Legenda formule 1 míří na Netflix. Adrenalinový trailer na Sennu vás zvedne ze židle

Legenda formule 1 míří na Netflix. Adrenalinový trailer na Sennu vás zvedne ze židle
Senna (2024) | Netflix
Ayrton Senna byl bezpochyby jednou z největších osobností v historii formule 1, která formovala popularitu tohoto motorsportu v osmdesátých letech i na počátku těch devadesátých. Jeho neuvěřitelný životní příběh, rivalitu s Alainem Prostem i politické zákulisí ostatně hezky odhalil již emotivní dokument Senna z roku 2010. Nová minisérie má tak rozhodně co překonávat. Už teď je ovšem jasné, že může také nabídnout velmi emotivní a strhující podívanou, která nenadchne pouze fanoušky motorsportu.
Senna
Senna
AI
74%
Senna nám v šesti epizodách nabídne závodníkovu životní cestu plnou výher i proher, radostí a strastí a zaměří se samozřejmě také na jeho soukromí a výraznou osobnost. Série nás zavede do počátků jeho kariéry, kdy se budoucí trojnásobný šampion formule 1 přestěhoval do Anglie, aby zde závodil ve Formuli Ford. Děj pak pojme jeho největší úspěchy a neobejde se bohužel ani bez jeho tragické smrti na okruhu v Imole. K té mimochodem došlo 1. května 1994, tedy přesně před 30 lety. Legendárního pilota si zahraje Gabriel Leone.
První teaser nám prostřednictvím záběrů ze závodu ukazuje Sennovo první vítězství v jeho rodném městě a prostřednictvím monologů a odrazů na helmě láká na další postavy F1 i z jeho života, mezi nimiž nebude samozřejmě chybět Alain Prost, šéf týmu McLaren Ron Dennis či Nelson Piquet. Teaser je poměrně svižnou adrenalinovou jízdou, která efektně láká na fungující retro stylizaci a zejména závody, kterým evidentně nebude chybět napětí, intenzita a pořádná dávka emocí.
Senna: teaser trailer | Netflix
Nepolíbeným divákům toho ukázka zatím příliš neřekne, pro příznivce formulí a slavného pilota jsou ovšem první záběry hodně hezkým dárečkem slibujícím nadějnou podívanou. Zda budou takto spokojeni i po výsledné minisérii, se dozvíme na Netflixu v druhé polovině tohoto roku.
Podívejte se na žebříček nejlepších sportovních seriálů podle Kinoboxu.
Zdroj: Netflix