Profilový obrázek

salisbury

1 101

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Česká republika



    Predátor: Evoluce
    Predátor: Evoluce (2018)
    5.5
    Novodobý Predátor prošel nelidským krokem evolucí a máme tu dílko, které Shane Black dovedl k sebeparodující dokonalosti. Některé postavy se měly vyškrtat již při psaní scénáře včetně geneticky upraveného Predátora se svými psy, jenž nepůsobil na plátně zrovna nejlépe. Pár fórků bylo opravdu k popukání jak čerstvý popcorn, jen si nejsem jist zda jich nebylo přespříliš a zda jich bylo vůbec třeba. Pokud se rozhodnu ještě někdy na snímek podívat, tak si mozek raději oblažím lihovinou a třebas v závěru budu skomírat blahem, což se za střízliva u tohoto Predátora bohužel nestane.
    Sicario 2: Soldado
    Sicario 2: Soldado (2018)
    8
    První pokračování Sicaria dostalo nový háv v podobě režiséra Stefana Sollima, který se prodral na výsluní výtečným snímkem Suburra. V Sicariu Del Toro neztrácí s Brolinem na charismatu a jejich herecká účast je hodna uznání. Film má plno silných momentů, které jsou obdivuhodně dechberoucí s propulsovaným hutným zvukem deroucí se z pevně ukotvených repráků, ale bohužel střípkem úrazu je scénáristova listina, která občas zaskřípe zuby a srazí snímku královský hřebínek. Soldado i přesto neztrácí na atraktivitě a pokud mu občas nějaký ten renonc odpustíme, tak ve výsledku můžeme být více než nadprůměrně spokojeni.
    Ready Player One: Hra začíná
    Ready Player One: Hra začíná (2018)
    8.5
    Steven Spielberg zapnul herní konzoli a hra s názvem Ready Player One v mžiku kmitu kolibřích křídel rozzářila svou digitální smrští divákův zrak. Film je svou vizualizací působivý od alfy do omegy, jen občasně mi přišlo, že je tam toho až přespříliš. Rozhodně Steven zas ukázal, že jeho klopýtnutí v režisérském křesle je minimální a fantasmagorie jeho hravou parketou. Teď už jen dychtivě vyčkávám příchodu dalšího dobrodružství Indiana Jonese, které doufám, že bude stejně tak působivé jako velmi povedená filmová hra Ready Player One.
    AVA: Bez soucitu
    AVA: Bez soucitu (2020)
    6.5
    Ava bez soucitu likviduje vše pod režijním vedením Tate Taylora, který se před několika lety zapsal do filmové historie skvělým snímkem Černobílý svět. Ava proskočila do akční žánrové škatulky, která je zcela odlišná od zmíněného Černobílého světa. Film nepředstavuje ve svém žánru nic převratně nového, tak nějak jde o variantu Johna Wicka v příliš těsné sukni s rozparkem táhnoucím se od země k bokům. Jessica Chastain je ve své roli věrohodná a její krvavý make-up pocházející z vlastní či cizí produkce z ní dělá více než jen ženu vamp, která film od začátku do endu vleče na svých ramenou. Spokojenost u filmu nastane rozhodně díky odpočinkové lince, kdy se zrak nechá pohyblivými obrázky unášet a mozek dostane žádaný relax.
    Pacific Rim: Povstání
    Pacific Rim: Povstání (2018)
    5.5
    Guillermo del Toro odstoupil od režisérského polokřesílka do produkční kukaně a režisér prvního pokračování Pacifické rýmy DeKnight rozhodně svým počinem zklamal. Obsazení není nijak zajímavé, řekl bych chvílemi až k smíchu a možná jím bylo cíleno včetně filmové náplně na diváctvo věkové kategorie dvanáct a méně. Na scénáři se podíleli Kira Snyder, Emily Carmichael, Steven S. DeKnight a T.S. Nowlin a ta přehršle jmen s výsledným filmem dává jasně tušit, že tady spíše šlo o společenské aktivity v rámci kokainových dýchánků, kdy při plutí na obláčkové nirváně se akčně škrtalo již použitou versatilkou o sněhem obarvený papír. Pacific Rim nepovstal, ale svou průměrností spíše upadá v zapomnění.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci