Sherlock Holmes: Hra stínů

78%

Komentáře a recenze 72

Dle počtu bodů
PeterFRiusJilek
PeterFRiusJilek
2 462 bodů
0
Hovorte si, čo chcete, neupútal ma ani prvý film, tento už vôbec, v kine som skoro zaspal, nudilo ma to od začiatku, akčné scény a ultrarýchle dedukcie o ničom, liezli mi na nervy.
harry456
harry456
2 437 bodů
9
Skvělý Robert Downey Jr. Pokračování je ještě lepší než minulý díl. Rozhodně stojí za podívanou.
farb
farb
2 064 bodů
6
Dvakrát do téže řeky nevstoupíš, milý Watsone.
karlik4801
1 942 bodů
8
Větší akce a taky se to už přiklání k dobrodružnému filmu. Co se odehrává není lehká záležitost a chce to dávat pozor. Sherlock jako postava s Watsonem nezestárli a furt mají něco do sebe. Celé ty dvě hodiny to není nuda, taky asi jen díky uvolněnému Downeymu, který zase hraje nadmíru dobře. A dobrý scénář, jde vidět, že se celou dobu něco děje. Konec byl pro mě předvídatelný a zároveň nepředvídatelný, to se mi na tom líbí, režisér si se scénami hravě poradil.
winetach
winetach
1 927 bodů
10
Pre mňa to bol kinový zážitok roka 2011 aj keď som bol na ňom v roku 2012...
wop
wop
1 716 bodů
7.5
Na druhé shlédnutí mě to bavilo mnohem víc než napoprvé. Je to hlavně zásluhou opravdu děsivého profesora Moriartyho a celkovou atmosférou přicházející bouře války.
  • Profesor Moriarty
  • R.D.Jr & Jude Law - pořád jim to spolu funguje
  • Závěrečný "souboj"
  • Možná až moc zpomalených záběrů a zpětného vysvětlování, co že to Sherlock před pěti minutami udělal
Nevka
Nevka
1 503 bodů
8
Sherlock Holmes (Robert Downey jr.) a dr. Watson (Jude Law) jsou opět skvěle sehraná dvojka a druhý díl této série je ještě více vizuálně i dějově obsáhlý. Na Mycrofta v podání Stephena Frye jsem si taky po chvíli zvyknul. Herecké obsazení ještě skvěle doplnil Jared Harris alias profesor Moriarty. Příběhově skvěle ztvárněný film dopňován úchvatnou hudbou Hanse Zimmera. První polovina filmu se nesla ve stylu jedničky a druhá polovina (po nastoupení do vlaku) skvělou akcí a nápadem, vrcholící scénou v lese, či na mírovém jednání a já jsem nadmíru spokojen.
Pajmen
1 204 bodů
7.5
Byl jsem zvedavy na nove zpracovani jednoho z nejpopularnejsich detektivu a tento neotrely styl se mi nakonec zamlouva. Postavy Sherlocka a Watsona jsou snad nejakcnejsi ze vsech ostatnich zpracovani, k tomu nechybi britsky humor a zajimava kamera. Za me palec nahoru.
michaela159
michaela159
1 045 bodů
8
Skvěle vyvážené, neodfláknutý scénář, prostě Sherlock Holmes, jakého jsem si představovala.
JamesConnorGeek
823 bodů
10
Dojmy - Druhý díl našeho oblíbeného detektiva Sherlocka Holmese v podáním Roberta Downeyho Jr. Za mě je druhý díl a trochu lepší než první díl. Příběh mi více sednul. Postavy jsou dobře napsané a hlavně Moriarty, krásně zahrán. Hudba naprosto krásná a úžasná jak u jedničky. Akce taktéž slušná a tenhle film se toho vážně nebojí. Doufám, že se někdy dočkáme třetího dílu. Celkové Hodnocení - 95%