Sherlock Holmes: Hra stínů

78%

Komentáře a recenze 72

Dle počtu bodů
Standa.
Standa.
6 180 bodů
8
Pokračování veleúspěšného dobrodružného filmu o géniovi Sherlocku Holmesovi. Jsem rád, že děj šel dál a nezůstal stejný, jako v jedničce. Nejlepší scéna byla, když běželi lesem a kolem nich lítaly kulky, a to všechno ve zpomalených záběrech.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
9.5
K pokračování impozantního Sherlocka Holmese jsem byla poněkud skeptická, i přesto se tento díl docela povedl. Myšlenka opět velmi zaujmula a zároveň donutila přemýšlet. I přesto bych vytkla trochu moc efektů, díky kterým mi to v některých částech filmu přišlo až moc.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
6
Až moc pokusů o zvrat a až moc pokusů o zabití hlavních hrdinů kteří jsou v tomto díle obdařeni nesmrtelností, protože je jasně dáno předlohou, že neskončí ani na kolečkovém křesle natož v márnici, Ne, že by se zrovna 2x nový Sherlock držel předlohy, ale všichni zřejmě víme, že by byl problém natočit trojku bez Downeyho a Lawa :)).
Petrson
Petrson
4 166 bodů
5.5
Jednička dobrá, dvojka bohužel slabší, ze začátku vláčná, při troše únavy na usnutí, pak se rozjedou staré fóry, které ničím nepřekvapí, pořád nadstandard, ale vařila se ve stejném hrnci a stejná polívka.
kubas369
4 086 bodů
6
Bál jsem se že budu znovu světky toho jak se dá oddělat pokračování uspěšné, famózní i když poněkud prostoduché jedničky. Světe div se ale to se tu neděje ikdyž Hra stínů nepřekročila dlouhý stín prvního filmu pořád je to koukatelný blocbuster. Downey a Law jsou znovu skvělý jediný co tady doopravdy pokulhává je příběhová linka - nuda. Po překvapivé a kouzelné jedničce přichází poněkud neutrální pokračování. Šachové finále se mi ale doopravdy líbilo.
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 873 bodů
9.5
Druhý díl je povedený asi stejně jako první. Film má překvapivý konec a to je jen dobře. Dokonce skorem vše dobré z jedničky zůstalo, až na Rachel McAdams, která mi dost chyběla a trochu nesouhlasím s názorem scénáristy, který se chytil příkladu z Bonda: "V každém díle jiná žena."
  • Obsazení
  • Příběh
  • Originalita
  • Proč v každém díle jiná žena???????
kery-
kery-
3 671 bodů
6
Stále dobré, ale už ne tak luxusní jako jednička. Hlavně záporákovi chybělo veškeré charisma (narozdíl od prvního dílu).
saboter
saboter
3 564 bodů
7.5
Povednáý sequel který mne docela poťěšil z jedné stránky ale vadímy dost že vymizela temná a ůžasná atmosféra Londýna z prvního dílu a tak se tu hodně specialuje na samotného Sherlocka Holmese což neužkodí protože Robert Downer Jr. je naprosto úžasný zpomalováky opravdu poťěší a efekty se sice moc nehodí a samotná akce které je až moc ale i tak vás film rozhodně neurazí.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
9
Je vážně těžké nesrovnávat s prvním dílem. Těžké. A to srovnání nedopadne dobře. Stejné finty použité jiným způsobem, extrémnější výstřelky, ale co mi na tom příběhu vadí nejvíc, je protivník. Génius a přesto povinně psychopat, protože zločinec přeci nemůže být "normální". Pro mě to bylo zklamání. Ale odhlédneme-li od prvního filmu, dostaneme plnokrevnou zábavu se vším všudy, jakou by mohla většina filmů jen závidět. Trošku schizofrenní komentář, co?
Edward
Edward
2 487 bodů
7
7/10