Matrix

88%

Komentáře a recenze 90

Dle počtu bodů
ANDY91
96 bodů
9
Matrix je podle mého soudu jednou z nejlepších a nejrevolučnějších sci-fi jaké kdy bylo natočeno. Je tady velmi kvalitní příběh, revoluční triky, které ani po skoro patnácti letech nezestárli a hlavně vynikající režie. Právě různé režisérské nápady přidávají tomuhle filmu na kvalitě. Není to jen skvělá sci-fi, ale celkově krásně natočený film, kterému k dokonalosti nic nechybí.
wee_dram
93 bodů
8.5
Z celé matrixovské trilogie jednoznačně nejlepší film. Málokdy se podaří, aby jeden snímek tak výrazně ovlivnil estetiku, vizuální kulturu a filmařinu své doby.
xsmudlax
xsmudlax
48 bodů
Nepřekonatelný film..
Ondřej Křivánek
30 bodů
10
akce, příběh, obsazení, myšlenka filmu, originalita
honza-vyslouzil
29 bodů
9
Myšlenka skvelá až mrazivá, provedeni jeste lepsi. Sci-fi mého dětství.
Ebor
25 bodů
9.5
Film od sourozenců Wachovských, kteří patří mezi výborné režiséry a jejich filmy mám ve velké oblibě. Má výborné obsazení, fantastický scénář a tehdy ještě neohrané zpomalovačky. Tento film vyhrál oscary za efekty oprávněně, protože efekty jsou opravdu výborné.
natalie-nedvedova
24 bodů
10
Film, který spoustu svých diváků uvedl do nejistoty s otázkou "Kde tedy doopravdy žijeme?". Ale pominu-li tu část filmu, která nás nutí přemýšlet a vrhnu se na zpracování filmu po vzhledové stránce. Složitost některých scén je možná pro některé až příliš, ale vezměme si, že film se odehrává prakticky ve virtuální realitě, takže vlastně proč ne? Vždyť je to přece jeden velký program, který si někteří mohou upravit k obrazu svému. Navíc právě díky složitosti některých scén se tvorba VFX posunula zase o kousek dál. Jako třešničku na dortu můžu říct jen to, že nápad dát všem věcem nazelenalou barvu, když se příběh odehrává Matrixu a naopak namodralou barvu když je děj mimo Matrix byl naprosto dokonalý detail.
jakub-rubes
23 bodů
9
Matrix byl první film u ktereho jsem veril ze zijeme jine realite nez je ta prava. Film me pohltil a je to jeden z filmu, ktery se da zkouknout znovu a znovu. Doufam ze jeho dalsi pokracovani po letech jak je ted v mode nebude takovy propadak jako rychle a zbesile 6+.
mirahlusa
20 bodů
9.5
skvělý námět, promyšlené a skvěle zpracované včetně grafických efektů.