlo zas něco originálního jen to podle mého není zcela dotažené a vybroušené ale i tak zajímavá podívaná na čemž má podíl i dobré obzasení.
bidlobox
3 802 bodů
7.5
Napoprvé jsem byl z toho filmu krapet znechucený. Má drahá polovička se chtěla zase po čase podívat na nějaký romantický film a tenhle s Justýnem Fejsbukem Timbrlejkem se jí zdal docela zajímavý, tak jsme se na něj podívali spolu. Říkal jsem si, má to být zároveň sci-fi, tak to přežiju a obsah jsem si nepřečetl. Po prvním minutách už mi bylo jasné, že jde o klasickou dystopii, kterou přežiji jen s rukou na rychle pulzujícím srdci. Nějak jsem na tenhle svébytný žánr zanevřel. Z filmů jako Brazil nebo Never Let Me Go mám v lepším případě deprese. Vize společnosti, která se vyvinula jiným směrem než který považujeme za normální, má na mne větší účinek než povedený horor. Vždycky to ve mně zanechá stopu a výjimkou nebyl ani tenhle film, kterému navíc nemohu upřít pár skvělých filmových momentů, jako noční koupání v moři ve světle hodinek timex indiglo. Oenil jsem také absenci reklam, která je sice pochopitelná, ale z jiného pohledu téměř nepochopitelná. A dost.
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
8
Novější sci-fi podívanou prostřenou Andrewem Niccolem,jsem hltal naplno a 109 minut utíkalo rychleji,než životní čas Justina a Amandě.ORIGINÁLNOST,hudba,výprava,myšlenka,která vleze pod kůži a nepustí ani v dalších projektech.Dobrá filmařina Andrewa Niccola,který nepoužil přehnanost a soustředil se především na herecké výkony,než na triky.Kamera je fascinující a barevnostní detaily ve všech směrech dokonalé.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
9
Úplně nová a originální vize budoucnosti, která je tak dobře zpracovaná, že se neodtrhnu. Trochu mi to připomíná zcestnou verzi Hunger Games a méně kriminální verzi Minority Report. Spojení těchto dvou filmů by mohlo vyznít úchylně, ale v rukách Andrewa Niccola se z toho stalo 105 minut plných napětí, akce a novo-sféry. Jedna z nejlepších vizí budoucnosti s dokonalým příběhem a úžasným zpracováním.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 835 bodů
7.5
Perfektní parabola ukazující kam vede důsledné zneužití Darwinovy teorie na mezilidské vztahy. Logika děje místy dost kulhá, ale je to přiměřený ústupek, pokud je prioritou symbolika. Smrt matky působila nejvíce ze všeho jako klišé, které si režisér mohl odpustit. Originální nápad a přítomnost myšlenek se cení. Anarchismus však není řešení, to se holt budeme točit pořád v kruhu. Škoda, že hlavní hrdinové nedokázali rozbít systém. Pak by film neměl chybu.