Výměna

80%

Komentáře a recenze 34

Dle počtu bodů
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
10
Gran torino sux!!!! 92%
countcess_drella
3 910 bodů
4
Klasický, ale v tomto případě i velice nudný, hollywoodský snímek. Co tento film nejvíce sráží je jeho délka. Tento film nám opravdu nemá tolik co říct, aby si ospravedlnil svoji dvou a půl hodinovou stopáž. Nijak se nedostaneme do hloubky postav. Proč dělají, co dělají. Kromě hlavní hrdinky samozřejmě. Musím vyzvyhnout kameru, která někdy pracuje opravdu zajímavě a scénu na farmě, která dokáže vtáhnout. Jinak zde proběhne tolik klišé prvků, až to hezké není. Mluvím o přesně načasované záchraně před elektrošoky nebo trhnutí se při vynesení rozsudku a dopadu kladiva. Herci zde hrají spíše průměrně a Angelina Jolie v některých scénách je až špatná. Rozhodně můžete 141 minut svého času strávit nad daleko lepšími a zajímavějšími snímky, než nad tímto (pod)průměrným.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
Docwela slušnej film....Eastwood si udržuje svou la´tku ...hledá si témata u kterých si je jistý zájmem publika a Angelina docela slušný výkon...v celku lehký nadprůměr, avšak velké překvapení se nekoná
Miller
Miller
2 220 bodů
10
Clint Eastwood je velmi citlivý muž s něuvěřitelným kinematografickým citem. To už potvrdil několik, jmenovitě Gran Torino, Million Dollar Baby, Tajemná řeka....Celý film jsem měli nervy na dranc a některé scény byly tak drsné, že jsem se přistihl, jak zatínám pěst (Pokoj 18, Kapitán zatýká Collinsovou, Vrah se vysmívá). Velmi přesvědčivé výkony (i u mladších herců!). Všichni, ať už před tak za kamerou byli skvělí. Pan Eastwood si mě získal svým filmem Gran Torino a svou trilogií,díky těmto filmům jsem ho začal mít rád. Díky tomuto filmu si pana Eastwooda přidám do svých oblíbených skladatelů. Také to ukazuje, jak obrovská, autoritářská a odporná je policie (a mimochodem i vláda) USA. Celý film ukazoval pan Eastwood svou citlivou a Milton Friedmanovskou stránku. Bravo pane režisére, bravo! 100%
Volpe
Volpe
1 737 bodů
8
Pokud je Výměna, krom silného příběhu, něčím opravdu zajímavá, pak je to její využití schématu klasického hollywoodského filmu. Především styl, podobně jako v ostatních Eastwoodových filmech, tyto klasické normy perfektně naplňuje. Kamera, střih i mizanscéna se stávají téměř neviditelnými a nechávají na diváka plně působit sledovaný svět. Proto taky většině diváků utkví v paměti nejedna scéna či postava. Naopak narativ se tříští do 3 separátních vývojových linek a klasické vyprávění téměř rozkládá. Místo toho abychom si kladly otázky ohledně ztraceného syna jsme nuceni několikrát změnit směr a zabývat se něčím úplně jiným. Na spoustu otázek nedostaneme odpověď a konec pak rozhodně nevede k obvyklému naplnění či nenaplnění cílů. Ve výsledku je tak Výměna velmi komplexním filmem, který klasické hollywoodské vyprávění stejně tak naplňuje jako jej popírá.
czech-movie
1 476 bodů
8.5
Asi jediný film, kde mi sedí Angelina Jolie, že ji nemám skrz obrazovku chuť udusit. :-) Kvalitně se zhostila úlohy zoufalé matky a nikde se s nikým neprala. Film se prostě vydařil a Clint Eastwood ukázal, že není jen herec.
salisbury
salisbury
1 101 bodů
10
Nádherně zpracovaný smutný příběh ze života, který nenechá nikoho chladným. Pokud ano není vinou toho mrazivého chladu příběh, ale netečné srdce tepající jak kámen na kámen. Clint Eastwood je režisérem jehož filmy jsou v poslední době sázkou na jistotu, dlouholeté herectví z něho udělalo mistra filmové režie. Angelina Jolie konečně zas v herecké roli, kde má co hrát, což dokazuje v každém filmovém záběru potěšujíc oko diváka. John Malkovich svůj part zvládl se svojí profesionální noblesou. Závěrem bych byl raději kdyby tento příběh byl jen smyšlenkou či scénáristickou noční můrou než přepisem toho co se skutečně stalo. Ta reálnost bezmoci je děsivá.
Milena107
729 bodů
8
Toto psychologické drama s Angelinou Jolie v hlavní roli bylo inspirované skutečnou událostí. Režisérem byl Clint Eastwood, který natočil opravdu působivé drama, kde matka bezvýsledně pátrá po svém ztraceném synovi, ale místo pomoci se jí dostává nespravedlnosti, lží a perzekucí.
Dubínka
577 bodů
9
Tak Clint opět nezklamal. Svůj dramatický a emotivní příběh z dvacátých let podle skutečné události zrežíroval excelentně. Právě film o takovýchhle lidských osudech Eastwoodovi sedne nejlépe. Sice to má takový pomalejší rozjezd a pak i dojezd, ale na to se dá lehce naladit a film si pak náramně celý užijete a nudit vás nebude. Možná to celé není tak zábavné a bezchybné jako ve stejný rok natočené Gran Torino, ale je to prostě zase úplně jiná látka a víc se z toho asi vymáčknout nedalo. Musím také pochválit Angelinu Jolie v její zatím asi nejlepší roli, a všechny bezchybné dětské herce. John Malkovich ve snímkku moc prostoru neměl, ale i tak byl jako obvykle vynikající. Také Eastwoodova hudba se opravdu moc povedla, a filmu dodává smutnou atmosféru. Dojemný a originální film, kterému k dokonalosti mnoho nechybí. 90%
dis
dis
461 bodů
8.5
85% Překlad není přesnej: changeling znamená podvrženec, stvoření, který elfové/víly/divoženky podhoděj místo vašeho děcka. Dost hrůzná záležitost. A Jolie exceluje. Na začátku působí drobet strojeně, skoro jí nevěříte, že jí na synkovi doopravdy záleží - a pak se všechno začne sypat, Eastwoodova skvělá režie a dokonalá ANgelina vtáhnou diváka na ostro do děje. Chválím věrohodný ztvárnění konce dvacátejch let, šílený bezmoci jednotlivce proti oficiální moci (nejen u nás za komunistů, ale i teď na různejch místech světa akgtuální), odkrytí fenoménu masovejch vrahů (je to zvláštní, ale Amerika jich má nejvyšší počet). Výbornej Malkovich i dětští herci, přesnej casting policejního sboru - ale stejně vám nejvíc z filmu utkví v paměti Angelina Jolie. Prej chce přestat hrát... škoda, ale nějak si ji neumím představit starší. Ji teda ne!