Temný rytíř povstal

84%

Komentáře a recenze 114

Dle počtu bodů
RafCapone
RafCapone
555 bodů
9
Technicky nejlepší z trilogie. Balanc mezi akcí a příběhem jako minule se nepovedl a vedlejší postavy tady nejsou tak dobré a ještě k tomu se zvláštním plot twistem to ale vůbec není špatný díl
javor6
javor6
530 bodů
10
Ať se jdou filmový kritici bodnout! Tajemství DKR je právě v jeho nevypočitatelnosti. Sice je tam plno míst, kdy si člověk řekne, že to šlo vydolovat víc. Stejně mě přišla hodně špatná smrt Banea stejně jako role Josepha Gordona-Levitta byla... no prostě takovej Mirek Dušínů. Každopádně bylo to finále se vším všudy a já jsem rád, že jsem si nenechal ujít premiéru. Každý kdo chce ale film plně docenit a pochopit, musí se na něj podívat dvakrát.
Kašpárek
Kašpárek
507 bodů
7
Trojka Batmana to po dvojce neměla snadné a nedokázala dosáhnout její laťky. Přesto velmi solidní film. Záporáku Beneovi není co vytknout. Hudba je také povedená. Jen mě trochu mrzí postava kočičí ženy, která v druhé půli filmu působí vyměknutím své osoby. Hold. Nějak se to zakončit asi muselo. Hotový z filmu nejsem, ale kvalitní řemeslo nejde popřít.
gomacabeza
gomacabeza
451 bodů
9
Závěrečný třetí díl série o Batmanovi (The dark knight rises - Návrat temného rytíře) mě dokázal pevně držet v okovech napětí nepřetržitě, tzn. bezmála 3 hodiny a to není málo, vlastně to vnímám jako jednu z nejdůležitějších deviz. To, jakým způsobem Christopher Nolan (Počátek, předchozí dva díly této komiksové trilogie) pracuje s dynamikou je dechberoucí. Jakým elegantním způsobem rozvíjí a propojuje jednotlivé zápletky, že nepřipustí, abyste, byť jen na chvíli polevili v pozornosti, protože byste se jinak nadobro ztratili.
Batista
Batista
445 bodů
10
Zakončení trilogie Batmana do Nolana. A zakončení vskutku povedené. Batman ve filmu prožije peklo. Jeho nynější protivník, Bane, je podle mě na úrovni Jokera, zase je krapet jiný než on, taktéž velkolepě zpracován. Legenda bohužel končí, ale je potřeba za ní poděkovat!
Žid Baribal
Žid Baribal
410 bodů
8
Temný rytíř povstal má pozitiva, která postrádá Temný rytíř: Skvělý záporák, pohlcující atmosféru a příběh, vtipy a málo nelogismů. Příběh je velmi zajímavý, a osobně je po Scarecrowovi a Hádankářovi je Bane můj nejoblíbenější záporák tohoto tajemného DC hrdiny. Avšak nevím, zda si to zaslouží mít 86%, spíš bych to dal tak na 80%......
Dzany
Dzany
408 bodů
6.5
Obrovské, obrovské zklamání. Po filmařské stránce je film bezchybný, ale ztrácí na logických chybách a scénáři. Bane samozřejmě nedokázal překonat Jokera, ale za to mu němůžu křivdit. Spíše mě štve, že byl vykreslen jako bezduchá postava a i přes jeho velkou inteligenci v komiksech tu byl shrnut jen jako "sval". Škoda, ale i mistr tesař se někdy utne.
Lemmy01
337 bodů
10
Důstojné pokračování Temného rytíře se všemi prvky, které měl předchozí film. Hardy předvádí svoje herecké mistrovství a i přes to, že je v masce, zastiňuje ostatní herecké představitele. Gradaci a příběhu nemám co vytknout, ale přesto mi ve filmu něco chybí: možná větší prostor Banovi :)
kijifa
kijifa
335 bodů
9
Podobně jako druhý díl trilogie opět na jedničku, ovšem tentokrát bez hvězdičky. Z mého pohledu opět skvělý záporák, skvěle postavený příběh, jen mě mrzí trochu nezvládnutý konec. V každém případě více než důstojné zakončení trilogie.
kapi128
318 bodů
6
Film je v klidu,cekal jsem sice vice,ale da se divat na to,ale urcite bych nerekl,ze to je jeden z nejlepsich dilu trilogie.