Batman začíná

85%

Komentáře a recenze 75

Dle počtu bodů
salisbury
salisbury
1 101 bodů
10
Batman začíná a je to skvělý začátek. Takhle nějak si konečně dokážu představit tajemného Batmana. Za toto zrození jsem velmi rád a v tomto případě se budu vždy těšit na rozsvícený symbol Batmana na filmovém plátně. Bale je výtečným představitelem netopýřího muže.
bafik
710 bodů
9
na udělání nové sady dost dobré
scarecrow
708 bodů
10
Začátek skvělé trilogie. Nolan prostě umí. Když to porovnám s původním Batmanem tak tenhle na 100% vede. Nenapadá mě nic, co by se mi na tomhle filmu nelíbilo. Obsazení, příběh, soundtrack - všechno prostě super. Možná Katie Holmes mi úplně nesedla ale jinak nic.
David Ženíšek
David Ženíšek
662 bodů
10
V tomto filmu sledujeme origin Batmana a je to úžasné. Líbí se mi Nolanovo vyprávění,příběh a i trochu toho detektivního vyšetřování. Akce není nejlepší a je celkem nepřehledná ale je fajn.
Kuroni
Kuroni
652 bodů
9
Bezkonkurenční batmanovský film spadající do trilogie režieéra Christophera Nolana, který je královnou mezi mravenci. Zároveň se jedná o úvodní díl do celé série, který nám otevřel nový pohled na Batmana. Režisér vytvořil dokonalý snímek, který bude ještě dlouho vzpomínán. Povedený akční a krimi film s propracovanou zápletkou, skvostnými hereckými výkony a skvělým soundtrackem.
Dubínka
577 bodů
9
Musím říct že po prvním shlédnutí sem z prvního nového Batamana tak nadšený nebyl. Ovšem po shlédnutí celé Nolanovské trilogie musím uznat že i tenhle díl je jako komiksový film opravdu nadprůměrný. Každý díl Nolanovské trilogie je ovšem opravdu hodně jiný i když Nolanův rukopis zůstává v každém z nich. První díl je sice možná nejslabší, ale i tak je velmi vydařený a právě tady to celé začalo. Christian Bale jako Batman je velmi dobrý, ale i celá ostatní herecká parta je vynikající, a to hlavně Michael Caine, Gary Oldman a Morgan Freeman. Ti všichni se objevili i v dalších dílech a bez nich by to prostě nebylo ono. Nolan tímto prostě dokázal že patří do režisérské první ligy a že i komiksový film se dá udělat velmi temně, dospěle a aby působil dostatečně realisticky a ne jen jako pohádka pro dospělé. 90%
CrypzzXD
CrypzzXD
575 bodů
8
Začátek zlaté éry komiksovych filmů.
RafCapone
RafCapone
518 bodů
9
Skvěle výpravná cesta Batmana skvěle popisuje jeho počátky i důvod, proč se Batmanem stal. Vše pěkně odsýpá a ještě s pořádnou atmosférou a pokukováním na předlohu. Snad jen špatně natočená akce zamrzí.
Kašpárek
Kašpárek
507 bodů
8
Jednička je podle mě povedená stejně tak dobře jako dvojka. U dvojky je sice skvěle zahraný záporák a skvělá hudba, ale jednička mi přijde bližší komiksovou atmosférou.
memphistto
499 bodů
9
Takto se mají točit filmy. Napínavé, poutavé se skvělým vyprávěním. Kdo neviděl, tak jen do toho :)