Terminál

78%
Terminál

Terminál vypráví příběh Viktora Navorského, který přijíždí do New Yorku a netuší, že během dlouhého letu proběhl v jeho zemi vojenský převrat. Nesmí vstoupit na území USA. Bezprizorní, s pasem neexistující země, musí Viktor Navorski strávit nějakou dobu v tranzitní části Kennedyho letiště a čekat, až v jeho zemi skončí občanská válka. Týdny a měsíce jsou čím dál tím delší. Viktor pomalu objevuje labyrint terminálu - zhuštěný svět plný absurdit, velkorysosti, ctižádosti, zábavy, společenského postavení, ale i romantiky, kterou pozná s překrásnou letuškou Amelií. Pro Viktora však ještě neskončilo uvítání letištním úředníkem Frankem Dixonem, který ho bere jako poruchu v byrokratickém systému, jako problém, který nemůže vyřešit a kterého se zoufale snaží zbavit.




Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
7.5
Terminál je bezesporu kvalitním filmem s výborným Hanksem v hlavní roli a Spielbergem na pozici režiséra. Jenže je to takový obyčejný milý film,který takové hvězdné jména ani nepotřebuje. Takový film,mohl být natočený i jako videofilm a vůbec bych se nezlobil.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
9
V pasti byrokracie, aneb skvělý Tom Hanks v roli uprchlíka, který uvízne na letišti a to se stane jeho domovem. Touha po tom, někam patřit, frustrace i sny.. vše zahrál Tom Hanks geniálně, scénář je skvělý, po technické stránce není extra nic co říct, přesto mě tento film prostě neskutečně baví.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
4
Mnou asi nejnepochopenější Spielberg. Já mít tolik peněz, utratím je líp než za umělé letiště, ve kterém pobíhá nepřesvědčivý Hanks.

Dodatečné informace

Původní název:
The Terminal (více)
  • USA Terminál
  • USA The Terminal
  • USA La terminal
  • USA Le terminal
  • USA O Terminal
  • USA Terminaali
  • USA Terminal
  • USA Терминал
Premiéra v ČR:
9. 9. 2004
Země původu:
USA
Rozpočet:
60 mil. USD
Tržby:
219,42 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Terminál je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Předplatná


Powered byJustWatch