Temný rytíř povstal

84%

Komentáře a recenze 114

Dle počtu bodů
pantak
pantak
3 367 bodů
10
Nejlepší díl z celé trilogie!
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
9
Místy nadpozemské, jinak mistrovské a jedinečné.Comicsová podívaná, která je bombasticky revoluční.V tomhle je Nolan nedostižný a v tomhle směru nepřekonatelný (současný vrchol mezi režiséry).Hans Zimmer (bůh melodie) vytvořil pro každou hlavní postavu tón, který bude ve mě rezonovat navždy (hudební linka je akčně prošpikovaná do kosti diváka, který je ohromen).Nolan, který se tak důsledně vyhýbal uplatňování všech komiksových konvencí, se k nim teď rád uchyluje.Vlastně ani nemůže jinak, pokud chtěl, aby jeho vyprávění neskončilo tragicky a obsahovalo prvek naděje.Epický velkofilm, který možná nemá přesah, jaký mu někteří jeho fanoušci přisuzují, ale co se týče filmařiny, je imaginárně vytvořený.Ohromující a velkolepé finále.
Zlobert
Zlobert
3 155 bodů
10
tak nakonec těch pět hvězd dám, protože i přes četné logické díry, o kterých se tu nebudu zmiňovat, protože by mě někdo mohl ukamenovat za to že spoileruji, a špatně napsané ženské charaktery, jde o snímek, který oba předchůdce převyšuje snad ve všech myslitelných směrech. akční scény jsou skvělé, a to i když šla ona realističnost řádně do hajzlu, a jsou řádně velkolepé. hudba burácí a všem musí být jasné že christopher nolan natočil komiksovou trilogii, která pro mnohé zůstane už nejspíš nepřokonána. i tak ale budu tvrdit že první díl je vlastně docela sračka.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
9
Musím souhlasit s POMO (pozn. uživatel webu csfd.cz). Opravdu tomu něco chybí. Převrat v postoji Mirandy mě zasáhl spíše takovým kýčovitým způsobem. Na konci filmu jsem nepochopil fakt, jestli Bruce opravdu zemřel a nebo šlo o Alfrédovu představu? Spíš asi šlo o představu. No, taky mě Baneova smrt přišla až moc primitivní. To že byl na začátku Bruce ukazován jako stará troska připomínající hraběte Drákulu s cholerou a obrnou, mě dostalo do takového stavu druhořadého filmu. Chápu, že Christian Bale, Gary Oldman, Tom Hardy, Anne Hathaway, Morgan Freeman a Christopher Nolan dělali co mohli, ale na mě to prostě nějak působylo protikladnějc. Samozřejmě, že předchozí dva díly mě natolik oslnili, že jsem čekal víc, ale moje rozhodnutí je takové jaké je. Jelikož jsem se nemohl dočkat a film viděl již s titulkami a v angličtině, přišlo mi, že se Hardyův hlas na padoucha moc nehodí, spíše na nějakého dědka. příběh se opět dostane do fáze zkázy Gothamu, ale přišlo mě, že za doby Jokera to mělo větší efekt a genialitu. Hodně dlouho jsem se rozmýšlel jak film ohodnotím, pět mě přišlo moc a čtyři málo. Jelikož jde o závěr série, rozhodl jsem se pro čtyři (ale nadprůměrně) a pro čestné místo v kategorii Nejlepší filmy (v mém statusu). Je mi i líto, že se musím s Batmanem rozloučit, ale také mě příjde jako naprostá kravina, to že jen co padla poslední klapka, jen co zaschl inkoust na scénáři, už se chystá jiný Batman. Bez pohyb - ten Nolanův je nejlepší, zapsal a zapíše se do historie a jednou dofám, že to budou moje děti a možná i vnuci, kteří budou Batmana obdivovat...
kknk2
kknk2
2 955 bodů
8.5
Když jsem Nolanovu trilogii sledovala poprvé, připadal mi tenhle díl ve srovnání s fantastickou jedničkou a dvojkou jako úplný odpad. Po letech jsem však svůj názor změnila. Původní kritika: nelogičnosti, málo Batmana, a když už tam je, tak popírá časoprostor a nechává se zmlátit; nesympatická ženská, kterou mají všichni rádi; ani zmínka o Jokerovi. Stále s tím souhlasím, na druhou stranu to už nepokládám za fatální prohřešky. Je tu i spousta dobrých aspektů, třeba Robin, Catwoman, scéna v díře, propojení s ostatními díly… Temný rytíř povstal nakonec taky uspěl.
hp24
2 833 bodů
0
zajimalo by me, kdo se na ten film vydrzel divat az do konce a kdo vi, o co tam slo.... prisernost!
sQelle
sQelle
2 814 bodů
10
Završení komiksové trilogie o temném detektivovi, který chce jen ochránit své město, je bravurní. Uzavírá se tu několik linek a celé to krásně sepne. Jsem rád, že někdo jako Nolan se rozhodl přiblížit komiks světu, tak jak jsme si ho před tím asi nepředstavovali. Doby kdy si hrdinu člověk představil v elasťácích a přes ně navlíklé svítivě zářící slipy je právě i díky Nolanovi tabu. Škoda, že jsme se nedočkali čtvrtého pokračování s Robinem a nevytasil se ještě nějaký ikonický záporák pro Gottham.
harry456
harry456
2 437 bodů
9.5
Nolan a Bale opět v akci. Skvělé zakončení, ale nemůžu si pomoct neříct tuto větu: ,,Čekal jsem od toho více." Na můj vkus moc zdlouhavý, ale i tak, parádní film.
Temný Pán ze Sithu
Temný Pán ze Sithu
2 261 bodů
9.5
Vyvrcholení série.Po druhém díle,který pro mě osobně je vyvrcholení série,muselo přijít něco ještě epictejsihoi Když je tento díl,závěrečný díl velmi kvalitní,na dvojku nemá..i přesto,je to velmi epická podívaná,Tom Hardy a jeho monology jsou pro mě asi to nejlepší z celého filmu.Naprosta pecka
Larrysbride
Larrysbride
2 072 bodů
9.5
Ohromující! Dechberoucí! Epická! Taková je dle mého (údajně) poslední jízda Temného rytíře. Těžko říci, zda je lepší, než ta minulá. Film je na můj vkus přesycen množstvím nových postav; snad by bylo i lépe, kdyby se Nolan přeci jen rozhodnul z TDKR udělat filmy dva. I tak jde však o silný filmový zážitek, který by si neměl ujít žádný milovník žánru! (Světová premiéra v Londýně 18. července 2012; Viděno: 2D, IMAX 2D)