Matrix

88%

Komentáře a recenze 90

Dle počtu bodů
Liki12
446 bodů
8
Strhující podívaná, která dodnes nemá v žánru sci-fi konkurenci. Jednoznačně film, který dokáže oslovit diváky ještě po mnoho let. Triky jsou naprosto vynikající, ale jen toto nestačí a Matrix to ví. Veškeré triky slouží jen k podtržení silného příběhu. Podobný námět jsme sice viděli mnohokráte, ale otázka je i jak se s ním tvůrci poperou. Zde se jim to povedlo na výbornou. Sloučení příběhu, triků, hudby a opravdové stylovosti zrodilo výjimečný snímek. Navíc přinesl a zpracoval opravdu vynikající nápad.
lord
lord
423 bodů
10
Počin, který mě osobně velmi zasáhl. Byl zjevením, něčím co se přesně vtěsnalo do požadavků teenagera té doby. Každý jsme chtěli být vyvoleným... V době svého vydání jsem jej považoval za nejlepší film všech dob a od té doby můj názor narušilo pouze malé množství dalších snímků. Filmu je možné vytknout některé nedostatky, avšak co není možné přehlédnout je fakt, že v mnoha ohledech byl velkou inspirací pro mnoho dalších filmů. Z toho důvodu jej považuji za převratný a i po opakovaných shlédnutích jej i dnes hodnotím 100%.
Llucinka
411 bodů
9
Puzzův Kmotr vypráví o historii italský mafie v USA, tento neméně skvělý snímek vykresluje praktiky bostonské mafie (dost často Irů). Sice se z Bostonu nehneme, ale děj plný zvratů a nesnesitelně napínavých situacích, kdy jde samozřejmě o krk. Kdyby někdo nevěděl, kdo je to krysa, tak tento film mu doporučuju.
Žid Baribal
Žid Baribal
410 bodů
8
Stačí napsat jen: "za myšlenku 80%"
Annie555
Annie555
354 bodů
9.5
Skvělý film na opravdu zajímavé téma, pár filmů o válce s roboty ty už bylo, matrix je ale tak trochu úplně jiný, a to je dobře. Na svou dobu skvělé efekty, Keanu Reeves je naprosto boží. Prostě bomba
Major Zeman
Major Zeman
335 bodů
10
Ohromující snímek,který změnil pohled na veškeré filmy.Co je vlastně lepší?Sladká nevědomost a nebo krutá realita...
  • Trinity
bLaCk0uT
327 bodů
9.5
Tenhle kousek mě svým pojetím tak pohltil, že se okamžitě zařadil do mé TOP 5 všech dob. Jedná se o jeden z nejpůsobivějších filmů 90. let a to nejen díky skvělému scénáři, fantastickým trikům, bezvadným bojovým scénám, ale hlavně kvůli nápadu! Matrix je film , na který se vždy rád podívám. Celý život jsem si přál, aby někdo něco podobného natočil.
dana-hrozkova
318 bodů
10
V době vzniku naprosté zjevení, propracovaný sci-fi film s úžasnou atmosférou, perfektně propracovaný a promyšlený děj, vynikající filmové triky, které hned začaly být hojně napodobovány. Film vypiplaný do detailů, např. kostýmy jsou kapitola sama o sobě. Keanu Reeves i ostatní zde nakopli své herecké kariery o levely výš.
jarousek1981
314 bodů
9
superklasika ktera nikdy nezestarne. film jsem videl predletz poprve a uplne me vtahl do deje. pokut mam moznost ta se k nemu rad vracim:-)
byland
309 bodů
10
Tehdy přišlo úplně něco nového, skvělý film!