Pulp Fiction: Historky z podsvětí

89%

Komentáře a recenze 124

Dle počtu bodů
mimon
4 334 bodů
9
Opravdu povedený film.
kubas369
4 086 bodů
10
Možná se ptáte proč je to vlastně tak kultovní záležitost. Odpověď je jednoduchá podívejte se na to ono vám to dojde.
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 873 bodů
10
Tenhle film je jeden z nejlepších filmů, které jsem viděl. To ani nepotřebuje nějakej komentář, tohle prostě musíte vidět. Takže to tu jdu natáhnout na těch 250 znaků :) Kdo to neviděl, se na to musí kouknout! Kdo to neviděl, se na to musí kouknout! Kdo to neviděl, se na to musí kouknout! Kdo to neviděl, se na to musí kouknout! Kdo to neviděl, se na to musí kouknout!
bidlobox
3 802 bodů
9
Brutální klasika!
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
10
Je těžké psát o tomhle filmu. Podle mne geniální Tarantinova práce, která se vymyká všemu, co jsem kdy viděl.
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
10
[ THE BEST QUENTIN TARANTINO ].V roce 1994 se svět filmových fanoušků nenávratně změnil - po Gauneřích, kteří už cosi dávali tušit - na kina opět zaútočil "šílený maniak z videopůjčovny" a pohled na to, co nazýváme kultovním filmem, už bude navždy poměřován s Historkami z podsvětí.Vypráví své hříšné historky formou několika nechronologicky uspořádaných povídek, ve kterých sám divák hledá styčné body příběhu,jenomže natočeného s precizností a hlavně způsobem, jenž by spíš slušel "artfilmu" a ne akční grotesce.PULP FICTION v podstatě takovou groteskou je: lineární krvavou a cynickou komedií s dokonalou výtvarní i hudební složkou a přesnými akcenty v dějové linií a filmovou řečí.PULP FICTION Vás dokonale pohltí krásně absurdním dějem a především brilantními dialogy, které jsou z dnešního pohledu,nepřerušovaným sledem kultovních hlášek a filmové seanci_!_________Druhý den po rozložení v hlavě jsem si řekl:"neskutečný" film mě tak ohromil,že si ho pouštím další dny opakovaně (sleduji tvar scén,kameru,postavy:každá postava je perfektní a ohromně pasuje,kdy si Tarantino se všema pohrává jako s šachovými figurkami) vše blahem pozoruju v nekonečném tranzu v neopakovatelném pocitu.PULP FICTION je naprosto úžasně sestříhaný a dějové linie jsou geniálně propletené,Quentin Tarantino tak dal tehdejšímu filmu neuvěřitelný nový styl,jaký nikdy nikdo před ním nestvořil.Je až neuvěřitelné s jakým důvtipem, přesností a hlavně pečlivostí dokázal Tarantino film natočit.Celý vtip je v tom,že ikdyž se divák na film divá podesáté,stále se dobře baví a přichází na stále nové narážky,odhalují se mu nové souvislosti a propletenosti děje.Zahrát si v tomhle filmu a umřít.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
10
"Pulp zaprvé: měkký vlhký kus beztvaré hmoty; zadruhé: časopis nebo kniha ponurého obsahu příznačně vytištěna na surovém a hrubém papíru; slovník American Heritage Dictionary druhé vydání pro vysoké školy." Jak klasické. Moje první zkušenost s Pulp Fiction dopadla chvalitebně. Filmu jsem neporozuměl natolik, abych měl radost... navíc scéna se Zedem mně až tak příjemná nepřipadala. Vše se zlomilo s Gaunery, kdy jsem 100% pochopil jak filmy točí Tarantino a tak jsem dostal možnost zhlédnout film podruhé a jak to dopadlo. Co to je za otázku... tímto filmem jsem se s Tarantinem naprosto "smířil" a zjistil jaké jsou jeho filmy dokonalé a úžasné. Překrásná krimi komedie se mi zamlovala tedy až na podruhé a od té doby až na pořád. Navždy mě mi bude znít v hlavě Ezechiel 25 17. Co říct na závěr: "A pak zmizíš a zůstaneš zmizenej nebo Tě zmizím já.".
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
Mám podobný názor jako Pavlína81.
VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
10
Film, který změnil kinematografii a zapsal se do historie.
sQelle
sQelle
2 814 bodů
10
Nejnahláškovanější film všech dob. Pro mě naprosto zásadní film, u kterého jsem si kdysi řekl, že sledování filmů mě zkrátka baví. Miluju styl té doby, miluju to jak si s ničím neláme hlavu, miluju Tarantinův smysl pro detail a miluju, že tenhle film vznikl.