Batman začíná

85%

Komentáře a recenze 75

Dle počtu bodů
Sir.Hovado
Sir.Hovado
452 bodů
7
Měl sem s tímhle filmem problém a budu ho mít pořád. Záporák naprosto tuctovej, Katie Holmes na přesdržku a vůbec mi přišlo, jakoby Nolan ještě nevěděl, co chce vlastně točit a jak. Naštěstí to mělo úspěch, takže mohla vzniknout dvojka, což je njelepší komiksovej film vůbec.
  • fajn restart
  • Bale
  • akce
  • dřevo Katie
  • nezajímavej záporák
  • slabej příběh
sisisi
sisisi
441 bodů
10
Po "sto" letech jsem se konečně poprvé koukla na Batmana a musím konstatovat, že jsem to nemusela odkládat tak dlouho, jelikož se jedná o skvělý film. Hezký herec, napínavý děj, dobrá zápletka, ale pořád hlavně ten hezký herec - co víc si přát? Byl to super zážitek, zvlášť v blue ray kvalitě.
Llucinka
411 bodů
8
Bale v roli Bruce září :)
Dzany
Dzany
408 bodů
9.5
Samozřejmě se neubráním srovnáním s Temným rytířem, ale když si to tak vemu tak oba snímky jsou úplně o něčem "jiném". V prvním dílu Nolan krásně vykreslil počátky a výcvik Bruce Wayna a jeho přeměnu v Batmana, v druhém obětování jeho života pro dobro Gothamu. Temný rytíř je sice o třídu výše, ale to tento film vůbec neschazuje, protože jako navnadění, jako příprava na to co příjde po něm je ideální. Už tady jsou vidět (slyšet) prvky Zimmerovi hudby, která krásně vystihuje atmosféru celého snímku. U mě bezkonkurenčně druhý nejlepší Batman....zatím.
DHDV
DHDV
311 bodů
10
Zcela otevřeně přiznávám, že tento díl se mi líbí více jak 2 díl. Možná je to tím, že tento díl je natočen s určitou skromností, dospělostí a jednoduchostí. Krásně propracovaný scénář, ve kterém vidíte vývoj všech postav. Co tomuto filmu hodně pomohlo byl Casting a ten je úžasný. Murphy, Holmes, Neeson a Odlman skvěle doprovázejí/doplňují Bale. Můj názor je takový, že tito herci podali v tomto filmu jedny ze svých nejlepších hereckých výkonů. Režie je propracovaná a libí se mi přehledný střih. Ve filmu je několik působivých pasáží, které doprovází skvělá hudba. Pro mě je tohle nejlepší komiksové zpracování a nemůže se mu stavět ani Iroman, Hulk či Vrána. Je pravdou, že sou to rozdílné komiksy ale na tak dobře ztvárněné…
tyna-berbrova
270 bodů
6
Nemůžu si pomoci, ale opravdu se mi to nelíbilo. Značnou měrou k tomu přispěl i fakt, že Batman je superhrdina, který mě neoslovil. Plejáda skvělých herců pro mě film nezachránila. Škoda, že bojové scény nejsou natočené tak, aby divák něco viděl. Dalo by se z toho vytěžit něco víc.
KajlQ
KajlQ
221 bodů
10
A proč padáme, pane? Abychom se naučili znovu se zvednout. Asi můj nejoblíbenější Batman. Proč? Mám prostě rád ten Batmanův progres, jak se se vším seznamujeme a Scarecrowa fakt žeru. Netvrdím že je to Batman nejlepší, ale nejvíce mi přirostl k srdci. Ve filmu vidíme celý lore za Batmanem a dostává se tu dost prostoru pro Bruce Wayne a tak můžeme poznat jeho osobnost a rozdíly mezi ním a maskou Batmana. Otevřený konec vás přinutí podívat se na úžasného Temného Rytíře. Herci jsou skvělý, obzvlášť Cillian Murphy, Liam Neeson, Christian Bale, Michael Caine. Nolan prostě ví jak udělat diváka spokojeným. 90%
  • Skvělé obsazení
  • Skvělý záporák
  • Zábava
  • nic
MiPro21
221 bodů
8.5
Začátek zatím podle mě nejlepší Batmanovské série. Nolan se možná teprve sžívá s příběhem, ale i tak na druhé shlédnutí nadstandardní podíváná... nelze porovnat s pokračováním, kde je dějová linie podle mě strhující, zde je příběh takový strohý nekomplexní...
odla
214 bodů
9.5
Jako mladšímu se mi filmy Tima Burtona líbily (přikládám to hlavně zaporákům Jack Nicolson jako Joker a Danny DeVito jako Tučňák), ale Christopher Nolan mu dodal na opravdovosti. Navíc přidal mé oblíbené herce: Michael Caine, Morgan Freeman a Gary Oldman. Co se sebou dokáže Christian Bale udělat nechápu dodnes.
Luci69
156 bodů
9
Krásný začátek jedné nové série, která pouze staví na známých prvcích a postavách, samostatně však vytváří zcela vlastní svět, charaktery i ojedinělou atmosféru. I přes volnější tempo a pozvolné budování příběhu, pro úvod do nastávajícího dění zcela ideální a přesvědčivé. Návod jak použít svůj strach proti nepříteli. TAKOVÉTO restarty/remaky mají smysl!