Pelíšky

87%

Komentáře a recenze 117

Dle počtu bodů
richard.strelak
richard.strelak
251 bodů
10
Kultovní záležitost a každoroční vánoční povinnost.
BaBuKirchner
250 bodů
9
Pelíšky jsou stínem z kterého už se nikdy Hřebejkovi nepodařilo vystoupit. Snímek se stal opravdovým hitem a to zcela zaslouženě. Příběh vychází z knihy pana Šabacha - Hovno hoří - doporučuji přečíst. Postavy jsou skvěle napsané a v každé scéně ve které se objeví pánové Donutil - Kodet se prostě musím nezadržitelně smát.
Anni
240 bodů
7.5
Milá klasika, jeden z nejlepších českých filmů vůbec - úžasné herecké výkony, skvělý děj a historické souvislosti, kultovní hlášky :)
Morra
235 bodů
10
Jsem velkým fanouškem pana Duška a zde mne upřímně pobavil. Jeho role patří k vůbec těm nejvtipnějším z celého filmu. Pelíšky v sobě navíc skrývají smrtelný humor,který každou scénou útočí na divákovu bránici. Jen těžko se tak ubráníte od smíchu slzám.
Icorio
235 bodů
9
Plno skvělých a dnes už asi nesmrtelných hlášek a scén. Výborné výkony herců.
KajlQ
KajlQ
221 bodů
10
Pelíšky jsou jeden z těch filmů, které jsou každým zhlédnutím geniálnější a lepší. Ten kdo Pelíšky neviděl nebo se mu nelíbili tak je buď kulturní barbar anebo kretén. Zlato české kinematografie a bezedná studna hlášek.
  • Nejlepší český film
KarlosPHA
199 bodů
8.5
Po roce 1989 ta dobrá tvorba navždy zmizela. Tenhle film je jeden z nemnoha, který se povedl a to díky tomu, že herci ještě hráli a dneska?
pejtanek
pejtanek
156 bodů
7.5
Povedlo se, skvělý scénář, ani Hřebejk to nedokázal zničit.
radkav
143 bodů
9
Tak tento retro film mohu vidět znovu a znovu. Skvělí herci, skvělé dialogy a člověk se nenudí ani na chviličku
Ancaz
Ancaz
139 bodů
Upřímně nenávidím Hřebejka a jeho tvorbu a ani zde nemohu jinak, než si rýpnout. Sice se jedná o jeden z mála jeho snímků, které jsem dokoukala, ale přesto netvrdím, že jsem tak učinila ráda. Vidět se to dá, ale jednou za život to bohatě stačí. Snaha být duchaplný za každou cenu není ničím úctyhodným. Tento snímek nedá divákovi nic jiného, než prapodivnou pachuť v ústech a nejisté přesvědčení, že komunismus stojí za nic. Postavy se nikam nepousouvají, ničím se nemění, pouze se topí ve své bublině, což upřímně není nic světoborného. Dvě hodiny sledujete film s mrhavou patou a useknutou hlavou. Silně neodporučuji.