Temný rytíř povstal

84%

Komentáře a recenze 114

Dle počtu bodů
orionn
orionn
1 289 bodů
10
**I guess we're both suckers** - Pokračování mistrovské ságy, které nepokulhává v žádném směru. Nolan nám ukázal dokonalost, která funguje v každém jeho Batman filmu a ještě jí přidal bezchybného Toma Hardyho. TIERLIST NOLAN BATMAN FILMŮ: 1) The Dark Knight 10/10 2) The Dark Knight Rises 9-9,5/10 3) Batman Begins 8/10
ladynka
ladynka
1 201 bodů
7.5
Není to velký film, jen je to velkolepě natočené, dějovými linkami přebobtnalé a srážené frázovitými proslovy. Nejsilnější je tak snímek ve chvílích konkrétního ohrožení a skutků. Tradičně silné poropojení a práce akčních (dějových) scén s hudbou.
salisbury
salisbury
1 101 bodů
9
Zakončení trilogie bylo důstojné rozloučení s netopýřím mužem brázdící Gotham rychlostí nevídanou. Symbolika netopýra rozsvíceného na obloze zůstane nějaký čas potemnělá, alespoň po dobu než bude ten lampion zas někým rozžehnut. Nejsem si jist zda tato trilogie může být něčím překonána, tudíž to rozžehnutí bude hodně riskantní ba přímo sebevražedné.
l0g0s
l0g0s
801 bodů
9
Temný rytíř povstal uzavírá Nolanovu epickou Batmanovu trilogii s dechberoucím finále. Christian Bale opět brilantně ztvárňuje Bruce Waynea, který čelí novému temnému nepříteli, Baneovi, hranému skvostně Tomem Hardym. Film exceluje ve svém narativním bohatství, přináší dramatický vývoj postav a epickou škálu akčních scén. Anne Hathaway jako Catwoman dodává příběhu nečekanou dynamiku. I přes svou délku udržuje diváky napnuté až do poslední chvíle, poskytující důstojný závěr pro fenomenální trilogii.
darth vader
darth vader
714 bodů
6.5
Tento film se myslím moc nepovedl,protože Batman tam byl asi jenom třikrát. Myslím že tam chybělo drama,místo toho se tam pořád jen střílelo.
bafik
710 bodů
8
jj docela dobrý film. jen mohlo být více akcí a více nových mašinek
scarecrow
708 bodů
9.5
Hodně lidí poslední díl Temného rytíře kritizuje, ale mně se líbil. Bane je parádní záporák. Joker byl samozřejmě vyšinutější a byl to větší magor, ale to by šlo překonat jen těžko. Navíc i zapojení několika postav z minulých dílů mi udělalo radost.
David Ženíšek
David Ženíšek
662 bodů
10
Poslední díl trilogie, Které je úžasné, ale kvůli dokonalému předchozí mu dílu občas přehlížen. Akce je tady že všech dílů nejlepší a záporák Bane je taky dobrý a líbí se mi návaznost s prvním dílem. Jednoduše zábavné a uspokojivé zakončení jedné z nejlepších triologií všech dob
Kuroni
Kuroni
652 bodů
8
Bezkonkurenční batmanovský film spadající do trilogie režieéra Christophera Nolana, který je královnou mezi mravenci. Povedený akční a krimi snímek s propracovanou zápletkou, skvostnými hereckými výkony a skvělým soundtrackem. Přesto ale podle mě nejslabším dílem ze všech tří.
adam-tesar
adam-tesar
595 bodů
10
Velkolepě epické zakončení skvělé série, kde Nolan opět potvrzuje svou režisérskou kvalitu je tady. A opravdu stojí za to. Z pohledu porovnání s předchozím dílem,musím zkrátka říci že je stejně geniální jako druhý díl.Brilantního Jokera nahradil Bane kterého si zahrál Tom Hardy a i když jeho výkon na Heatha Ledgera nemá, jde i tak o výborný výkon a určitě nezklamal. Christian Bale byl stejně jako v předchozím díle skvělý a to samé platí i o scénáři,režii a soundtracku.