Pelíšky

87%

Komentáře a recenze 117

Dle počtu bodů
Slawo
Slawo
81 bodů
10
Nejlepší česká komedie
Adél
80 bodů
10
Dokonalý film. Vždy mě pobaví, ale zároveň ve mně vyvolá i pocit lítosti. Je to autenticky natočený film a musím říct, že se mi líbí i volné pokračování "Pupendo". Herecké výkony herců byly naprosto skvělé a režie také úžasná. Každý rok se na Pelíšky koukám o Vánocích. Je to rituál.
angelikap
72 bodů
9.5
Vtipné a při tom odstrašující, když se zatvrdne v jakékoliv škatulce. Neskutečně obyčejné a při tom absurdní situace. Výborné herecké obsazení a věrohodné výkony. Nesmrtelné věty o chybujících soudruzích, rozdílu mezi knedlíkem a nokem. Smích se mísí se slzami.
easer07
easer07
72 bodů
9.5
Nejlepší film v dějinách Českého lidstva. Nezapomenutelný Miroslav Donuil a další paseka herců.
Funny
Funny
59 bodů
10
Pro mě pravděpodobně nejlepší česká (trochu hořká) komedie a jeden z nejlepších našich filmů. Spousty výborných postav, spoustu naprosto skvělých herců a vynikající hlášky. Nádherný film, opravdu :) Je neskutečné, jak celý film krásně ladí.
  • herci
  • hlášky, humor
  • asi nejlepší česká komedie
an.velecka
an.velecka
50 bodů
9.5
Pelíšky, nejen Vánoční tradice, ale film, který si přehrávám i víckrát za rok. Kodet, neskutečný herec, který ve skutečnosti byl takový bolševický nok, jak ve filmu. Simona Stašová, hrbáč s prskavkou ve vlasech, i s humorných odseknutím: "Teď to nevotvírej!" Donutil s Polívkou a jejich Kodiak. Opravdu výborný film s historickým nádechem a vtipem. Česká klasika, která pořád vládne a nikdy nezestárne!
tKoudy
tKoudy
48 bodů
8.5
Česká klasika, která se snad musí líbit každému.
Karkyyy
Karkyyy
46 bodů
9
Pelíšky jsou samozřejmě poklad naší kinematografie a těžko si představit, že se staly takovou srdcovkou pro někoho ze západu, který si minulý režim nedovede ani představit. Perfektně napsané postavy, jejich rysy a motivace jsou ve spojení s téměř dokonalým scénáŕem, plným skvělých vtipů i vážných momentů neporazitelné kombo. Nostalgie tady taky hraje svou roli a snad každý u Pelíšků ukazuje na obrazovku jako Dicaprio v Tenkrát v Hollywoodu kdykoli, kdy se tam objeví libovolný předmět, který jsme přece všichni měli také v našich umakartových bytech malých jako svět. Herci sedí jako prdel na pekáč a odvádí skvělou práci.
Tomas31
Tomas31
42 bodů
8
Jeden z nejlepších českých filmů
kacanova
41 bodů
10
Můj oblíbený film :-)))